Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Paris, France
dolce, твоят приятел е сменил похапване на покачване.

Свинското изобщо не е добър вариант заради паразити и разни бактерии, но и заради някакви хормони, както и антибиотици. Да се купува и пренася в жега и да се загрее само на 70° не е приемливо и за здрав човек. Аз не ям свинско, камо ли без да е минало дълго през експрес тенджера. Пуешкото знам, че вдига най-малко КЗ, следвано от пилешко, телешко, козе, агнешко. Знаеш, че ям козе, овче и пуешко гърди като съм кето. 

Освен да пробваш и ти на Гордън куркумата и candaway протоколът да видим какво ще се получи.

Пиенето на много вода без соли обезводнява. Оводнява вода с електролити. Водата без сол дърпа електролити + още вода. Трябват и калий, магнезий, не само натрий.

Не се отчайвай! Всеки има такива периоди. Всъщност сега не е добре да слабееш, защото ще загубиш много мускул. Трябва първо да свалиш КЗ.

Но да, сънят замразява КЗ и трябва да работиш за да си лягаш с ниска. Спорт, разходка вечер.

А оцет да пиеш преди да си легнеш? 

Неотслабването не е от ниацин. Може косопад, зачервяване, но не пречи. Даже в дните, в които го пих отслабнах доста.

Как ви вървят постите?

# 481
Пф...засега са готови 2 показателя на ЩЖ и хич не ме кефят (това тъпо ТСХ пак е над 3!!!, то и при Т4 към горната граница пак не щеше да падне под 2...🤬)...Ясно защо се мъча като грешен дявол и пак с огромен зор свалям кг!😤😡😠 Не е честно пък...
Аз се изумих на промяната на стойностите на TSH за 12 дни. Като отбелязвам, че нищо не съм променяла нито в хранене,  нито в добавки, в нищо. Това възможно ли е ??

Ха, интересно.
Може и лабораторна грешка. Такова ниско тсх като първото не бях виждала.
Веднъж и при мен имаше проблем, ендото се усъмни и ме прати след 2 дни на повторно тестване, всичко беше ок.
А чувстваш ли се различно?
Не. Не съм се чувствала различно. И грешка не е, защото като си пуснах изследванията /в една лаборатория/ излезе резултат 0.19. Усъмних се точно за грешка. На другия ден отидох в друга лаборатория и пуснах само ТСХ. Резултата е същия 0.20. 12 дни по- късно става 3.0. 🤔

# 482
  • Paris, France
sharpy и dolce, да сте пили добавка с йод, селен през тези дни? Знам, че йодът покачва TSH за 10 дена, особено ако сме били в недостиг.

Но пак, 3 не е нещо за притеснение.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 23:58 от Nevena Virolan

# 483
Джерами, феритинът беше нещото, което най-много ме зарадва днес! Аз се надявах да е над 60, но почти 83...като сбъднати мечта ми е!🙂 Години чаках, за да видя стойност над 20...
Невена, приемам келп, обаче от края на април. Не от 10-20 дни... Чувствам се по-добре с него, отколкото преди него. Селен приемам от юни, през ден. Скоро ще свършат таблетките и не мислех да купувам пак в близко бъдеще. Такова ТСХ и ТЗ съм имала и преди да пия келп или селен, та не ми се вярва да са фактори...Не ме притеснява толкова ТСХ 3, а ниският Т3...
Свинското филе не ми вдига КЗ. Лягам пример и с КЗ 5, малко над 5 или пък под 5, събуждам се с по-висока КЗ. Нищо не ми се замразява за през нощта. И с метформина беше така общо взето. Но пък през деня имам хубави стойности на КЗ. Ако не ям, може и до 17-18 ч да не помръдне осезаемо надолу КЗ. Обикновено не са и някакви чудовищни стойностите на гладно де...Настройвам се за по-дълъг фаст, но искам да паднат първо малко температурите.
Сол си имам в храната. Вода пия между храненията предимно, също и магнезий.
Ще погледна какво е поправял редакторът ми...😄 Вчера предлагаше от мое име на съфорумка да не отказва хероина!😆🤣
Чудесно ми вървят постите днес. 9 000 крачки, голяма част под следобедното слънце, въобще не ми се яде...

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 00:52 от dolce miele

# 484
  • Paris, France
dolce, бях попаднала на една дискусия на пиещи лугол, в която пишеха, че не са могли да отслабнат, но като си оправили нивата на йода, взели да слабеят като луди при TSH 20, 30 и 60. И моето беше станало такова. Преди Това пих т4 и дебелеех. Не знам. Моето се нормализира само. 1-2 е сега.

Както знаеш, от щитовидни не разбирам.

Бубанка е писала, че няма да махнат бана на Миоки. Свързах се с Миоки. Не примира да се връща, но е гадничко за нас.  Да помоля да и махнат бана за личните поне?

Хероина, ха ха. Моят ей сега поправи бубанка на бухалка, Миоки на Мишки

# 485
Животът няма да е толкова забавен без редакторите...😃😄 И хероин, и кокаин предлага моят...😅

# 486
Ето настройките за IPhone

Изключвате автоматичната корекция и остават само предложенията, които можете да изберете или пък не.

# 487
и при мен идеално ми се отразиха постите и някак корема си го чувствам поприбран, по-лекичко ми е..Кръвна захар обаче не падна сутрините под 5 ...ама сънят ми не е никакъв сън и това влияе много..dolce miele и аз съм така-  лягам с по-ниска кр захар и се събуждам с по-висока! Вечер ходя поне 30 мин преди лягане ..
Другата седмица пак ще постя..петите ми почнаха да се пооправят ,направо невероятно! Yellow Heart
Въобще не разбирам от ТСХ, Т3 и Т4 ,но чета какво пишете и се опитвам да си ги обясня нещата, още веднъж доказателство как всичко в организма ни е свързано.. сложна ''машина'' сме си и това е..
Супер жалко за Миоки ...аз също съм против смъртното наказание, Nevena,  против драстичните, недаващи втора възможност решения ...Sad против непозволяването човек да си изкаже мнението..

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 08:37 от diabetes

# 488
Здравейте, ще правя обременяване с глюкоза в понеделник, дайте съвети какво най-лесно да ям за поне 150 ВХ на ден, че вчера изядох 4 палачинки и порция картофи и просто щях да се пръсна....та кое най-лесно и бързо би направило тези ВХ... Иначе има съмнение за Хашимото, но ще видим изследванията.

# 489
Здравейте,
За съжаление трябва да се присъединя към Вас.Преди няколко години трупнах едни 10-15кг, което ми се стори странно и си пуснах захар и инсулин (4,8 захар и 15 инсулин на гладно) и отидох на ендокринолог, която ми каза да мина на диета . С променлив успех намалих ВХ , не свалих кг , но успях да сваля инсулина на гладно до 10. Февруари боледувах от ковид и след това си правих кр.изследвания и се потресох от глюкоза 5.3 , каквата аз никога съм нямала , но реших да изчакам , като междувременно реших да стана с по -стриктна безвъглехидратно храненене и за първи път видях сваляне на кг -7 кг за около два месеца. В момента съм 77 кг на 178 см , искам поне 70 кг да стана, но кг толкова ме притесняват колкото новите изследвания от преди няколко дни на гладно.
Глюкоза -5,50
Креатинин (Creatinine) 64.00До 84.00
Липиден профил*
Холестерол - общ ( Total Cholesterol )↑6.11mmol/lДо 5.20
Холестерол - HDL-Cholesterol 2.11mmol/lНад 1.55
Холестерол - LDL-Cholesterol calc.↑3.63mmol/lДо 3.00
Холестерол VLDL-Cholesterol0.37mmol/lДо 1.10
Триглицериди (Triglyceride )0.82mmol/lДо 1.70

TSH -2.500mlU/  l0.300 - 4.200
Insulin ( Серумен Инсулин )15.10mU/l  2.60 - 25.00

Някъде бъркам.
Основно месо и зеленчуци ям. Плод много рядко , да речем -една пряскова не всеки ден. Картофи и ориз не, тесто дума.да не става .сега посред лято някой сладолед , но рядко ( и тях ще ги забравя). Уж изчетох първа страница, но как с толкова месо да не вдигам холестерола.
Месото основно е свинско печено , но пък е домашно и чисто, за.разлика от пилешкото , което купувам.
Сутринта си боднах пръстчето и захарта вече е 6 , не знам има ли разлика капилярна с венозна кр.захар.
Връщам се назад да чета отново всичко. В момента съм на 43 г и нямам диабетици в родата . Майка ми по време на менопаузата беше вдигнала леко захарта , която се нормализира след това. Чудя се дали не съм тръгнала и аз натам, защото боря и упорит косопад от известно време ( от както отслабнах), но пък цикъла ми е наред за сега.

# 490
  • Paris, France
Naneto, яж бобови, салати, плодове, пълнозърнест хляб, кафяв ориз. 4 палачинки и картофи са голям удар по черния дроб и храносмилателната система когато не си яла ВХ и сладко отдавна.

red violet, с инсулин 15, КЗ над 5 и тук там някоя праскова и сладолед нищо не правиш. Сладолед ще можеш да ядеш всяка седмица, даже по 2, но след като отслабнеш и се стабилизираш. Диетата ти не е ниско ВХ щом ти е такава кръвната захар. Реално, организмът ти кара на глюкоза и дори и да отслабваш, ще губиш мускул и след отслабването ще се окажеш в по-лошо положение, отколкото преди. Мазно или ВХ не се нагъват когато КЗ е над 5, защото си пречат. Мазнина също не се яде много като целиш отслабване. Тя трябва да дойде от собствените ни сланини.  Виж витамините и минералите в първия пост, защото ИР се лекува с витамини, минерали и пробиотици и пребиотици, а не с безвъглехидратно хранене. Всичко, което безвъглехидратното хранене прави е, че спира да храни разни бактерии и гъби, помага да влезем в кетоза и да горим мазнини.

Първо се оправя моментната КЗ, после качество на хранене, минерали, витамини и тогава се тръгва да се слабее.

Изчети първия пост и частта с добавките. Очевадно си дефицитна. Ако Не беше, нямаше да се будиш с такава КЗ след като вече си свалила 7 кила. Значи място за нова енергия има, но по някаква причина глюкозата не влиза в клетките, поради което инсулинът се вдига.

Магнезий, К1 от листа, коензимирани В комплекс, рибено масло за омега 3, ама според мазнините, не по 2 или 3 г дневно, цитрат, вит Д, вит Б12 са задължителни докато отслабваш.

Ph на урина гледаш да не пада, в никакъв случай, под 6.5. Качва кортизол, ИР, прави камъни в бъбреците.

Холестеролите са ти супер. Омега 3 и пропорциите! Ще са още по-хубави 👍

И при мене косата ми окапа като отслабнах, но тя и с ИР капеше. Отрязах Един метър коса, която беше станала като миша опашка и си порастна екстра. Сега нещо стана суха и оредя, но влизам в менопауза и явно е от това. Нямам ИР от поне 5 години.

Може да се наложи да отслабнеш с повече от 7те кила, които си си наумила. Инсулин на гладно показва основно складираната енергия.

Мери талия! Килата нямат значение, сами по себе си.

Изчети първия пост!

# 491
Благодаря Невена ,
Явно пак трябва да чета , талията ми е 78см . Аз съм доста висока , и като млада си бях 66-68 кг се чувствах супер, но не кг ме притесняват толкова колкото тая пуста захар и инсулин. До миналата година захарта стандартно сутрин ми  беше 4,80.
Ще се върна пак да чета , че щом и мазнините трябва да премахна ще е голяма мъка. Мисля , че прекалявам и с млечните.
В момента съм на пиаскледин за ставите и приорин за косата. Трябва да видя къде да вмъкна  и останалите хапове 🤨 Много работа ме чака.

# 492
  • Paris, France
Не да премахваш мазнините, а да ядеш по грам омега 3 за всеки грам омега 6 и по грам омега 3 за всеки 10г наситени. Ако ядеш 100г масло или 50г масло и 50г сирене с масленост 50%, примерно, ядеш или пиеш 10г омега 3 от рибено масло. Пак, не се тъпчеш с мазнини, защото 100г мазнина са си 900 калории. Много хора подценяват мазнината в сирене, яйца. Хайде, в яйцата е хубава, ама сиренето си е рецепта за ИР.

Като си набавиш всичко за ИР, това за стави и коса няма да ти трябва 🌞. Миоки писа, че спрели да и тракат ставите. Моите също вече не свистят, а даже не съм на режим. С косата същото. Когато КЗ е перманентно висока, вит С не влиза в клетките. За синтез на сухожилия и коса ти трябва в клетките. Останалото е протеин. Повече протеин яж. Винаги е по-добре да ядеш повече протеин, отколкото по-малко.

# 493
Има ли някой друг в темата ,освен Невена, който успява да си изчисли колко омега 3 да изяде, спрямо омега 6 и наситените мазнини и да ги приема наистина? Сериозно питам. И да има полза от това. Аз не мога да изпия 10 таблетки омега 3 на ден. От яденето в рибата не виждам кой знае каква полза. Аз като отслабнах, не ми се подобри кой знае колко кръвната захар на гладно. ГХ да. В момента ,като карам Ковид за 2 път ,даже много се влоши. Няколко дни имах 6.2 сутрин на гладно. Дано да се оправи после. Изобщо отслабването нищо не ми оправи. Чувствам се по- зле и по-ограничена в храненето. Това е.

# 494
За съжаление приема на пиаскледина е заради артроза на тазобедрената става и ми изписана от лекар , за да забавим смяната й. Трябва да ги пия три месеца в годината. Може да ви се стори странно  , но аз от витамини много качвам кг, дори и от обикновен вит С  , затова винаги съм ги избягвала. Сега много треперя на този приорин дали няма да ми върне старите кг.

Общи условия

Активация на акаунт