Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 076
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Има ли някой друг в темата ,освен Невена, който успява да си изчисли колко омега 3 да изяде, спрямо омега 6 и наситените мазнини и да ги приема наистина? Сериозно питам. И да има полза от това. Аз не мога да изпия 10 таблетки омега 3 на ден. От яденето в рибата не виждам кой знае каква полза. Аз като отслабнах, не ми се подобри кой знае колко кръвната захар на гладно. ГХ да. В момента ,като карам Ковид за 2 път ,даже много се влоши. Няколко дни имах 6.2 сутрин на гладно. Дано да се оправи после. Изобщо отслабването нищо не ми оправи. Чувствам се по- зле и по-ограничена в храненето. Това е.

Преди бях леко вманиачена по добавките.
Едно време се чудя как са оцелявали хората без добавки.
Наскоро попаднах на статия, че приемът на омега 3 може да не е толкова благоприятен.
Ако човек яде разнообразни храни, може и да няма нужда.
Аз не че не приемам примерно чат пат някой комплекс мултивитамин, ама предпочитам с магданоз да се натъпча и да запълня липсите, отколкото с хапчета.
Да, ковида може да прецака нещата с кз.
А защо не опиташ фастове?
Или ако щеш се натъпчи с магданоз.
Неведнъж и Невена е писала за зелениите.
Неведнъж и за фастове сме писали.

# 496
Този магданоз как го хапвате?

# 497
През устата го вкарвам Joy
Храната се дъвчи принципно.
На салати го слагам нарязан ситно и суров.
Може и цяла връзка и ям бавно.
В началото имах случаи на глад, а бях на стриктен режим. Няколко дни по 2 връзки на ден ме вкараха в релси и нормализираха положението.

# 498
хаха, Елора , '' през устата'' Smiley
аз си го правя на салата, режа 3-4 връзки мога да изям , режа на ситничко, слагам лукче, сол, изстискан лимон (1-2) и зехтин и това ми е салатата.
Само дето мутирал магданоз не обичам, е тук предимно такъв продават..ама като напипам с мекички листа и да мирише взимам по много.  Grin

# 499
Елора, и аз четох не много хубави статии за омега 3.  Магданоз ям и копър, като добавка в салати , тиквички. Е, не по две връзки де. Сега пия Натаспин Х , заради Ковид и не искам да ям повече , нали К1 в магданоза е кръвосъсирващо. Фастове не правя, защото ме е страх да не отслабна още. Без това се чувствам като скелет. Сега покрай Ковид свалих още 1 кг.

# 500
Аз го ям и  от връзката, заедно с дръжките и семената. Като тревопасно съм. Стига да е от градината. На купешкия му слагам подправки

# 501
Леле 2 връзки на ден... 😄 Ще пробвам, аз не ползвам много магданоз , че децата не обичат.Смятам да опитам на табуле  без булгура  може и да успея така да го преглътна.
На мен фастовете не ми помагат за отслабване.  Имала съм 36 часови фастове без дори да сваля  и кг , поне от вода дето се казва. Установих , че за моя организъм добре действа само обяд и вечеря . Така не успях да се науча да закусвам.

# 502
Леле 2 връзки на ден... 😄 Ще пробвам, аз не ползвам много магданоз , че децата не обичат.Смятам да опитам на табуле  без булгура  може и да успея така да го преглътна.
На мен фастовете не ми помагат за отслабване.  Имала съм 36 часови фастове без дори да сваля  и кг , поне от вода дето се казва. Установих , че за моя организъм добре действа само обяд и вечеря . Така не успях да се науча да закусвам.

И аз не обичам обилна закуска.
Не си длъжна и да се насилваш да ядеш сутрин, ако не си гладна.
Моята закуска е нетипична за режима примерно.

Фастовете не са само за отслабване. И аз понякога не отслабвам на на фаст, но на мен друга ми е идеята.
Фаста е и за нормализиране на хормони и то много хормони. Сваляла съм понякога не след фаст на другата сутрин, а след 2 дни.
Наскоро се поизложих за 3-4 дни. Малко сладолед, бонбони. Особено вечерта сладолед. Беше 2 вечери сладоледа. И за пръв път нямах качен ни грам.
Смятай как фастовете помагат. А ги правя от началото на годината. Явно като правя 2 поредни вечерни има по-голям ефект.
Иначе на пълнолуние е най-яко.
Не пропускам седмица без фаст, даже два правя, ако не съм в мц.

Елица, аз дръжките в камерата ги слагам за манджите.
Иначе и в салати, но там се озововат по-тънките дръжки.

# 503
Кръвна захар 6 по време на активно боледуване изобщо не е изненадваща, често се случва. Оздравявай сега пък захарта ще я оправиш.
Магданоз обичам ама чак такива количества дето говорите не стигам, 2 връзки са си много нещо, но пък аз го ям с все дръжките. Моят си е домашно отгледан де, не са някакви жилави че няма кога да се втвърдят, аз ги изяждам щом пораснат.
В процес на местене съм и няма как да си взема всичките саксии с мен, бях ги наредила доста на терасата. Колкото имам, толкова ще си паса, пак си има там по шепа да си наскубя всеки ден.

# 504
Като боледуваме пием и един тон глупости, в които има подсладители и даже захар.
Но понякога няма начин.
Виж тоя мръсник ковид е по-подъл. За дълго време при някои хора разбутва нещата, ама човек не трябва да спира да се бори, да търси и да си оправи стойностите.
Аз веднъж като ядох баница я вдигнах до 8, въпреки, че малко се съмнявам за достоверността на глюкомера.
За 40 минути с медитация я смъкнах с единица и половина.

# 505
Вдига си се и от самото боледуване, като от всеки стрес. И при проста настинка или грип става така ама никой не го тръби по медиите...
Отделно ако има там сиропи и някакви разтворими глупости наистина да се вземат, ама и без тях КЗ си си вдига като се разболее човек.

# 506
  • Paris, France
Summer99, омега 3 приемам от консерви дроб от треска, че има и естествен ретинол, от рибено масло. С лъжица меря. Другото е чия и лен. В хаповете дозите са смешни. Аз препоръчвам всичко, което може да се вземе от по-естествена храна да се приема от храна. К1, ретинол, омега 3, вит Б12, С могат да се набавят от храна лесно. Хаповете, като са много, омръзват.

За да е богата на омега 3, рибата трябва да е дива, от студени морета и мазна. Вече трудно намирам такава.

Не пия омега 3 редовно сега, но като бях ИР гледах да я пия, ако не в идеални пропорции, то поне в прилични количества. Също гледах да не ям омега 6 и наситени.

# 507
Summer99, омега 3 приемам от консерви дроб от треска, че има и естествен ретинол, от рибено масло. С лъжица меря. Другото е чия и лен. В хаповете дозите са смешни. Аз препоръчвам всичко, което може да се вземе от по-естествена храна да се приема от храна. К1, ретинол, омега 3, вит Б12, С могат да се набавят от храна лесно. Хаповете, като са много, омръзват.

За да е богата на омега 3, рибата трябва да е дива, от студени морета и мазна. Вече трудно намирам такава.

Не пия омега 3 редовно сега, но като бях ИР гледах да я пия, ако не в идеални пропорции, то поне в прилични количества. Също гледах да не ям омега 6 и наситени.
Пробвах веднъж една такава консерва дроб от треска. Половината още ми седи отворена,трябва да я изхвърля. Няма такъв мазньоч, след нея и след риба чак урината ми мирише на риба и има мазен филм. Не мога да  го прекарам тоз дроб от треска и това е. Ленено семе слагам в кисело мляко по 5 грама там. Чия също, ама нещо има пясък вътре ,все я усещам как хрупа.  Някой друг има ли мазна урина ,като при мен? Не е само от рибата.

# 508
  • Paris, France
А какъв цвят е урината? Наистина мазна ли е или изглежда мазна? Не ми се е получавало от омега 3, но може да са болни бъбреци, които вадят протеин и мазнина, вит Д в повечко, примерно, обезводняване, много кетони, които не са изгорени с движение или спорт. Ph на урината какъв е?

Елора, в миналото не са пиели добавки, но гъстотата на населението е била ниска, не са торели почвите непрекъснато, не са консумирали толкова много мазнина, особено омега 6. Не са угоявали животните със зърно и месото е било естествено богато на омега 3. Освен това не са консумирали и складирали толкова калории всеки ден. Средният човек е ходел по минимум 70км седмично преди 100г. Дебелите са били рядкост. Гледала съм снимки на прапрадядовци и баби, отпреди повече от век и от 50 души, снимани по 5-6 наведнъж няма нито един дебел. Нито един, дори стар човек, камо ли дете. Рафинираната захар е била голяма рядкост, за специални случаи. Сладкото е идвало от сушени плодове. Не е все едно дали ядеш череши, с всичките им ензими и витамини или сладко от череши със захар. Мазнините им са били студенопресован зехтин на юг и орехов шарлан в сливенско. Слънчогледът влиза 1917г в БГ и до 30те не е популярен. Яли са масло лятото и лой и мас зимата. Диабетът е била женска болест, супер рядка. Диабетиците Т1 са умирали до 5-6г от диагнозата. Т2 е имало при болни бременни, нещо такова. Т1 е свързан с чистота, а тогава са пипали животни и рядко са били стерилни и чисти. За Т2 нЕмали калории, а и ходели пеша. Първият диабетик в семейството е братовчед на майка ми, роден през 1940те и гледан в апартамент. Т1 беше, слаб и други нямаше. У тях беше всичко под конец и супер чисто.

# 509
Има мазен филм или така изглежда.Витамин д пиех зимата в хомеопатични дози( според мненията тук). Сега пия пак заради Ковид . Онова е от преди. Урина или прозрачна , тогава няма нищо или  жълта, тогава има. Нямам обяснение. Спирам да го мисля. Ще ям каквото мога, ще пия добавки ,колкото мога, пък каквото стане. Благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт