Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 109
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Paris, France
Имам предложение- да пишем на администраторите с молба да махнат бана на Миоки. Можем да обясним, че е дългогодишен потребител в сайта, пише възпитано и дава ценна информация в тази тема, в която е помогнала и помага на много хора. Без нея темата не е същата, а и старите потребители сме претоварени да отговаряме на новите. Евентуално да махнат бана за този раздел, примерно. Който е съгласен, моля да го отбележи в следващия си пост и ще пратя линк към темата и постовете.

Аз не съм съгласна с вечните банове и смъртното наказание, но това е друга тема.

dolce, доста млечни + ядки ядеш. Цинковият оксид ....... не се усвоява 🥳. Глюконат е добра форма. Та, не е от цинка гладът. 🌞. Един дерт по-малко.

jerami, Лалан съм го виждала в Англия. Яка дядка беше. На възрастта на дядо ми е и много силен беше. Живя май до 100г. Неговото хранене е от средиземноморски тип с много зеленчуци и риба. Беше по-нисък от мене, но какво тяло и сила! Малко е и до ген. Французите са си елегантни.

А крем карамел може да има в кето версия. Има южноамерикански версии с кокосово мляко, които за мене са по-вкусни от млечните. Гваделупската версия от острова на ММ е с кокос. Искаш ли да ти потърся? Ядеш за десерт 2 броя 🥳 и бегом в парка. Като отслабнеш поне.

И аз много го обичам, но домашните не го тачат и не правя. Тези дни може да си направя, нормален, със захар. Без това ям боклуци напоследък, които децата оставиха във фризера, а трябва да го размразявам.

# 436
На крем карамел и аз съм фен, но си позволявам много, много рядко. Предимно, когато аз го направя- а аз не правя често.😁 Обичам и крем брюле, но просто не се наканвам често да правя такива неща.🙂
Diabetes, тук сме се събрали доста хора с интересни никове!😁 Супер беше разходката, обичам много ходенето, само жалко, че нямаше от хубавите уреди за спорт в парка (харесала съм си два конкретни, но не навсякъде има от тях)...🙂
Невена, по 1 с.л. суров слънчоглед тези дни ям. Днес беше половин, другата половина беше ленено семе. Не мисля, че е много като ядки.🤔 Млечни тази седмица ям малко повече, да, защото има вкусна извара на промоция. А цената на повечето извари стана такава, че вече купувам само на промо цена...Кефирът също е много вкусен. Но пак казвам, млечните не ми пречат на отслабването...Ама този глад-не-точно-глад снощи си беше направо зловещ...😬

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 00:48 от dolce miele

# 437
И на мен ми липсва нейното присъствие, но нещо се съмнявам да махнат постоянен бан на някого ей така щото тук сме се събрали няколко да искаме...

Джерами, разсмя ме с тая фанта дето имала от всички цветове... едно време наистина само някаква оранжева беше Grinning И тогава толкова я харесвах де, сладките питиета не са моето. Само си представям колко по-гадна е сега, навремето поне беше само със захар вътре, ама истинска, не глюкозен сироп и евтини подсладители, та пак по-малко зло беше.
От газираните напитки харесвам точно две - 1. Бира и 2. Газирана вода, чиста. Едното естествено трябва да го избягвам и ми е голяма рядкост. Поне другото не е проблем. 50% го броя, не е лоша успеваемост като го погледнеш така Grinning

# 438
  • Paris, France
Извара се прави много лесно. В горещо мляко се сипва лъжица оцет или лимонов сок. Аз сипвам супена.

https://boutiquedekristina.com/2017/04/18/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0 … 0%B0%D1%80%D0%B0/

Прецеждам през кухненски парцал без да натискам с тежест. Оцедената вода я пия 🌞. Voilà.

Да, никовете diabetes и dolce miele къртят. Като се обръщам и към двете, ще пиша направо diabetes mellitus  и да си знаете.

Крем брюле не обичам. Обичам карамеления сос, мям, мям.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 01:32 от Nevena Virolan

# 439
Невена, знам как се прави извара, но предпочитам готова. Няма кой да ми носи и прясното мляко.🙃 На периоди съм. Сега ми се яде и ям, иначе мога и за дълги периоди да не я ям.
Исках друг ник навремето, но беше зает и видях насреща едно бурканче с мед...и така...не се сетих за друго на мига...😆🤣😂
Натка, аз пък харесвам газирана вида (естествено газирана обаче) и кефир.😄

# 440
Бих се радвала Миоки да се върне, има какво да се научи от нея, предвид, че нейното хранене беше различно. Никога не съм яла вкусна извара, блудкава и присядаща ми е била все и са нужни много усилия да я докарам до нещо приятно за ядене. По едно време, като се хранех по Зоната се мъчех да я консумирам, сега си я подминавам спокойно.

# 441
И аз искам да и се махне банът на Миоки.
Ама май трябваше да пишем в темата въпроси към модераторите.
Абе писах на Бубанка, пък ако трябва в темата ще пишем довечера.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 06:57 от Елора

# 442
Елора ще постиш ли от днес... аз да .. изцяло съм се настроила до събота сутрин да се ''чистя'' Laughing... никаква кръвна захар няма да меря, много вода и отвреме навреме чай от мента...

# 443
Елора ще постиш ли от днес... аз да .. изцяло съм се настроила до събота сутрин да се ''чистя'' Laughing... никаква кръвна захар няма да меря, много вода и отвреме навреме чай от мента...
Да , но аз правя вечерни фастове.

# 444
Бих се радвала Миоки да се върне, има какво да се научи от нея, предвид, че нейното хранене беше различно. Никога не съм яла вкусна извара, блудкава и присядаща ми е била все и са нужни много усилия да я докарам до нещо приятно за ядене. По едно време, като се хранех по Зоната се мъчех да я консумирам, сега си я подминавам спокойно.
Изварата не че не я харесвам, но съм на моменти и аз. Понякога пред мен да е, пак няма да посегна, а друг път отивам и си купувам специално за да ям с лъжицата "дюс", че ми се е прияла... луда работа е това моето.
Иначе много хубава разядка става от извара, смесена хубаво с малко зехтин, сол и чер пипер (зехтинът е ако изварата е по-сухичка иначе и без него става). И на това му се прибавят нарязани маслини, може и наситнен лук евентуално. Вкусна комбинация е, поначало май е някаква разядка дето на филии си я мажат, ама познайте кака ви Натка дали не си взема купата пред нея и с лъжица Grinning Отдавна не съм си правила, може тия дни да си купя малко ако се сетя.

# 445
natka, и аз така я ям изварата с лъжицата хаха , вкусотия и половина, добавям и червен пипер

# 446
Да му се невиди с таз извара, как обичам с чесън и зехтин… само че моят стомах хич няма да е доволен после… сега се размечтах и налазих кьопоолуто с чесън

# 447
  • София
И аз се присъединявам към молбата към модераторите да се махне бана на Миоки. Дава много на темата, винаги с желание и добронамереност отговаря и споделя. Губим от нейното отсъствие.

Колкото до изварата, аз си правя една разядка от варени яйца, намачкани с извара и подправки каквито имам в момента - чесън, див лук, магданоз, пресен лук. Изобщо с каквото се сетя, някой път слагам по половин лъжичка горчица, а някой път малко лют пипер. Любима е и на децата, по Великден, когато имаме повече варени яйца задължително я правя. Изобщо на мен ми допада вкусът и.

# 448
Аз също бих се радвала Миоки да се върне в темата. Много опит и знания споделяше тук, които са полезни за начинаещите, а дори и за опитните с ИР.

Да докладвам как мина прегледа при ендокринолога. Доволна е от резултатите, но ми изписа глюкофаж с удължено освобождаване за още 3-4 месеца, най-вече защото и кръвната захар е добре да се смъкне малко, освен че имам още работа по инсулина. За инсулина каза, че го иска под 9, а захарта под 5,6 (моите са 13 и 5.8 ). Още се чудя дали да го пия. Каза да продължавам с ВМ-НВХ и че мога веднъж в седмицата да хапвам по нещо сладко или друго, което ме изкушава. Казах й, че включвам по някой плод от време на време след хранене, тя каза да го правя като отделно хранене в 16 часа и да е малко количество чист плод, без добавки, както и да има по три часа без храна преди и след това. За фастовете я питах и каза, че са много хубаво нещо и да се правят 1-2 пъти в седмицата по 16-18 часа, по-дългите били стрес за организма и на този етап да не ги правя ако ми е трудно. Витамин д задължително да приемам всеки ден, магнезий и В12 каза, че не са необходими, даже за магнезия се изказа нещо от сорта че били врели-некипели Laughing За В12 каза, че се изчерпвал наистина от метформина, но се наблюдавало най-вече при пациенти с дългогодишен прием. В общи линии съм доволна от прегледа по отношение на ИР. Добавките ще си ги пия по препоръките в тази тема, пък ако ще и да са врели-некипели.

По-големия проблем се оказва възела на ЩЗ, който откри предния път и сега го проследи. Няма разлика в размера, но ми препоръча да направим тънкоиглена биопсия и да извлечем течността от възела - хем да го намалим като размер, хем да се анализира материала. Според нея било добре да се направи предвид, че планираме втора бременност и е вероятно да се увеличи възела при бременността. Описа ми го като безпроблемна и безболезнена процедура. Ако някой се е сблъсквал с това моля да сподели опит.

# 449
Аз също подкрепям идеята за молбата към администраторите да с махне бана на Миоки.

zuhta, на мен преди около 4 години ми правиха тънкоиглена биопсия на възлите в СОфиямед. Не е нищо страшно.
Моите са големи възли по над 3 см и други малки, като конгломерат са. Още от 3тия месец ми затискаха гласните струни и ми падаше гласа, а в деветия месец спях на две възглавници, за да дишам спокойно. Казаха да не ги оперираме още, нищо че планираме второ детенце

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 16:30 от Jupiter sea

Общи условия

Активация на акаунт