Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 146
  • 743
  •   1
Отговори
# 270

Резултатите и на инсулина са готови, какво мислите?

# 271
Аз не мога да коментирам тези резултати, защото дори на обременяване не съм  ходила, а лл не ми намира проблеми да ме изпрати.
От повече от година седя в тези теми и слушам момичетата тук.
За мен си се престресирала, с добър режим и с подкрепа в темата , ще се справиш. Има хора като теб, успешно преборили тази гадина, но режимът е до живот, да си знаеш.
Свиква се. Чети първия пост и питай, и веднага ще видиш подобрение.

Сега за моите патила.
Неве, ти ми вкара мухата У главата с тези чревни, та днес си пуснах там тези изследвания, които ги има в лабораториите за туй-онуй. Не мога да се примиря, само си представям гадини, които ми ядат вътре хубавините, ще търся източника на злото. Като зная за хеликтобактера колко антибиотици изпих, отвратително беше просто и все си мисля, че твоите препоръки са прекрасни, но искам да видя какво ще покаже изследването. Че някак си , сигурно си права, разбира се, си мисля, че ако имам зъбати чудовища по червата, едва ли ще се изпарят от лимонена киселина и куркума. Всичко съм си записала, което си ми изпратила  Heart , аз съм послушна, но първо ще  мина през самоинициативата да се проверя.

И да кажа, че днес минах на кардиолог, егати, хем все плюя по докторите, тази беше фантастична жена, стоях и кимах. Хвана се за холестеролите ми и ми даде някаква диета, ако проявявате интерес, ще я кача. Та трябва да спра сметани, сирена, сол, кашкавали ,да спра кафето / спазарих се за по едно хихи, но ще пия две Stuck Out Tongue Winking Eye / .
Взе че ми даде направление пак да изследвам холестеролите след диетата към края на месеца, а и вторичен преглед ми изписа. Брех ! Няма ми нищо, де, в смисъл, каза че не съм за лекарства за холестерола , ВСЕ ОЩЕ, ако диетата сработи  Flushed.
Та сега ще минавам на указания по листа, като елиминирам и всички там работи, които не се вписват в нашия режим. Поне фиданка ще стана ,  Joy

# 272
  • Paris, France
Mariana Marinova, резултатите ти показват тежка инсулинова резистентност и глюкозна нетолерантност с диабетични нива на КЗ на първи о втори час. Инсулинът и КЗ на гладно са високи за човек, който се храни ниско ВХ, а резултатите на първи и втори час са отвратителни за човек, който се храни високо ВХ. Ако причината за лоши резултати беше хранене с ниски ВХ, то инсулинът трябваше да е нисък на всички часове, а твоят е супер висок. Оптималният е до 5 на гладно, до 25 на първи и 15 на втори час.  Имаш си хиперинсулинемия. Както и да си се хранила предната седмица, проблем има. На твое място бих повторила изследването след месец, но бих яла по поне 150г ВХ на ден и сравнително чисто. Готовите сосове хич не са ОК. Изпети първия пост!

tays , можеше да пробваш лимонената киселина и аскорбоновата с черния пипер и куркумата и каранфилЯ, а ако не видиш подобрение на КЗ на гладно или по принцип да се изследваш. Както и да е. Гордън беше показал графиките си за цели дни без куркума, с по 2.5г + 10мг пиперин, приети 3 пъти дневно и с по 5г и 20юг пиперин, пак 3 пъти. Впечатляващо си беше и жалко, че не намирам сайта. Тя и кетогенната диета на много, много ниски ВХ работи при ИР, някои епилепсии, муковисцидоза точно променяйки чревна флора. Това без куркума и пиперин.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6678592/

Само дето трябва да се спазва стриктно поне година за да има ефект.

Питах за хеликобактер - теста с дъх от уста давал най-малко фалшиво отрицателни резултати.   

А за какво ходи на кардиолог? Аз мисля, че ако спазваш правилото за 1г омега 3 към 10г наситени можеш да си ядеш и сметана. Е, не по много. Кафе аз пия много, но то за мазен дроб е супер полезно.

# 273
Скрит текст:
Mariana Marinova, резултатите ти показват тежка инсулинова резистентност и глюкозна нетолерантност с диабетични нива на КЗ на първи о втори час. Инсулинът и КЗ на гладно са високи за човек, който се храни ниско ВХ, а резултатите на първи и втори час са отвратителни за човек, който се храни високо ВХ. Ако причината за лоши резултати беше хранене с ниски ВХ, то инсулинът трябваше да е нисък на всички часове, а твоят е супер висок. Оптималният е до 5 на гладно, до 25 на първи и 15 на втори час.  Имаш си хиперинсулинемия. Както и да си се хранила предната седмица, проблем има. На твое място бих повторила изследването след месец, но бих яла по поне 150г ВХ на ден и сравнително чисто. Готовите сосове хич не са ОК. Изпети първия пост!

tays , можеше да пробваш лимонената киселина и аскорбоновата с черния пипер и куркумата и каранфилЯ, а ако не видиш подобрение на КЗ на гладно или по принцип да се изследваш. Както и да е. Гордън беше показал графиките си за цели дни без куркума, с по 2.5г + 10мг пиперин, приети 3 пъти дневно и с по 5г и 20юг пиперин, пак 3 пъти. Впечатляващо си беше и жалко, че не намирам сайта. Тя и кетогенната диета на много, много ниски ВХ работи при ИР, някои епилепсии, муковисцидоза точно променяйки чревна флора. Това без куркума и пиперин.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6678592/

Само дето трябва да се спазва стриктно поне година за да има ефект.

Питах за хеликобактер - теста с дъх от уста давал най-малко фалшиво отрицателни резултати.   

А за какво ходи на кардиолог? Аз мисля, че ако спазваш правилото за 1г омега 3 към 10г наситени можеш да си ядеш и сметана. Е, не по много. Кафе аз пия много, но то за мазен дроб е супер полезно.

О, аз не съм ги започнала единствено заради днешното изследване, за да не ми покаже някакъв хубав резултат.
Никакъв проблем не ми е още от утре да започна, те и без друго ще се забавят три работни дни.

Сега съм турила в кукъра броколи на висока степен, спазвам аз препоръките.
И пуешкото оттам мина.
Неве, на кардиолог отидох, защото ме стресна колегата, който си беше супер добре и в един момент му сложиха два стента, това беше моя приумица, да си изкрънкам от личната някое направление, сега съжалявам, че не и исках за гастро. Но аз на гастро ходя при един професор, миналата година ходих, гледа ме на ехография, нищо ми .
Та ще си търся някой добър лекар по препоръка, само да видя как е положението.

Аз от няколко дни пия магнезиев цитрат , първо съм пила двойна доза, като видях лъжичката и я пълнех, о, незряща Joy, и странно- кз сутрин ми е 5, 2.
Но намалих и мазните неща, та не знам вече.
Така и така ще ходя заради холестеролите на кръвни в края на месеца, ще си пусна "нашия" пакет.
И от йогата нямам завишение.

Неве, тази кардиоложка, странно , ми обърна внимание на кръвните, за което и ти спомена, каза, че съм имала възпаление някакво и защо лл не ми е казала. Мхм, има си доктори и доктори. А отидох при нея на сляпо, в най- близкия мед.център, че ми е под носа.
Каза ми, че кардио не пречи, да тичам, скачам и плувам на воля. За сърцето, де.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 16:32 от tays

# 274
  • Paris, France
За гастроентеро - не всеки, който има гъби и неподходящо съотношение на бактероиди, плесени, бактерии, паразити и не знам си каквити в червата пърди и се оригва и има пълни с газ черва. Не обръщат внимание на микробиома и това е. Не знам защо.

Е, добре е, че си отишла на кардиолог, та поне да спиш спокойно. А за левкоцитите и лимфоцитите какво каза?

Добре, може кардио, то е идеално за сърцето и си е нужно, обаче на тебе ти вдига захарта.

Това 5.2 сутрин подобрение ли е или не съвсем? Ако да, супер.

Мазните неща няма смисъл да ги спираш, защото протеините правят глюкоза без мазнина. Гледаш качеството.

# 275
Неве, да. За мен е подобрение. Сутрин обикновено, вече цяла година , е към 5, 7 ,  5, 8.

Мазнините ще си ги ям, тя не знам как си мисли, че ще оцелея на нискомаслени извари, откъде енергия.

Но пък бях смъкнала гликирания от  5, 70 на 5, 20 за пет месеца режим. Сега пак с този висок гликиран, охххх.
Ще видим дали е от магнезия, добре че писа за него, че направо замества хапчетата с действието си, че много се бях спекла от регреса ми.
Търся причините и ти много ми помагаш, като ме насочваш. Heart

Кардиоложката каза, че съм имала възпаление , дали съм била с някакви симптоми ме пита, ама то след дъжд качулка. Аз не си обръщам много внимание, та и да ми е било нещо, не съм разбрала.
Толкова се бях отчаяла тогава с този гликиран, че и инсулин, че другите работи въобще не ме впечатлиха.
Работя по основната тема и това е.
За кардиото знам, не ходя на интензивни практики, стречинг по-скоро. И не тичам, откакто преди няколко години не си възпалих крака ,  та стоях инвалид посред лято, щот се правех на кенийка из парка Joy

# 276
Здравейте, момичета! Помните ли ме?  Скоро не съм писала, но не Ви изпускам. С режима и фастове смъкнах килограми. За момента съм 61, започнах  от 75.
Ходя поне два пъти седмично на спорт.
Днес обаче съм неприятно изненадана от резултатите.Вместо да намаляват, те са се вдигнали!

Глюкофажът явно изобщо не ми действа.
В сряда съм на лекар в ще видя какво ще каже.

# 277
Аз да попитам като консултация: по колко капки дневно Вигантол да приемам, при положение, че Витамин Д ми излезе със стойност 32,1 /реф. недостатъчност 10-30, достатъчност 30-100, токсичност > 100/?

# 278
Аз да попитам като консултация: по колко капки дневно Вигантол да приемам, при положение, че Витамин Д ми излезе със стойност 32,1 /реф. недостатъчност 10-30, достатъчност 30-100, токсичност > 100/?

Питай в темата за вит. Д, то и тук съфорумките знаят, де.
Аз пия по 6 капки и през ден-два К2, но понеже не съм си правила контрола и не зная дали е достатъчно, защото и в момента го пия. При мен беше 27 , но при други референтни. От 20 до 100 го пишеше ок.
Не пречи да започнеш с някаква доза и после да я увеличиш, намалиш. Щото аз се лутах в догадки и питане безпричинно поне една седмица, питах приятели фармацевти, казаха те по 2 капки било добре. Тук в темата Миоки, за която много страдам, каза десет. Взех средна стойност Blush

# 279
  • Sofia
По 2 капки дават на бебетата.
Аз взимам по 10.

# 280
White Crocus, не са розови нещата...А ти как се чувстваш, какво по-точно ядеш, да не би да ти идва твърде интензивен спортът? Висок кортизол, възпаления? Как си го обясняваш?
Тайс, да ти е хрумвало, че може от това възпаление да ти се е покачил гликираният хемоглобин? Нали при възпаления, боледуване и прочие КЗ се покачва...Мисля си, че може да има някаква връзка. Сметана 30% аз добавям предимно към кафето, сравнително рядко готвя с нея. А заквасена сметана също не ям особено често, просто нея не я купувам чак толкова често. Чудесно се издържа с нискомаслена извара /те повечето са такива и без това/, добавяш малко закв. сметана, зехтин и така.😃 А за лекарката- браво! Така се радвам, когато някой сподели, че е попаднал на такъв специалист!
Тайс, при мен беше същото още от следващия ден, след като започнах нашата марка магнезиев цитрат! Но аз съм на таблетки. Измерих по-ниска КЗ на гладно, даже по някое време през деня (в някой от дните след започване на таблетките) измерих и някаква стойност малко над 4, че и под 4...Чувствах си се ок, просто не бях яла- само кафе със сметана. Но аз се опулвам при стойности, започващи с 3, защото съм ги виждала много рядко (обикновено по време на по-дълъг фаст).😆
За вит. Д- аз в някои дни приемам по 16 капки, в други по 3-4 или 9-10. Понякога го забравям за ден-два. Сякаш при мен такава смесена схема дава най-добри резултати.

# 281
  • Paris, France
White Crocus, много фактори могат да влошат положението след отслабване. Може да си загубила много мускул, примерно. Д3, Б12, фолат, железни показатели? Магнезий и Б12 по колко пиеш?  Ph на урина какво ти е? Омега 3 пиеш ли и в каква дневна доза?

Ако витамини и минерали, които са от първостепенно значение, не са ти наред, никакъв спорт няма да ти помогне и даже може да те влоши.

За холестеролите - махаш наситени юазнини, пиеш омега 3, ядеш храни, богати на ниацин и йод (агнешки дроб и гъби), ядеш салати и би трябвало да се подобрят.

sharpy, трябва сама да си намериш дозата. Аз пия както dolce miele, ама все седи нисък. Качва се само с ампула от 100 000 единици, но за месец и пак пада. Ампулите пък са опасни и повишават риск от счупвания. На около 4-5 капки съм. От повече косата ми става като слама и кожата ми става много суха.

# 282
Невена, uvédose ли купуваш от 100 000 единици? Те нямат ли и вариант с по-малък брой единици? Също, дават ли ти го без рецепта? Аз си вземах последно без проблем през февруари 2020-а, но миналото лято молих шефа ми да ми вземе пак при едно от пътуванията, и каза, че с 300 зора са му дали без рецепта и то само 1 ампула, а аз исках 3.

# 283
  • Paris, France
Melusine, да, uvedose на Vidal. 15 аптеки обиколих и никъде не ми дадоха нито една без рецепта. То е безумно евтино, нещо като 2-3€ беше 2013г без рецепта. Я питай шефа ти в коя са му дали, ако е удобно!

Между другото, с българска рецепта ще ти го продадат, но ще плащаш. Няма да е безплатно като с тукашна, дори и да имаш осигуровки тук. Искаш ли да питам в тази до нас?

Има го и в доза 50 000.

# 284
Шефът не е там сега и не знам кога ще пътува, аз 2020-а имах българска рецепта, но не ми я искаха, беше нещо от рода на 2,34 или 2,54 евро ампулата, не помня името на аптеката, но беше в Montrouge, мога да потърся. Той носи миналото лято накъде от Париж, ще го питам, ама като си го знам какъв е, едва ли ще помни.

Общи условия

Активация на акаунт