Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 075
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Paris, France
Урина или прозрачна , тогава няма нищо или  жълта, тогава има.

Мисля, че е обезводняване щом като е прозрачна, не е мазна.

# 511
Момичета, извинете, ако прекъсвам дискусия, но искам да споделя, че съм много радостна 🌞
КЗ през април 5.37
КЗ днес, август 3.97

Витамин Д  април 22.90
Витамин Д днес  51.30

Желязо юни 7.90
Желязо днес 17.80

Витамин Б12 април 470
Витамин Б12 днес 640

Като в момента пия б12 (още допивам под формата на цианокобаламин; след това ще сменя с метилк. по ваши препоръки) и 4000 единици витамин Д на ден.

О, и ТСХ
Април 2.259
Днес 0.854

Но в ПКК имам завишени някои неща, а други са занижени. Ако някой разбира,  ще помоля за коментар:

# 512
  • Столичанин ама не в повече :D
Възпалителен процес в организма, казвам го защото и при мен е било така дълги години, заради проблемите с щж в процентно отношение леко повишени лимфоцити и леко понижени неутрофили (и понякога и леко високи лимфоцити). Но такива малки отклонения не мисля, че са нещо притеснително. Браво за другите резултати Simple Smile

# 513
  • Paris, France
Витаминче, 👍👍👍👍👍👍. Предлагам те за отличник на шестмесечието. Браво! jerami ти е обяснил за възпалението. Добавям, че понякога възпаление няма, но кетогенната диета, тази същата, дето ти е свалила КЗ от 5.3 на 4, може леко да е качила лимфоцитите. На кето са видимо леко по-високи от контролата:

https://scialert.net/fulltextmobile/?doi=pjbs.2021.801.806

Добавките за възпаление, някои от които сигурно приемаш за ИР:

https://www.healthline.com/nutrition/6-anti-inflammatory-supplements#7.-Bromelain

Струва си да увеличиш зеленчуците за витамин С. Не е нужно да са високо ВХ.

Също: може преди режима да са ти били още по-високи, но да са паднали 🌞. Имаш ли изследвания отпреди режима? Ако имаш и няма влошаване си свиркаш. Ако има, вит С и разни треви и корени (джинджифил и куркума имам предвид, не картофи 🤐)

# 514
Благодаря ви за отговорите Simple Smile

Нямам ПКК от преди режима.
Ще се наложи да откажа титлата отличник,  макар и с добри резултати, защото не съм толкова стриктна за разлика от почти всички тук.

Не помня кога последно ядох хляб (инцидентни 2 препечени филии с пържоли на жар), не ям бонбони и опаковани десертчета, спрях да правя и домашни торти и сладкиши; абсолютно всеки ден ям месо,  и свежи зеленчуци  (сага най-вече домати и краставици) - което за мен е огроомна промяна, предвид, че за 30 години салати така и не бях яла Grinning , готвя със зехтин,  без олио, един път на 2 месеца нещо пържено... Но примерно вчера изядох половин парче торта, преди 2 седмици си хапнах пържени картофи в свинска мас.
Така че, не съм чак такъв пример  Simple Smile

В момента пия витамин Д, витамит Б12,  витамин Ц цетебе, фолиева киселина, магнезий. Рядко и цинк. Нищо друго.

# 515
За дроб от треска опитайте в този вариант
https://nadiapetrova.bg/2014/12/cod-liver-oil/?cn-reloaded=1
За човек, който ненавижда риба и рибена миризма (като мен) е супер.
За магданоз- абсурд да го ям така, но под формата на магданозено "песто" мога да изям много. Пускала съм рецепта няколко пъти.
За джинджифилова студена напитка/чай също съм давалар ецепта ( 100 г настърганджинджифилсе залива с 1 л вряла вода. Прецежда се, като се охлади и се държи в хладилник).
Има и ферментирала джинджифилова напитка (темата с рецепти НВВМХ, страница 17, в поста на Кам и заедно с ферментирала напитка от червено цвекло).
Радвам се да ви намеря в добро здраве.
Успех

# 516
Оф, песто.
Мързи ме да го правя. Досега са ми го правили. С малко чесънче, зехтин и сурови орехи и някакви други ядки.
Ама скоро мисля.

# 517
Таня, радвам се да те видя ⚘️
И аз преимуществено на песто ям магданоза, и пак го правя по принуда и не дотам често. Насилвам се .
Пестото има много варианти. Последния път, вместо орехи, щото бяха свършили, му сложих конопени ядки и малко бадемово брашно.Зехтин, водичка и скилидка чесън. С нутрибулет разбивам, и с дръжките най- често.
Елора, много е вкусно , пробвай.
Стана добре, без да добавям настърган пармезан за сгъстител.
Снощи това ми беше вечерята, нали още съм с проблеми с ентеровирус. Трети ден вече, аман. Почти не ставам от леглото, освен да извеждам куч. Много гадно. Онзи ден поддържах и температура около 38, сега е само вътрешна.И ме втриса,  и се потя.
Знаете ли кое ме шокира сутринта в добрия смисъл . КЗ 4, 3 ! Аз такава стойност не съм имала ни- ко- га при замерване.
Сега започвам проучване откъде дойде при цялото ми болестно общо състояние. ММ ми напрани някакъв чай от две дози жълт кантарион и една лайка, ще питам как го направи. Пия сутрин и вечер по 150 грама от това. Дали пък не е от него , или от друго, знам ли.
Бъдете здрави, че много гадно да се лежи с гаден вирус насред ваканция 🥳

# 518
К'ви са тези сложни рецепти за магданозеното ....хм, нещо.
Карайте по краткия път , като мен:
- мия няколко връзки магданозен, минават на няколко части в блендера с по няколко скилидки чесън и малко сол, слагам в бурканчеТА и заливам със зехтин. В хладилник и само добавям зехтин при нужда, трябва да е добре покрито. Нормално издържа няколко седмици.
Да не мислите, че съм способна постоянно да се занимавам с това? При това е точно моя рецепта: 3 съставки, бъркаш и ядеш.
Оригиналът ( източникът)
https://www.bmoove.com/persillade-maison-paleo/

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 10:16 от tania6

# 519
Аз си го правя за еднократна доза, затова.
Една връзка магданоз, вода, зехтин, чесън и шепа орехи. Връъъътт. Понеже става редичко, добавям и настърган пармезан купешки.
И със слънчогледови семки съм правила, и със спанак.
Бе всякак. И не ми е любимо и това е. Насила ми е този магданоз. Както ви се чудя, че не обичате риба, така сигурно и вие на мен, ама лафът " На вкус и цвет товарищ нет"  си е точен 😀

# 520
Момичета, имате ли предпочитания за лаборатория за изследванията? Цибалаб ми е на 3 мин. и ще мога да се прибера докато чакам за обременяването с глюкоза, но не знам защо съм решила, че Бодимед са за предпочитане. Всъщност почти винаги ползвам Цибалаб, но имам един горчив опит с изследвания на дъщеря ми там преди години... може би затова имам недоверие като цяло.

# 521
Тайс , не знам дали знаеш ,но при продължителен прием на жълт кантарион, може да се получи фото чувствителност. Ако го пиеш повече време, задължително се пази от слънцето и слагай слънчеви очила. Ако вече ти пречи разстройство може да пробваш Ентерол или някакъв пробиотик.

# 522
  • Столичанин ама не в повече :D
Момичета, имате ли предпочитания за лаборатория за изследванията? Цибалаб ми е на 3 мин. и ще мога да се прибера докато чакам за обременяването с глюкоза, но не знам защо съм решила, че Бодимед са за предпочитане. Всъщност почти винаги ползвам Цибалаб, но имам един горчив опит с изследвания на дъщеря ми там преди години... може би затова имам недоверие като цяло.
Цибалаб съм използвал в началото (по препоръка от лекар и роднини), но ми беше далече и почнах да ходя в бодимед (защото тя е започнала като ендокринологична лаборатория и аз мисля, че е най-добра), но си намерих близо до нас на кандиларов и в съчетание с обширното количество ваучери, които пускат в последно време основно ходя там, но като резултати не мисля, че съм видял някакви големи разлики между трите. Simple Smile

# 523
Тайс , не знам дали знаеш ,но при продължителен прием на жълт кантарион, може да се получи фото чувствителност. Ако го пиеш повече време, задължително се пази от слънцето и слагай слънчеви очила. Ако вече ти пречи разстройство може да пробваш Ентерол или някакъв пробиотик.
Аз го пих вчера сутрин, снощи и тази сутрин. И ще го спра моменталически, когато спре да ме боли пъпът отвътре. Иначе разстройство само първата сутрин имах.
Мерси, сега започвам  да чета за този кантарион, че от времената преди интернет си купувах разни вестници и там съм чела, че бил билката на доброто настроение, само това помня.Нещо като дрога 😀

# 524
  • Paris, France
tays, 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍💐💐💐💐 за 4.3. Браво! А, можело, значи! Ще те номинираме и тебе за отличник на темата. Само така!

Тъй де, не сме в раздел образование. Тук петиците и особено шестиците са нежелани 🥳🤐.

Тоя ентеровирус е разказал играта на някоя бактерия или гъба 🌞. По-ефективно е от спорта явно.

Можеш да спреш магнезий временно, че може да влошава пУлУжениЙтУ. В това състояние май кучо трябва тебе да извежда редовно 😻.

Ще се наложи да откажа титлата отличник,  макар и с добри резултати, защото не съм толкова стриктна за разлика от почти всички тук.

А, не се налага. Титлата се дава за най-добър резултат, не за усилия. 🥵.

От вчера само добри новини четем. Дано да е все така!

Общи условия

Активация на акаунт