Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 29 655
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
В 6 или 7 само срещу няколко милиона.
Е, петте тибетци са в 7,30 Grinning

Вечер до 19,30

# 586

Вечер до 19,30
Ти харесваш до 19.30 или така е препоръчително?

# 587
  • Paris, France
Тя е екстра, де. На 50, 170 висока, 5.6 кила.
Веднъж я бодох да и видя кз, беше около обяд, дойде ми на гости пеша, живеем на две спирки, след обилна закуска баници и намкво друго, със сигурност фреш  портокал. Е, 4, 40.
Но вече пие Д. Омега и дадох, сега ще ходи за магнезий, че имала крампи.

Може инсулинът и да се е вдигнал много и да е натиснал захаринка. Може разходките да са освободили място в клетките, може от мазното в баницата да не се е изпразнил още стомаха. Може да яде повечко магнезий 🌞. Може да има по-добра, за КЗ телесна флора. Всичко може.

Да е жива и здрава 💐.

О, добре, че е френски булдога, че домашните не знаят български 🥳. Трудно различавам континентален от френски, даже наживо.

# 588

Вечер до 19,30
Ти харесваш до 19.30 или така е препоръчително?
Късните тренировки за вредни.
Особено за кортизола.
Няма значине кой кога обича да тренира, а ефекта.
То и аз обичам да ям торти, ама не мога всеки ден.
До 19,30, защото после вечерям.
От 30-40 минути обикновено, ако карам кроса, повече, но почвам и по-рано.
Това като съм на работа. А като почивам почвам тренировки в 11 примерно или 12 на обед.

# 589
Момичета, нахлувам в темата с взлом. След като бях свалила 14 кг с Метфогамма 1000 преди 5-6 години, и бях стигнала заветните 67 кг, сега съм почти 100. Усетих се, че не са добре нещата и днес бях на ендокринолог отново. Прегледа ме на ехограф и каза, че няма отклонения. Пусна ми хормони и тези дни ще ги правя, та отново влизам в битката с килограмите.

# 590
Невена, вярвам ти, но единственият път, в който правех точно това (в продължение на 10 месеца), качвах кг и ми се гадеше постоянно. Не мога да имам каквото и да е в стомаха, докато тренирам, дори кафе, също така емоционално се натоварвам ужасно, когато тренирам вечер. Като бях в най-добрата си форма (и години преди това, когато също съм била физически доста ОК), тренирах в 7 сутринта 7 дена в седмицата, отварях фитнеса и ми беше супер. Но щом е толкова важно, мога да пробвам пак вечер, въпреки че тогава се чувствам най-зле, а и след тренировка "светвам" и няма заспиване.

# 591
  • Paris, France
Melusine, а, щом ти действа зле, не. Няма смисъл. Аз съм обратния вариант - не мога да тренирам гладна и сутрин съм парцал. Слушай тялото си! Освен като му се яде баница или торта, може би. Като отслабваш и искаш да махнеш мазнина от вътрешни органи е по-важно да намалиш калории, отколкото да спортуваш. Нюкасълската работи с около 600 калории и 200 от листа (които на практика не се усвояват) и изрично се спира спорт, а диета с 1200 калории и 2 часа разходка не работи по същия начин. Е, то с деца и котка си натоварена 24 часа 🌞.

Кристал, как така не се усети преди да стигнеш 100? Как можа, бе човеко! Да знаеш, че поради възраст и промени след отслабването, този път ще е по-трудно. Не е невъзможно, разбира се. Успех ти желая и дано догодина, по това време да си в кондиция и на старите килиграми.

# 592
Според мен, по кое време е добре да се тренира зависи предимно от това кога се чувстваме и ни се отразява най-добре.🙂 Някои вечер се разсънват, други не. А зависи и от типа на тренировката. Някои обичат да спортуват на гладно, други не. За мен дълги разходки и приятни упражнения вечер са супер! Но не и дейности от които после ще бодърствам.🙂

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 22:45 от dolce miele

# 593
Здравейте! Какви са шансовете за забременяване, ако имаш ИР?

# 594
Така, четох назад, връщах се и не се сърдя на груб тон, напротив. Просто има много взаимовръзки, които са трудни за запомняне и разбиране.
С две думи<
1. Магнезиев Цитрат или бразилски орех - не може да се предозира
2. Вигантол - 10 капки през ден за вит.Д3
3. Омега 3 - ям риба, но ще взема и капсули
4. Вит. Б комплекс - Невена препоръчва нещо, което не виждам в БГ - някаква тукашна алтернатива има ли, защото четох, че не всички комплекси са достатъчно добри
5. Магданоз - 2 връзки всяка седмица
6. Мед - не, вино - не, свинско и пилешко купешко - не, ама аз нямам много друг вариант, телешко - да
7. Мернах май някъде рецепти в първия пост....

Иначе за изследването - отидох на ендокринолог по препоръка на очен лекар, които видя измениния на очното дъно и се усъмни за ретинопатия... Ендото каза, че е абсурдно и че  в късен стадий се получава това усложнение и едва ли без да разбера за диабета , ще ми се появи ретинопатия... Така се стигна до изследванията - аз не горя от желание да си го причинявам, но се радвам, защото си признавам, че ми е трудно да определя дали правя всичко правилно. Казвате, че с тия палачинки и т.н. съм вдигнала изкуствено захарта, но гликирания хемоглобин също е в горна граница, което значи, че си има висока захар в последно време, нали така? И ако пък все пак съм махнала ВД от 3 месеца, защо гликирания е висок... Може и да е бил още по-висок и това да са подобрени стойности... нали така..?
И друго - имам глюкомер и мерих около 3 - 4 пъти - не е била над 5.5 захарта... може ли да им се има доверие въобще?

# 595
Може това да е подобрение в гликирания, да. Може да имаш периоди с ниска КЗ и съответно после да се покачва (черният дроб да я изработва). Може да не мериш с глюкомера, когато е пикът след хранене...Глюкомерите могат да дават някакви отклонения, но обикновено не чак огромни или всеки път.
Много жени забременяват и с , раждат здрави деца. Зависи и от другите хормони, не само от ИР. Вече при някои жени може да има трудно забременява или неизносване на бременността, но факторите са поне няколко...

# 596
  • Paris, France
Здравейте! Какви са шансовете за забременяване, ако имаш ИР?

Зависи до колко е тежка ИР, какво липсва, възраст, има ли фолатни мутации, тромбофилии и други генетични причини, които са фактор и за ИР. С тежка ИР не е добра идея да се забременява, защото рисковете от усложнения, вродени увреждания на плода, тежко раждане, смърт са високи и се покачват. Леко отклонение не е проблем.

1. Магнезиев Цитрат или бразилски орех - не може да се предозира с бразилски орех може, но е трудно. Първо се изследват нива на селен
2. Вигантол - 10 капки през ден за вит.Д3 Да, като начало.
3. Омега 3 - ям риба, но ще взема и капсули Капсули не. Дозата е смешна. Шише рибено масло, по малко от консерва дроб на треска.
4. Вит. Б комплекс - Невена препоръчва нещо, което не виждам в БГ - някаква тукашна алтернатива има ли, защото четох, че не всички комплекси са достатъчно добри не познавам пазара в БГ, но по-добри не съм намерила. Не е нужно всеки ден, през ден, през 2.
5. Магданоз - 2 връзки всяка седмица Не. Листа се ядат всеки ден за вит К. Може всякакви, но да е редовно. 2 връзки магданоз дневно се ядат за непрекъснат глад за сладко.
6. Мед - не, вино - не, свинско и пилешко купешко - не, ама аз нямам много друг вариант, телешко - да Да
7. Мернах май някъде рецепти в първия пост.... Има отделна тема за рецепти за НВ-ВМХ при ИР и наднормено тегло леко се намаляват мазнините

За глюкомер съм пас. Можеш да се влошиш на кето ако ти липсва магнезий, витамини. Гликираният може да е бил по-лош, да. Има проблем явно.

Можеш да включиш оцет преди ядене, цейлонска канела, сминдух, черен пипер, куркума, джинджифил, карамфил, челебитка на корем. Влияят добре на инсулин и КЗ.

На останалото отговорих в удебелено, в цитата.

Ще се справиш 🤞💐

# 597
Сега и за сминдух си слагам в списъка за търсене, не мога да насмогна на фитилите дето ми пускате че съм без компютър за някое време Grinning Той пък с какво помага? Много обичам, а се оказа че и на кюфтета много им отива.

Сума време ви чета за тоя дроб от треска, това чудо мирише ли на риба? Подозирам че ще кажете да ама що пък да не се пробвам да питам...

# 598
Натка, не знам дали мирише на риба, но по-назад Таня даде линк към рецепта, която е приемлива за нея. А май и тя не обичаше риба.🙂

# 599
  • Paris, France
Зърната от сминдух увеличават обмяната и горенето на мазнини, вдигат тестостерон, свалят КЗ, увеличават производството на мляко (някой да има крава?, мууууу 🥳 ), помагат за косопад, акне, запек, намаляват производството на LDL в черен дроб, съдържат антиоксиданти итн. Прочетох за сминдух във форум за СПКЯ. Вълшебен е, но за запек не ми помогна. Дама беше пуснала снимки на линията на косата си преди и след. Все още ям чат пат, но не ми хареса това, че потта ми миришеше на сминдух. На мене ми помогна, но не съм редовна.

Ние трябва да сме на индийска диета от къри и подправки.

Дробът мирише на риба, да.

Общи условия

Активация на акаунт