Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 169
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • Paris, France
Елорка, а преди имала ли си някога пъпки по лицето и ако да, кога и от какво? Можеш ли да опишеш сегашните - къде излизат, затворени или отворени комедони, цистично акне или какво?

На мене докато не почнах Б12, пъпки никога не ми бяха излизали. Нито в пубертет, нито след това. Не съм имала комедони около нос никога. Като се разболях ми се разшириха порите и станаха като кратери. Получих черни точки около носа, та ги махах с кола маска, но порите си оставаха големи. Свиха се 🌞. Всеки път, в който пия Б12 ми излиза акне по брада или буза. Не е много, но го има и категорично е от Б12. Пробвала съм инжекция (най-зле) 10 вида метил и аденозил кобаламин, спрейове в устата. Излизат и това е. Б12 храни някакви бактерии. Пробвах вит Ц, който ги трепе, ама нъц.

За мене е от вит Д3, но не знам дали дозата ти е голяма или предизвиква липса на нещо, което е антагонист. Азара беше пуснала хубава таблица. Цинк и вит А почват да липсват, вероятно.

# 301
Tака е за Б 12...

# 302
  • Paris, France
dolce, да, така е, обаче какво да правя като ми е все нисък?????? Емиииии, отвреме навреме изтърпявам по някоя пъпка. Елора Б12 Не пие или не е сменял доза. От Д3 е. 10 капки не е малка доза.

Витамин Д може да стимулира тестостерон, който да даде хормонално акне. Да седи с Д3 20 е тъпо. Аз бих изчакала акнето да мине, бих почнала по 1 или 2 капки дневно и ако не излизат пъпки, бих качвала бавно до доза, от която не излизат пъпки.

https://clearstemskincare.com/blogs/skin-care-learning-center/wh … -breaking-you-out

Хората с акне обикновено са дефицитни на ДЗ, а не обратното.

На мене ДЗ ми пресушава кожа и коса и намалява порите, но не съм го пила като млада, когато тестостеронът ми беше на горна граница. Интересно, че пъпки тогава не ми излизаха, нито имах признаци на СПКЯ, както като се разболях о тестостеронът беше по средата. Не съм го изследвала оттогава, но сигурно е под нулата вече 🥳.

# 303
Невенче, много пъпките не ги познавам какви са.
Някакви малки с гнойно връхче.
Или по-големи и дълбоки без връхче.
Може би с вдигане на дозата.
Иначе и В12 пих.
Викаш може и от него да е.
Сега не пия. Той принципно не ми беше дефицит, просто имам В комплекс и пих 1 седмица.

# 304
Елора, аз пиех по 15-20 капки вит Д ...по принцип съм с мазна кожа на лицето, а в пубертета имах гадно акне, което се появи отново, много болезнени, като се преместих в Зап.Европа, тогава пих роакутан продължително време и се изчистих. Сега забелязвам мн ситни пъпчици от двете страни на челото, според мен е от дозите вит Д ,сега съм спряла всичко, ще почна вит Д след няколко седм , след като си направя кръвни , но не таки дози , а примерно 6 капки.

# 305
Невена, и аз съм с нисък Б 12, та го суплементирам. По едно време приемах по 2 000 мкг дневно подезичен, реших да вдигна за няколко дни на 3 000 мкг дневно (че бях пропуснала да го пия на морето, забравих си хапчетата с Б 12).😆 Ами, веднага разбрах откъде започнаха да се появяват пъпки. После пих по 2 000 мкг- нямаше пъпки, сега съм на 1 000 мкг.
Част от менюто ми тези дни🙂- хек с моркови на ленти и кебапчета, хек, зелен боб и горчица:

# 306
  • Столичанин ама не в повече :D
Невенче, много пъпките не ги познавам какви са.
Някакви малки с гнойно връхче.
Или по-големи и дълбоки без връхче.
Може би с вдигане на дозата.
Иначе и В12 пих.
Викаш може и от него да е.
Сега не пия. Той принципно не ми беше дефицит, просто имам В комплекс и пих 1 седмица.
Този б12 в комплекса е малко, няма как да е от него, може да се получи при високи дози, както казва и долчето, а за д освен на джеймисън друг вариант, който сега се сетих (и където отново в една капка са 400 iu) e на ойлесен https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030014574 Simple Smile А всъщност какви дози си пила преди това за да ти е само 20? Възможно е да има неусвояване точно на този продукт (всмисъл и други са ми писали, че не са успявали да го вдигнат с вигантол).
Невена, и аз съм с нисък Б 12, та го суплементирам. По едно време приемах по 2 000 мкг дневно подезичен, реших да вдигна за няколко дни на 3 000 мкг дневно (че бях пропуснала да го пия на морето, забравих си хапчетата с Б 12).😆 Ами, веднага разбрах откъде започнаха да се появяват пъпки. После пих по 2 000 мкг- нямаше пъпки, сега съм на 1 000 мкг.
Част от менюто ми тези дни🙂- хек с моркови на ленти и кебапчета, хек, зелен боб и горчица:

Така като си качваш храната, която изглежда много добре е много трудно за човек, който в момента е изцяло на растително хранене. Smile

# 307
  • Paris, France
Салата от 4 домата, 4 големи, зелени чушки, 2 глави червен лук, връзка кориандър и шепа маслини. Побра се в дуралексова купа за салата + дуралексова чиния за супа 😇. Ще добавям 4 настъргани моркова. Това ще са ми 2 вечери. Специално за jerami:

Домашните ги няма. Реших да размразявам фризера. Оле, мале. То са сладоледи, панирани боклуци, скариди, бургери. Е, има и спанак и зелен боб. Хич не обичам да хвърлям. Май ще си ги хапна 😇.

Вие ще постите ли на 11.08? Мисля да си направя тридневен пост. Кога се почва?

Отивам да стърготя моркови.

# 308
Аз ще постя утре, но днес търсех инфо за приливи и отливи на Сев. море и попаднах на инфо за фазите на луната и там пишеше, че подходящи дни са: ''Отслабване и прочистване на организма
13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 август '' https://www.astrohoroscope.info/lunenhoroskop.php
не знам колко е вярно това обаче
супер вкусни нещица сте пуснали ..Hands Ok Hand

# 309
  • Столичанин ама не в повече :D
Салата от 4 домата, 4 големи, зелени чушки, 2 глави червен лук, връзка кориандър и шепа маслини. Побра се в дуралексова купа за салата + дуралексова чиния за супа 😇. Ще добавям 4 настъргани моркова. Това ще са ми 2 вечери. Специално за jerami:

Домашните ги няма. Реших да размразявам фризера. Оле, мале. То са сладоледи, панирани боклуци, скариди, бургери. Е, има и спанак и зелен боб. Хич не обичам да хвърлям. Май ще си ги хапна 😇.

Вие ще постите ли на 11.08? Мисля да си направя тридневен пост. Кога се почва?

Отивам да стърготя моркови.
Е аз днеска съм на домати и краставици и кокосова вода(щот имаше намалена в лидъла), въпреки че сварих леща способна да нахрани малка пехота Laughing , но щото е неделя и съм изпаднал в депресивно състояние мисля да отида да си взема и да се поглезя с едно малко натурално шоколадче. Simple Smile

# 310
  • Paris, France
По шкафовете намерих сума ти шоколади, но всичките млечни ☹☹🥵. Няма да си ги причиня.

Аз се замислям за едноседмичен пост 🥳. В края на месеца ще качвам кантара от мазето. Ако почна утре, мога да свърша към 14-16.08, да се стабилизирам 2 седмици и така да покаже точно. Обаче какво ще правя боклуците от фризера? Повечето съседи ги няма през август.

jerami, какво целиш със сегашния режим? В смисъл кила, инсулин или КЗ? За депресията - вит Д в темата 🌞, червено винце в реала 🍷🍷. Отивам и аз да боря депресия с 🚬🚬🚬🚬🚬🚬🚬.

# 311
Депресия в разгара на лятото не мога да си представя. Пречистване на организма обаче е неотложно особено след ваканция. Обмислям го вече, но този път вероятно ще е на зелени смутита.

# 312
Абе то и червеното винце повече върви през студените сезони, ако е там въпросът Grinning
Невена, не ти е лесно щом и фризера ти пълнят с щуротии... и не говоря само за размразяване, за него има решение - купува се no frost машина и си гледаш само в твоето си чекмедже а другите да се оправят Grinning
Скрит текст:
При мен положението е вече за смях... някои хора са си скрили пакет малки шоколадчета тип Сникърс и подобни, от Лидл. В гардероба при дрехите, уж скрити... понеже направих забележка да престанат да ми предлагат и на мен, чух около 130 пъти Sorry! и вече си измъква по едно и тича да си го яде в друга стая, да не е пред мен Joy Правя се че не забелязвам де, усилията са трогателни, а и разкайването беше искрено. Какво да го правя... освен да го пратя да меси голяма купа кайма за кюфтета за утре, да не си мисли за глупости Joy

# 313
Джереми, как успяваш да караш на домати и краставици? Мале, аз ще гризна вратата на хладилника, ако ям само това.
И да задам един въпрос за водата аз, тъй като някои казват а и съм чела, че не трябва да се пие по време на хранене и до 2 часа след. Аз по време на ядене не пия нищо, щото ми разваля вкуса на яденето, ама като се нахрани искам да изпия голяма чаша вода, но се въздържам поне 30 минути. Вие как процедирате с водата?

# 314
Ако много ми се пие, пия, ама по принцип избягвам. По-добре си храносмилам ако не доливам и вода след храната.

Общи условия

Активация на акаунт