Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 118
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Невена, да, направо ще го спра ниацина за 2 седмици. И цинковият цитрат заедно с него. Пък да видим...🤔🤔 Чак се забих снощи да чета за кортизол, за лептинова резистентност...😄
Не, не ставам огнено червена от ниацина. Но моят ниацин е уж някакъв "low flush"...та и не би трябвало. Имам известно чувство за топлина понякога и за съвсееем лека червенина в ръце и крака (друг човек няма да го забележи, аз едва го виждам), но и съвпада с жегите и/или със стойност на термометъра 36,8-37...По-скоро за щитовидния хормон се чудех дали не предозирам напоследък...🤔
Да, редакторите ги разбирам аз.😅 Толкова съм свикнала с моя "умник", че...Признавам го все пак, понякога така преиначава думите, че съвсем друго излиза, че съм написала!🤣 Това за трикотажа беше доста смешно...😁 Днес моят редактор се вихрил в друга тема...Писала съм, че не знам дали ще пуснат пак един уред в Била...моят "умник" го преправил на "НЕ знам дали ще пуснат пай в Била."...😂

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 16:39 от dolce miele

# 421
Много странно с това изгладняване по никаква логика... Дано се открие какво не е наред че то голям тормоз така. Най-хубавото откакто съм на режим е че не робувам на храненето си, ям си когато е време за храна, а не все да търся нещо като преди.
Срещала съм на много места да набеждават една или друга добавка за повишен апетит, предимно май Б витамините имат такава лоша слава че се пълнеело от тях. Моят апетит е непоклатим, такива неща не го разбутват, та винаги ми е звучало странно ама пък щом много хора се оплакват сигурно има нещо. А аз що бирена мая съм изпила през годините че все бях с проблемна кожа... до сега не 100 ами 200 кила да бях станала ако така ставаше то Grinning Не че станах първа красавица, кожата ми се изчисти от режима, ама и апетитът ми не се повлия.

А на тия вашите редактори що им разрешавате да ви се месят толкова? При мен съм го оставила само предложения да дава там при недописана дума, ама не и да заменя самоволно че ще станат всякакви фантастики... Айде, мен да ме прекръсти от Натка на Шматка - това си е чистата истина и не пречи на никого Joy Ама за другите думички бърка работите Grinning

# 422
То редактора не само предлага, ама често и без да си му казал си сменя думата.
Много пъти ми се  е налагало като пиша от телефона да се връщам и да се мъча да редактирам.
Не кликам неговото предложение, ама пак си прави каквото иска.
Затова и от телефона рядко пиша.

# 423
  • Paris, France
natka, може ли да ни обясниш, как се маха опцията редактор да поправя? Да си показва (поправи го на полазва) думи, ама да не променя сам. Писна ми да си чета по 5 пъти собствените постове и накрая dolce miele да ми пише на пожар на лични, горката, да ги изправям, че е неразбираемо и направо смешно. Хайде, тя поне разбира какво съм искала да кажа, ама останалите?

И аз съм пила мая и нищо не ми стана, обаче откакто Гордън и негов приятел изпиха 50 или 100г суха, жива бирена мая и диабетите им Т2 станаха неконтролируеми и КЗ им скачаше повече, отколкото преди, веднага след спиране на антимикотика толкова се уплаших, че не пипвам таквоз чудо. За хора с добра чревна бариера и имунитет няма проблем, но с възрастта имунитетът се променя, лигавиците изтъняват и трябва да се внимава. От експеримента на Гордън е излязло нещо добро. Успява да се излекува така, че да яде всичко, да пие алкогхол и да не ходи повече от час на 10 дена и Hba1c да му е 5%. Протоколът с куркумата, черния пипер, Candaway, карамфила е негов.

Богатата на витамини и минерали мая, която се продава като хранителна добавка не е жива 🥳.

Майка пиеше жива мая, аз също съм пила като дете, също и боза, но сега не бих ги пипнала, знаейки, че са заразни, а съм и дъртоза. Нищо не ни ставаше тогава, не сме дебелеели от това, ното диабет ни се е появил. Заразна е, гадината, за съжаление.

Елора, само от телефона пиша.

# 424
Ще потърся къде и какво беше, помня само че имаше там опции дали да заменя, ама къде и що беше... Със сигурност няма да е нещо специфично за телефона, защото и на предишния пак така бях, а пък двата нямат нищо общо. Но и сегашният ми не е много скорошен, а това естествено е направено веднъж когато съм го купила, дано се сетя скоро.

# 425
Невена, и аз си чета постовете...и пак успява да "поправи"...😆 Преди време се чудехте тук какви са тези запетайки от кайма, които съм яла...😝
Ох, днес имам чувството, че ще се пръсна!🙄 Кефир с 9 вишни (замразени, не са сладки), лъжичка слънчогледови семки и ленено семе (и двете сурови). Към 200 грама извара с кълнове от боб мунг, чесън на прах и зехтин. Резен филе (около 1 см дебел, сама си го суших във фрайъра), 2 огромни зелени чушки- сурови, нарязани на ленти. Кафе с малко сметана. Вода (между храненията, никога не пия, докато ям, старая се да не е и непосредствено преди или след това). Имам чувството, че ще се пръсна (това на 2 хранения разпределено). Не знам изобщо дали ще имам желание за вечеря...🤪 Представете си как дъвча супер бавно тези две чушки, направо нямах търпение да спра да дъвча...
Натка, мен ме е страх да не го прецакам и да стане още по-зле.😅

# 426
Невена, не знам как имаш нерви да пишеш толкова обстойно от телефон.
Мен ще ме хванат лудите Grinning

# 427
https://digital.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7% … 0%B0%D1%82%D0%B8/

това намерих ей сега... Аз никога не съм я включвала тази функция,че много изморително постоянно да проверявам кое какво що..трудно бих писала от тел между другото, не и по-дълги текстове ..
Ох, как ми се сипва и на мен едно шампанско....не обичам алкохол, но на шампанско и крик много трудно мога да откажа Sad

# 428
Мда, в настройките на клавиатурата има text correction и там съм оставила само да подава предложения съм изключила да ми коригира докато пиша че става мазало...

# 429
  • Столичанин ама не в повече :D
Това може би не е добра идея да го споделям, защото после много хора ще си кажат тоя кво прави пък какви съвети раздава, но пък да се види, че и аз съм просто човек (макар и нечий любим писател Kiss ), който понякога изпушва много брутално, а и последния път когато пих фанта имаше само оранжева, та сега виждайки че има почти всички цветове на дъгата, реших да наваксам и опитах жълта, зелена, синя, лилава и розова, като разбира се в момента корема ми се бунтува доста сериозно. Laughing Така че мисля (или поне се надявам) да няма следващ път (и разбира се абсолютно никой не би трябвало да го прави). 
Невена, цинк цитрат 50 мг (12 мг е цинкът), магнезиев  (200 мг, много по-рядко приемам по 2 таблетки на 2 пъти), ниацин (nicotinic acid 500 mg- четох, че това била по-добрата форма, а не nicotinamide), фолиева киселина, Сорбифер (желязото), вит. Д (Вигантол- понякога забравям), селен (през ден- 200 мкг са в 1 таблетка), келп, хром пиколинат (250 мкг), Б 12 1000 мкг...Вит. Ц понякога към желязото за по-добро усвояване...И хормона за ЩЖ. На 3-4 приема са добавки и лекарства...
Не знам как да го обясня глада...не е глад в стомаха (не  и стърже, не се чувствам с празен стомах), не е и глад в главата (нямам неистово желание за храна или подобно)...Нещо като глад "в гърлото" е?🤔🤔 Не знам да имам рефлукс или нещо подобно. Чувала съм, че някои хора бъркат липсата на течности с глад. Но течности пия. Имам чувството все пак, че е свързано по някакъв начин и с топлината. Двете най-нови неща са ниацинът и кефирът. Но пък те съвпаднаха и с вдигането на температурите. Дали не предозирам леко с хормона за ЩЖ?🤔 Чудя се, дали от това е възможно да изпитвам глад...Ама пък кг въобще не мърдат особено стремглаво надолу- всичко става с голям зор.🤪🙄
Дали пък не трябва да увелича магнезият? Заради жегата и потенето?
Смятам, че ниацина е проблема. Simple Smile
Чета ви момичета много редовно и уж си взимам бележки. Но тази сутрин ми се случи нещо дето ме изуми.
Както винаги в понеделник си бях на вода, вчера сутринта КЗ 5. Горе-долу добре. Вчера на обед - 3 яйца, и салата от сурова тиквичка с копър, цедено мляко и извара. Вечеря - риба на плоча с малко сос /бяло вино, соев сос и лимон леко редуцирани/ и пак същата салата, но вече и чесън в нея. Тази сутрин КЗ 5,8. Много се учудих, затова пиша всичко подробно.
След като мерих КЗ си пих редовната топла вода с половин лимон. След около час, без да съм пила или яла нищо друго - КЗ 7,2.
Е такова чудо не ми се беше случвало. Нищо с добавките или лекарствата не съм променяла /пия Омега 3, магнезий, ниацин, алфа-липоева киселина, цинк, масло от риган/ и лекарствата за високо кръвно.
Не знам как да си го обясня, къде греша?
Млечните не е хубаво да се смесват с месо. Соев сос също не е добра идея. Има едно нещо наречено феномен на зората (всъщност има и един друг, но да не навлизам в подробности сега), така, че от него ти се е случило вдигането на глюкозата.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 22:03 от jerami

# 430
  • Paris, France
jerami, черна точка, като в детската градинка. Как можа! Ако само си го опитал, иди доди, ако си ги изпил всичките, не знам. Прецакваш си здравето, бе човеко! Както и да е. Цената си я плащаш ти, в прекия смисъл и в преносния. За изпушването на мене ми помага дълго, бързо ходене.

dolce, като каза, че не отслабваш, а ядеш като врабче - много млечни имаш, според мене. Кефир, кефир, полезен, ама си има лактоза, някаква. Махам млечните като искам да отслабна.

В темата за периодичния фаст споменаха Vince Gironda. Човекът е бил напред с материала от време оно.

Тук почва дискусията:

https://bg-mam.ma/p/1335020/45152525

Всичките му диети си струват.

# 431
Мне душа, в случая никакво ходене нямаше как да помогне, защото се случи нещо, което никога не се беше случвало, защото това изпушване няма нищо общо с останалите изпушвания, инак бях с един приятел дето е с 25 кила над мене и от години пие промишлено количество кола (и от години се опитвам да му обясня, че трябва да я забрави изцяло), та и той днеска се впечатли колко съм изпил. За въпросния Винс прочетох за пръв път в една книга преди сигурно повече от 25 години (като още току що осъзнаващ се тийн) и съм го запомнил, защото ме беше впечатлило промишленото количество яйца, които е ял, и все пак човека, който мен ме впечатлява е Джак Лалейн. Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=h-BZtSm6JHM
https://www.youtube.com/watch?v=mLeyUg4iZMo

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 00:11 от jerami

# 432
Невена, млечните не ми пречат на отслабването по принцип. Аз не считам, че ям чак като врабче, в интерес на истината.😁 Днес пропуснах и цинковия оксид, и ниацина. Сякаш засега съм ок...Преди час се върнах от дълга разходка, беше приятно хладно навън и ми се отрази доста добре.
Джерами, а по принцип харесват ли ти такъв тип напитки, че изпи всичките цветове?🙃 Аз не бих могла да изпия повече от чаша наведнъж, но не съм въобще фен на подсладени газирани напитки и никога не съм била...

# 433
Ами както написах по-горе когато пих такава, мисля че имаше само оранжева, така, че това ти отговаря на въпроса. Simple Smile Иначе ако ме питаш на кое съм фен, нещото се нарича крем карамел, всмисъл ако някой ме попита какво е амброзията (демек храната на боговете в гръцката митология), бих му отговорил крем карамел  Laughing , и много кофти, че млечни не трябва да ям, ама то винаги е така със забранения плод. Smile

# 434
dolce miele, много добре звучи - дълга разходка, приятно хладно...Hands Ok Hand
 Мисля си тези дни, че инфо, що е това ИР, какво навлича след себе си итн, трябва да бъде включено в учебниците в у-ще, но най-вече да се говори! Става ми мъчно като гледам все повече и повече деца с наднормено тегло, това е една бомба със закъснител и много скоро никаква превенция няма да  помогне ..

Общи условия

Активация на акаунт