Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 161
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Nevena Virolan, ниско вит  Д, не приемам магнезий защото преди три месеца беше ок, B12  също е в норми, ph на урината преди три месеца беше ниско, не приемам омега.
Долче, нямам обяснение.

# 286
  • Paris, France
Ох, колко пъти да повторим, че магнезият в кръвта е константа и ако падне, тялото вади от кости за да го държи в норма. С такава КЗ няма как да не си дефицитна на магнезий на клетъчно ниво. Не е възможно. ИР = липса на магнезий. Задължително. За-дъл-жи-тел-но.

С ниско pH на урина няма как да не се влошиш.

Е, като не приемаш омега 3, как да си оправиш КЗ нагъвайки мазнини?

Първият пост не е за украса.

# 287
Келп добър вариант ли е за набавяне на йод?

# 288
  • Paris, France
Според предишното ми джипи не е, защото съдържа много бром, освен йод.

# 289
От какво храни се приема най-много йод?

# 290
# 291
Невено моме, я дай малко акъл.
Забелязах, че като увеличих Д-то /вигантола/ на 10 на ден и почнаха пъпки по лицето. Малки, големи, абе ужас.
От 2 дни не пия и вече съм по-добре.
Ще изкарам още няколко дни без вигантола да видя.
Сега дали може да е от високата доза?
Или от Вигантола? Евтин е, ама да не би да не ми понася?
Дали на Джеймъсън на капки да не взема или някакъв друг на таблетки?
В чуденка съм.
Ти беше писала преди време, че Д-то може да причини кожни проблеми, ама забравих точно какво написа.

# 292
Аз приемам келп на Nature's way, доволна съм (не съм правила изследвания, но в края на април- преди да го започна- намазано с йоден разтвор на ръката изчезваше за 20-30 минути, сега стоя почти от 3 часа и половина намазана и още се вижда намазаното с йод).

# 293
Забелязах, че като увеличих Д-то /вигантола/ на 10 на ден и почнаха пъпки по лицето. Малки, големи, абе ужас.
Във възможните нежелани реакции си пише, че е възможно реакции на свръхчувствителност като пруритус, обрив или уртикария. 10 капки вероятно са към 5000 IU, което ми се струва доста. Ползвам D3+K2 капки без да надвишавам 1000 IU дневно и досега не съм имал странични реакции.

# 294
Намерих си хубава програмка на български с пресмятане на калории и макронутриенти. Ето това съм изяла днес, само забравих да добавя зехтина, той ще качи мазнините.

# 295
Скрит текст:
Във възможните нежелани реакции си пише, че е възможно реакции на свръхчувствителност като пруритус, обрив или уртикария. 10 капки вероятно са към 5000 IU, което ми се струва доста. Ползвам D3+K2 капки без да надвишавам 1000 IU дневно и досега не съм имал странични реакции.

Ох, ми не знам тогава.
Освен по 2, максимум три капки да взимам.
Ама засега няма да пия. Искам да се изчисти лицето.

# 296
  • Paris, France
Елора, отдавна не съм мома, де да бях! 🥳. Не мисля, че е от марката, а по-скоро от дозата. И аз в момента пия Вигантол. В дефицит ли си? Може лятото да не ти трябва??????? Д3 пресушава кожата на лицето и ако мазнината е по-твърда, богата на oleic acid,  а не на linoleic, може да не може да излиза и да се възпалява. Другото е недостиг на А, цинк, евентуално, които добавяне на много Д3 може да предизвика. Пробвай с по-малко доза! Като ми се получи така, почвам масло от дроб на моруна и цинк и се оправя. Може пък 1-2 капки лятото да са ти достатъчни.

Определено втвърдява мазнината.

# 297
Да, преди 2-3 месеца правих тестване и нисък беше. Май 20.
Ще почина малко и почвам по две капки. И ще видя.

# 298
Скрит текст:
Ох, ми не знам тогава.
Освен по 2, максимум три капки да взимам.
Ама засега няма да пия. Искам да се изчисти лицето.
То хубаво по 1000 единици на ден, ама когато нивото ти е 20 или малко отгоре, не стигат до никъде и си трябва повече.
И аз съм на по 10 капки на ден в момента, също Вигантол. Това вече 2-3 седмици, откакто ми излязоха изследванията. За щастие, не съм забелязала такива екстри покрай него, а поначало не съм с идеална кожа и никога не съм била. Ще карам така още известно време. Личната ми написа рецепта за 3 пъти седмично по 20 капки като видя изследванията, което излиза горе-долу същото количество средно. Само че предпочитам да го разпределя всеки ден, отколкото да вземам по много без К2. А пък и К2 нещо не се навивам да почна, та така Grinning
Лято било, ама аз като се крия все на сянка, не виждам това какво променя при мен. И да изляза навън докато грее слънце, то е на прибежки от сянка до друга сянка и не е за дълго, не мисля да чакам точно на това. Веднъж на няколко дни може и да ми се случи цял час да съм навън без да се е мръкнало и това ми е. На плаж пък изобщо не стъпвам, имам мааалко тен от ходенето насам-натам, на тениска.

# 299
Е, да де, ама явно при мен ми действа.
Защото вече трети ден не пия и спряха да излизат. Сега минават старите.
1 седмица няма да пия да видя.
После може би ще почна 2.
Ако пак почне, ще видя да сменя марката.
Не искам да ходя пъпчасала, ужасно е.

Общи условия

Активация на акаунт