Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е най-добре да приемате магнезиев цитрат?
Какви са препоръките за хранене при гестационен диабет?
Кои са препоръките за избор на глюкомер?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е най-добре да приемате магнезиев цитрат?
-
Какви са препоръките за хранене при гестационен диабет?
При гестационен диабет е важно да се ограничи консумацията на въглехидрати като хляб, спагети, картофи и сладкиши. Препоръчително е да се включат в хранителния режим месо, зеленчуци, яйца, ядки и по-здравословни алтернативи на сол и оцет. Важно е да избягват сладкиши и тестени изделия. При гестационен диабет е важно да се контролира приемът на въглехидрати, тъй като високите нива на захар могат да бъдат вредни за бебето. Препоръчително е да се консумират режимни храни, като например режимни хлебчета, и да се избягва консумацията на големи количества захар.
-
Кои са препоръките за избор на глюкомер?
-
Какви са препоръките за хранене при ИР?
-
Какво значение има диетата на съпруга ми по време на бременността?
Здравейте, момичета! Чета ви редовно, макар пене пиша. Много моля за коментар на изследванията ми. За съжаление забравих да пусна гликиран хемоглобин, а ендокринологът не ми изчисли HOMA индекса. Моля Ви, кажете какво мислите...
. Само, че и аз като tays изхвърлях мазнината и изяждах само дроба
. Сега ще се поправя. Първият път като си взех, толкова ми се услади, че изядох 2/3 от консервата (150 гр), та после като ми стана едно тежко....
но идва с тънки резенчета праскова и със сладко от дребни череши, полято върху козето сирене
. Изядох си го, обаче, без сладкото, което старателно остъргах от сиренето. След това някакво ястие с карфиол и куркума - викам си - пак полезни неща. Идва с киноа отгоре
, е, вкусно беше, опитвах се да избутам киноата, и не го доядох, но като се прибрах, меря КЗ 7.4 !!!! Веднага излизам - ходене бързо 1 ч., пия цитрат, прибирам се - КЗ 7.2 !!! Еми до края на деня и другата сутрин нищо не ядох, но си станах с КЗ 6.0, което отдавна не ми се беше случвало 
. Обявявам моят глюкомер за най- гадният уред. След като тази сутрин ми показа пак 5.7. Вижте каква излезе в лабораторията. Изобщо не може да им се вярва на 100%. Изследванията са ми назначени от кардиолог, защото имах проблеми и се оказа ,че имам възпаление на перикарда. Сега ще пия лекарства известно време. Каза ,че имам и лека анемия. Предполагам ще се наложи прием на желязо