Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 130
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Тенар, и при мен така варира като фаствам ... понякога даже в началото съм си мислила '''трябва да ям нещо, за да ми спадне кръвната захар '', което е грешно разбира се, просто както каза Елора черният дроб отделя глюкоза... чисти си се от глюкоза..
Да, права е Елора трябва да се пие повече вода като се фаства.
А за чая - да разбира се без никакви подсладители... Имах предвид,че ще съм само на вода като съм на фаст..досега пиех вода, кафе, чай от лайка. Но ще пробвам без. Hands Muscle
Да и аз първо бих въвела вит В..и след това пробвам да прибавя и вит Д.

# 361
Все пак по време на фаст с кафето не бива да се прекалява.
Едно сутрин стига. Все пак извежда водата.

За В се чудя. С В 12 на изследването наскоро нямах драма.

# 362
Аз май в такъв случай не бих започнала с вит. В...

# 363
Чат пат пия комплекса.
Отделно имам фолиева и в 2.
Бях на зъболекар и ме кара да отварям уста, цепна се устната. Месец не искаше да се затваря.
С В витамините почна. Ама после пак се отвори раничката.
Нещо много упорито. Цял месец вече. Сега почва да се затваря.
И цинк пих и не ще.
А обикновено за 2 дни минава.

# 364
Все пак по време на фаст с кафето не бива да се прекалява.
Едно сутрин стига. Все пак извежда водата.

За В се чудя. С В 12 на изследването наскоро нямах драма.
Интересното е че когато съм на цял ден без храна, дори и аз дето съм пословично пристрастена и двете кафета на ден са ми свещени, спокойно минавам само със сутрешното.  Няма драми, няма главоболие, както би станало в нормален ден. Имам си достатъчно енергия, до сега основно в работни дни съм ги правила и си карам до края на работния дне без да търся кафе следобеда и без да му усетя липсата.
Това го пиша понеже съм сигурна че не съм единствената, ако някой се притеснява да намали обичайните си дози кафе по време на фаст - да знае че не е толкова зле колкото би се очаквало.

Елора, щом за две неща се съмняваш за тия пъпки, наистина едно по едно въвеждай и то ще си проличи дали е от някое от тях или е съвпадение. Дано скоро откриеш от какво е че много гадно така. Поне при мен, жегите правят всякакво раздразнение по кожата двойно по-зле.

# 365
Абе ще купя някакъв друг Д.

# 366
  • Paris, France
Здравейте! Моля за мнение за тази моя сутрешна КЗ. Правя фаст всеки понеделник 36 часа, т.е от неделя вечер до вторник на обяд. Днес КЗ беше 6,3. След 30 часа глад!!! Аз такава кръвна захар имам след ядене на първи час. Вчера пих хапче за глава, иначе само вода. Не знам вече какво да мисля. Предната седмица във вторник КЗ беше 4,9. Да се притеснявам ли? Но и по принцип сутрин си ми е висока КЗ. По-виоска от всяко друго време на деня, освен ако не ям торта или подобно, което е рядко. Последния ми гликиран хемоглобин беше 4,9. А аз сутрин имам средно КЗ 5,5, ако не и повече...Някакви съвети...

При гладни пости чревната флора започва да умира. Умират всякакви гадини, добри, лоши, в огромно количество. Някакво време се самоизяждат, разбира се, но намаляват броя си.

Нашата КЗ зависи основно от микробите, които обитават червата ни. В твоя случай гладът е довел до измиране на микробите, които понижават КЗ и процентно увеличаване на тези, които я вдигат, за да я ферментират и да се хранят с нея. Съответно подобни фастове не са подходящи за тебе в настоящия момент.

Първо трябва да си оправиш храненето и липсите. Торти нямат място в менюто при ИР. Това, която си ял/а предишните дни е това, което микробите ще ядат като постиш. Ако си ял/а омега 3 и омега 6, чесън и лук ще храниш микроби, които свалят КЗ. Ако менюто е било торти с наситени мазнини и захар - лошо, много лошо.

Даже и кетогенната диета с много ниски ВХ и почти никакви захари трябва да се спазва 2 години за да се нормализират червата. В началото положението се влошава, но понеже няма захар, няма симптоми.

И прочети първия пост! И пости, и спорт, и кето режим могат да те влошат при определени условия.

Някой софиянец може ли да ми свърши услуга? Писа ми дама, предлагаща кефирена гъба, но трябва да се вземе на ръка от Дружба 2 или Бизнес парка. Майка ми е възрастна и в момента не е добре и не искам да я карам да ходи навън, далеч в горещините. Ако някой може да вземе и транспортира въпросната гъба до централния вход на Медицинска Академия, Стоматологичния факултет, ще съм му много признателна. Предварително благодаря.

# 367
Аз бих могла след 22 август.
Реших да прочета за недостига на йод и кашлицата. Оказа се, че кашлицата може да е симптом и на излишък на йод. Кой знае и на колко още неща... Чудя се какви изследвания да си пусна, че да разбера най-после от какво е тази кашлица.

# 368
Неве, в какъв интервал от време трябва да се случи това.
Заради теб отивам не само до Дружба, ❤, а и до ФакултетО. САмо дето утре имам работа през деня.
И ако я взема от Дружба, в същия ден ли да я меткам до МА.
Не им разбирам на тези гъби , иначе не бих задавала такива въпроси.

# 369
  • Paris, France
alivi, до 20.08 най-късно трябва да се случи, защото на 21ви мъжът ми пътува. Ако се питате защо не пратя мъжа ми - пътуват насам натам с децата, не знае български и е пълна шматка. 

tays, не, не същия ден, освен ако не я вземеш към 19.08, примерно. Седи в буркан в хладилника с малко мляко, преварено. Даже може да си я храниш няколко дни и да си пиеш кефир. Тогава седи на плота. Всъщност ако почнеш Candaway с куркумите и черния пипер не може да пиеш кефир, защото ще трепят бактериите от кефир, вместо тези в червата. После може.

# 370
Готово, ще ти я взема, и ще я доставя.
Няма да пия кефир, нали сега съм на двойната диета.
Само куркума пия, ще ходя до Зоя за био черен пипер и ще комбинирам .

# 371
много интересно ми стана от това което написа Nevena : ''Нашата КЗ зависи основно от микробите, които обитават червата ни. В твоя случай гладът е довел до измиране на микробите, които понижават КЗ и процентно увеличаване на тези, които я вдигат, за да я ферментират и да се хранят с нея. Съответно подобни фастове не са подходящи за тебе в настоящия момент.''
чак страшничко звучи ... Sad но и мотивиращо, МНОГО мотивиращо да не яде човек боклуци!!!

# 372
Тайс, как точно пиеш куркумата? А и за черния пипер ме интересува, как се поглъщат такива количества? Не дразнят ли стомаха?

# 373
Тайс, как точно пиеш куркумата? А и за черния пипер ме интересува, как се поглъщат такива количества? Не дразнят ли стомаха?
Сутрин по една равна чаена лъжичка, Невена беше написала 3 гр към 15 мг черен пипер някъде, като се прибера, ще погледна баш така ли беше.
Че и в Тумирина съотношението беше 500 към пет, горе долу така ще съчетавам и аз.
https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/otslabvane-i-detoks/turmi … im-x-60-caps.html

Ще видим дали ще ме заболи, аз куркума пия от два дена, в малко йогурт го разтварям, на каша.
Писах в темата, че от този Тумирин ме заболя стомаха на времето, когато пиех по две, минах на едно и го спрях, знам ли.
Ще пробвам , докато не видя зор.Joy

Неве, на мен гастрото ми е изписал ето това , сега като те прочетох за кефира, да не го пия и него, нали ?
https://remedium.bg/laktoflor-opti-6-sinbiotik-za-silen-imunitet … 30-kapsuli-7138/p

diabetes,
Аз цяло подобно гладуване не съм правила, но например и при мен , ако цял ден не се храня, а съм само на кафе и вода, съм виждала стойности над 6 и питах тук в темата, няма страшно.
Ето , днес още не съм слагала нищо в уста от снощи, бях навън, и кз ми е 6,3 в момента.
Невена ще се окаже абсолютно права за тези чревни ! И никой не обръща внимание на подобна връзка, никой.
ЦЕл професор ме гледа миналата година , СРДЧ, някакви болкоуспокояващи, на билкова основа нещо плюс синбиотик и то временно тушира нещата и после пак.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 15:40 от tays

# 374
  • Paris, France
tays, докато ядеш готвено и пиеш Candaway, смисъл от кисело мляко, кефир и пробиотици на хапове няма. Те даже пречат, защото Candaway трепе всичко наред и вместо да трепе това, дето ти вдига КЗ, ще трепе пробиотика. Първо изтрепваш всичко, хранейки с куркума и омега 3 желаната флора и после пробиотици и пробиотици, които да ги хранят.

От куркума, без черен пипер, смисъл няма. Куркуминът не се усвоява без пиперин 🌞. 2.5г куркума и 10мг пиперин са минималното, от което може да видиш спад на КЗ. Черният пипер е 5% до 9% пиперин. 200мг черен пипер ти трябват с 2.5 г от куркумата, долу горе. Разбира се, почваш бавно, много бавно и ако те стегне корема не увеличаваш дозата няколко дни. Ако стигнеш до пълна доза, видиш подобрение, но не каквото ти се иска, можеш директно да удвоиш. Тогава няма да има болки. Поне това писаха хора, които са правили протокола. А, и си пиеш магнезий 🌞.

tays, ще съм ти благодарна до живот за гъбката. 💐💐💐💐💐💐💐. Много я исках откакто прочетох natka и dolce miele. Ще се разбера с домашните кога са си в къщи и с предлагащата я кога и е удобно. Освен на нея да и дам твоя профил? Представям си те бягаща към Дружба с 5 кила на гърба и връщаща се бааааавно, с 5.2 кила, така че бурканът да не се разлее, докато слънцето изгаря мотаещата се КЗ от 6.2 ли беше?

Преди няколко страници съм описала супер подробно какво се пие и кога. Не е само куркума и пипер. Има и зърна карамфил, Candaway хапове, ВХ под 20 или 40г дневно, никакви ядки или млечни освен масло, чия и ленено семе, които се пекат за да се избият гъбите по тях. Така се излекува английският професор по математика Гордън. 90% от познанията ми за мазнините и директното горене на ВХ са от неговия сайт. И сега не го намирам. Шедьовър беше.

А излишъкът на йод се изпикава ако бъбреците са нормални.

Общи условия

Активация на акаунт