Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 29 637
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Какви са шансовете за забременяване, ако имаш ИР?

https://www.medinfo.bg/spisanie/2015/2/statii/reproduktivana-spo … ezistentnost-2076

Статията е от първа страница. Цитирам малка част:

"При жените с инсулинова резистентност е най-голям процентът на незабременявалите жени – 76.25%. В тази група са регистрирани само 6 бременности от всички 78 представителки.
......
При проучването броя на абортите сред изследваните жени отново ги разделихме на две основни подгрупи: 50 здрави жени, 39 жени с инсулинова резистентност.

Броят на спонтанните аборти, регистрирани при здравите жени, е общо 3, при жените с ИР - 11"

Бриа, благодаря за книгите Flowers Hibiscus

# 616
  • София
За омега 3 аз реших генерално въпроса като си поръчах една голяма опаковка от това:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B096BCJ353/ref=ppx_yo_dt_b_a … ?ie=UTF8&th=1
До колкото четох е важно да е от дива риба, имаше нещо и за съотношението EPA и DHA, но не се сещам какво беше. Също някой тук в темата (май беше dedri) беше писал много подробно инфо и че е хубаво да има ifos сертификат, но това от линка е без такъв.
Да, dedri беше, тук  е обяснието й. Четох, сравнявах и накрая купих няколко вида: такава и такава.
И тази информация за Омега-3 ми се видя полезна.
Но няколко момичета напоследък писаха, че са чели нещо негативно за Омегите, бихте ли споделили?

# 617
  • София
Аз редувам тази и тази омега.

# 618
Т4 не е оптимален. Вит. Д е нисък, холестеролът е малко завишен.
dolce miele, гледам, че ги чаткаш щитовидните хормони. Можеш ли да ми кажеш кой е най-оптималният вариант за тях? Все тръгвам да издирвам инфо и някой ме дръпне за нещо и не мога да прочета.

# 619
Лентите за глюкомера ми свършиха.
Колебая се дали да купувам пак същия глюкомер с три пакетчета ленти - 150 бр.
Инжекциите ми влияят много зле, кз  сутрин ми е 7 ,тк. едното лекарство е стероид.
Искам не искам десет дена ще ми ги слагат. Контур плюс елит е моя от аптека афия.
Чувствам се много зле, умора, спи ми се … все едно съм била на три дискотеки.

# 620
Т3 и Т4 в горната четвърт на нормата, ТСХ поне под 2 (Джерами писа и за 1 май). Но поне в горната една трета за Т3 и Т4.
Бриа, сигурно е от лекарството...😕 Но ще мине. Аз си взех от Afya, направиха ми и малка отстъпка, че съм имала точки при тях.🙂 Удоволствие ми е да поръчвам от тях, винаги са много коректни и изпращат доста бързо (вечерта към 17-18 ч ми се обадиха да попитат могат ли да заменят единия продукт с друг аналогичен заради липса на достатъчна наличност, а на другата сутрин в 8-9 получих смс от Спиди).🙂

# 621
Обявявам моят глюкомер за най- гадният уред. След като тази сутрин ми показа пак 5.7.  Вижте каква излезе в лабораторията. Изобщо не може да им се вярва на 100%.
На много места съм чела, че концентрацията на глюкоза във венозна кръв е с 0,2 до 0,5 mmol/l по-ниска в сравнение с капилярната кръв, така че мисля, че глюкомерът ти е в ред. За да е съвсем достоверно, трябваше от взетата венозна кръв да накапеш, за да видиш какво ще ти покаже.

Т3 и Т4 в горната четвърт на нормата, ТСХ поне под 2 (Джерами писа и за 1 май). Но поне в горната една трета за Т3 и Т4.
Значи при мен не са много ок, така ли излиза?
Т3 - 3,8 /3,1-6,8/
Т4 - 15,99 /12-22/

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 17:07 от sharpy

# 622
Да предупредиха ме че кз щяла да скочи, но после щяла да се нормализира.
Dolce Conture plus elite ли си купи ?

# 623
Бриа, да.🙂
Исках от капка кръв от вената да изследвам, но не ми дадоха в лабораторията...Разликата беше +0,2 или 0,3 с глюкомера, което за мен си е съвсем ок. Нищо фрапиращо.

# 624
Тествал съм много глюкомери. Рядко показанията им съвпадат дори с проба от една и съща капка капилярна кръв. Но разликата варира с малко, не съм отчитал повече от 0.3 mmol/L. С до толкова по-малко отчитат и лентички с изтекъл срок от 2-3 години. Понякога си взимам такива Contour Next с близък срок на годност обикновено на половин цена. Не ме притеснява показанието дали е точно 4.5 или 4.7 защото го водя за нормално, както и е без значение дали е 5.9 или 6.1 понеже е очевидно че е зле.

# 625
Yahoo, а откъде купуваш на половин цена лентичките Next?🤔

# 626
От ebay, като това. При нас официалната цена е толкова само за под половината на тези 200 броя.

# 627
Ти май не си в България? Иначе веднъж ми бяха подарили 3х100 броя лентички Next с изтекъл срок (нямаше разлика в измерванията, сверявах с друг глюкомер)...😁

# 628
Ама да ти показва системно 5.5. -5.7 и накрая венозната да е 5 не е ок. На мен ми е показвал и обратното примерно 5.4 , а в лабораторията е била малко по-висока. Мисълта ми е ,че нали уж по него се ориентираме колко сме постигнали с хранене и т.н. Както и да е. Нещо за другите показатели в изследванията ми?

# 629
  • Paris, France
Bria, като си на лекарство, което вдига КЗ и ще го приемаш още 10 дена, за какъв такъв ще си причиняваш непрекъснато боцкане и ще хабиш ленти? Очевадно няма да видиш ниска КЗ и инсулин още поне 2 месеца. Сега, ако си бременна е различно, но за бременна порциите ти са малки. И слагай трева в салатата. Чушките и доматите са плодове, ако и да не съдържат много ВХ.

Офф - нямам глюкомер и нямам намерение да си купувам засега. Вземам назаем от съседка понякога, за спорта. От повече от година не съм тествала. 

Ама да ти показва системно 5.5. -5.7 и накрая венозната да е 5 не е ок. На мен ми е показвал и обратното примерно 5.4 , а в лабораторията е била малко по-висока. Мисълта ми е ,че нали уж по него се ориентираме колко сме постигнали с хранене и т.н. Както и да е. Нещо за другите показатели в изследванията ми?

За ориентир си е ОК. От вената 5 + 0.3 за това, че кръвта е капилярна и някакви 0.2, които yahoo обясни защо нямат значение. Докато идеш до лабораторията КЗ може да е паднала, а може и да се е вдигнала. За 0.2 няма какво да го правиш на въпрос. Същото с кетони.

Общи условия

Активация на акаунт