Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 106
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Похвалвам се, че снощи го нямаше онова неприятно, постоянно, нестихващо, натрапчиво, ужасно чувство за глад! То било много хубаво човек да се върне към нормалното!😁
Натка, и аз с лъжица ям изварата.😄 По-точно, с лъжичка или с лъжичка с дълга дръжка, на малки хапки.😅 Добавям каквото реша на момента, задължително зехтин слагам, чиста много рядко я ям (откакто съм на режима). Мога много време да не се сетя за извара, както и за седмица-две да я консумирам често. Така съм и със заквасена сметана, и с други храни. Общо взето, зависи и от наличностите вкъщи- понякога за дълъг период просто не се сещам да купя...
Някой спомена, че изварата му била блудкава, суха...Зависи много от изварата. Има някои, които са толкова сухи и/или безвкусни, че за нищо не стават. Има и пресолени (за които даже твърдят, че солта естествено се съдържала в изварата в това количество😆). Но има и доста хубави извари като вкус и консистенция.
Zuhta, този съвет за разделното ядене на плодове ще го спазваш ли?🙂 Аз така правех, преди да разбера, че съществува ИР. Цял живот съм избягала да смесвам плодове с друго (освен с чай или кафе, ако е на закуска). Е, ако са били в сладкиш- нямало е как, но никога не съм имала навик да ям плодовете като десерт (то и навик да ям десерт след обичайно хранене не съм имала). Откакто разбрах за ИР, предпочитам  плодовете да не ги ям самостоятелно- е, случвало се е, но по принцип се старая да не е така.🙂
Аз мисля да се включа с фаст утре. Може би ще започна от тази вечер де, че утре е доста вероятно да отида да изследвам щитовидните (ако не ми мине черна котка пътя). Мисля, че на 12.08. се падаше пълнолунието. Като час не съм го гледала кога точно е.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 18:13 от dolce miele

# 451
От утре сутрин било. То и аз ще се пробвам, на мен обладаването  с глад е вечер.
Но се чудех как си пиете добавките при 24 часа глад.
Аз Д то го накапвам след обяда, тогава пия и омегата.
Вечер ми е магнезият, той може и без храна.

# 452
утре е, май някъде към  03ч ..да, dolce miele (наистина много оригинален псевдоним Flowers Cherry Blossom Simple Smile )
а това за пресолената извара съм го слушала... глупости на търкалета, нали  Grin
Супер че снощи си се чувствала добре! Flowers Hibiscus
tays , по време на пост не взимам никакви добавки

# 453
И мен ме гони необясним глад днес..

# 454
Тайс, аз си пия всички добавки, както обикновено.🙂 Но може и да не съм критерий- имам "железен" стомах, нямам никакви странични ефекти в тази посока, а Вигантола си го накапвам директно от шишенцето върху езика...😆 Но като дете бях любим "пациент" за майка ми- таблетките с вит. Ц ги смучех, харесваше ми да дъвча капсулите с рибено масло...😁
Diabetes, и твоят псевдоним си го бива, да ти кажа!😁🤗 Естествено, че са глупости това за пресолената извара- защо няма чак толкова солено прясно мляко тогава?!😉
Да ви кажа, снощи чак ми беше леко странно, че изчезна гадният глад- като че ли очаквах по някое време да се появи...То такова страшно "чудо" беше (особено последните две вечери), а аз съм тренирана по принцип на глад и диети и никога подобно нещо не ми се беше случвало!😬 Даже преди, с най-високия ми инсулин, не съм имала такъв глад...
Днес храната е: кефир и кафе. По-късно: смес от извара, чесън, черен пипер, малко сол, зехтин, кутийка със зелен боб (останала в хладилника) и 10 малки обезкостени маслини. Вечерята ще е вероятно резен от филето, една голяма зелена чушка и един корнишон.
Дописвам: вместо зелената чушка изядох още един корнишон.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 00:47 от dolce miele

# 455
Правили са ми и на мен биопсия на възли на щитовидната жлеза в клиниката по Ендокринология в Александровска болница, бързо беше, нищо невероятно. Имах 2-3 леки синки няколко дни после, че аз бях с много възли и доста ме бодоха, но няма повод за притеснение. 🌹

# 456
Леко постене на постещите...Green Heart аз се чувствам добре, винаги първите 12 часа са ми най-трудни, после колкото повече време минава , толкова по-лесно става..
Иначе всичко ми пука, това от малка си го имам ''пукащи кости '' , но сега още повече..
Като направя кръвни ще почна да взимам и цинк, имам херпес , който ми излиза на нетипично място, на дланта на ръката, при що доктори ходих докато установят какво е това нещо, направиха пункция и готово! Разбра се,че е херпес, но от нетипичното място не мислеха в тази посока..Излизаше ми в месеца поне 2 пъти, пиех ударни дози ацикловир, а от 2 год минах на някакво ново лекарства зелитрех (Valaciclovir), което се пие само 2 дена. Ужасно нещо е този херпес, усещах няколко дена предварително кога ще излиза.. откакто започнах промяната в храненето многооо по-рядко се появява, но трябва да държа и нивата на цинка по-височки.
Та, толкова много причини да продължава човек с режима...само мотивиращи причини ! Yellow Heart

# 457
Diabetes, пробвай, ако искаш с L-lysine. Против херпеса. Сами трябва да прочетеш онлайн в каква дневна доза (от темата за косопада разбрах, че приемат това против херпес- предполагам, че за същия херпес става дума, макар и на нетипично място).

# 458
dolce miele, мерси за инфото! Flowers Hibiscus  L-lysine, наистина помага при херпес симплекс тип 1 (лабиалис).. в темата за косопада викаш...Ще взема и аз да се запиша в тази група, нещо косата почна да ми оредява..Flushed

# 459
Да, там едно момиче писа, че и' помага за херпеса. Но не помня точната дозировка каква беше...🙂 Като търсиш информация, излиза защо помага при херпес.
Аз се боцнах.🙂 По-късно ще видим какви са резултатите.

# 460
Долче, чакаме. Дано да са по- добри и още по- добри  резултатите ❤

Аз от сутринта съм с рЕдко щастие😪
Сега лежа възнак и чакам да видя дали нещо ме е налазило, или е случайно деяние.
А ми оставиха куч да гледам. Сутринта го водя и му завиждам, че ака 🤣

# 461
Тайс, мерси, дано! Аз бих пийнала на екс 1-2 лъжици оцет и веднага след него и малко вода! Това затяга по принцип. Но не знам твоят стомах дали е ок с оцета...Да не си прекалила с магнезия?🙃

# 462
Вече ми е в дозата, различно ми е от първите дни с магнезия. Тогава имах революция , но някак здравословна 😀
Ще видим. Изолирах се, пращам мм за риба. Той гордо ме уведоми, че съм се заразила от него, така бил два- три дни, но понеже не му позволявам да се оплаква, си бил затраял. Юнак 🤣.
Ще пия оцет, пък ще видим.
И ако огладнея, съм накиснала зряло сирене. Друго не се сещам при нашия режим.

# 463
Морковчето затяга, варено го препоръчват, ама
за нас по-добре да е сурово. Пилешко също става, по-добре филе.

# 464
Вярно, че морков можеше.
Как си личи, че съм гледала деца отдавна.
Аз засега съм с вас на пост, кой гладува днес ?
Тъкмо имам допълнителен стимул аз, защото за тези неща и баба знае, че а най- добре пълен глад .

Общи условия

Активация на акаунт