Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 29 655
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Така си и мислех ама пък си питам... Ще си пия капсулите, то се е видяло - ненавиждам и намек за мирис на водни гадове. Дори някои капсули рибено масло ми миришат, ужас е просто.

А тоя сминдух егати и вълшебното ще го изкарат и него. Сигурно не е случайно че шарената сол е толкова популярна и традиционна за нас тук, хич не са били глупави по-старите поколения. Макар че щом казваш че чак потта ти е миришела на сминдух, подозирам че става дума за по-съществени количества от тези в шарената сол...

# 601
Здравейте, момичета! Чета ви редовно, макар пене пиша. Много моля за коментар на изследванията ми. За съжаление забравих да пусна гликиран хемоглобин, а ендокринологът не ми изчисли HOMA индекса. Моля Ви, кажете какво мислите...

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 00:28 от Вера

# 602
Не си дала изследванията Grinning

# 603
Не си дала изследванията Grinning
н
Колко съм зле! Извинете... Добавих ги май

# 604
Вера, в коя лаборатория са правени тези изследвания? Интересни референтни граници, не мога да се ориентирам с тях...Но май инсулинът не е ок, към горната граница е по-скоро. Глюкозата също не е ок, макар и в норма. Т4 не е оптимален. Вит. Д е нисък, холестеролът е малко завишен.
Ако си конвертираш инсулинът в другата мерна единица, ще можеш и сама да си изчислиш ХОМА индекса (има я на първа страница формулата).

# 605
  • Paris, France
Инсулинът е 24.25 uIU/ml. Много е висок. КЗ е преддиабетична.

Ето калкулатор за HOMA:

https://www.mdcalc.com/calc/3120/homa-ir-homeostatic-model-asses … stance#next-steps

Не бих си играла да изчислявам HOMA с такава КЗ, но го изчислиха- 6.4, плашещо.  Зле е. Почва се с моментна КЗ.

Останалото dolce го е обяснила.

Вера, стягай се! Всичко от първия пост, който трябва да изчете още няколко пъти ти трябва. Там има и HOMA индекси и обяснения.

Т4 е нормално да е на долна при такава ИР. Ще се вдигне с времето.

Д3 е спешен.

# 606
Невена, при по-нисък инсулин можеше и да има сравнително приличен ХОМА индекс, но не и при стойност около 25...🙄

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 02:15 от dolce miele

# 607
Благодаря ви! Аз изкарах инсулина към 20 с някакъв калкулатор. Изписа ми два пъти седмично по 15 капки Вигантол, ок ли е? От есента до пролетта пиех по 5-6 капки, сега лятото дюго спрях. И Глюкофаж XR 1000, каза ако искам да го пия, ако не - диета и движение само.
Не разбрах какво значи "Почва се с моментна КЗ". Homa индексът диабет ли показва? Лекарят каза, че нямам диабет.
Изследванията са в България, в лаборатория на болница в областен град. Миналата година бяха с нормалните мерни единици и инсулинът ми беше май 9, на същите кг. Лекарят каза, че не знае сегашният инсулин колко е в обичайните мерни единици. Даже първо не забеляза, че са други. Никак бе съм доволна от прегледа. Само каза, че трябва да отслабна, коеъюто е очевидно. Не знам какво да правя, не отслабвам, както преди. Не мърдам и се обезкуражавам и пак започвам да ям.

# 608
  • Paris, France
Моментна КЗ е КЗ във всеки един момент. Започваш да намаляваш ВХ, бавно. Толкова висок инсулин не позволява сваляне на мазнини. След това, като ти липсва Д3, магнезий и много други, тялото ти не може да обработва ВХ, но и мазнини.

Не си с диабет, но пред диабет е стойност над 6 на гладно. Твоята, 5.96 ли беше????, е на ръба.

И аз не съм доволна от много прегледи и вече ходя на лекар само ако нищо друго не дава резултат.

Ако искаш, разкажи си историята, как се храниш в момента, спорт, откога дебелееш, колко кила имаш, долу горе за сваляне и да видим какво може да се направи. Винаги може да се направи нещо. Какъв е глада ти, кога се появява? Какво ти се яде?

Можеш да почнеш да ядеш често зеленчуци, по много. Засищат, пълнят стомаха, увеличават обмяната и нямат калории.

На мене ендокриноложката ми каза да ям по 5 салатики. Най-добрия съвет.

Сутрин протеин, задължително, със зеленчуци. Яж 5-6 пъти дневно. Лютото сваля апетита при мене, чесън, лук. То от тях няма как да изядеш много като са сурови.

С такава КЗ Не е добре да отслабваш. Ще загубиш мускул. Първо диетата.

# 609
  • София
Аз си купувам от дроба треска в Берьозка, ами харесва ми Yum. Само, че и аз като tays изхвърлях мазнината и изяждах само дроба Trollface. Сега ще се поправя. Първият път като си взех, толкова ми се услади, че изядох 2/3 от консервата (150 гр), та после като ми стана едно тежко....Joy
natka, бях си взимала Омега 3 на капсули, които нямат миризма и са с специална обвивка, която се разтваря надолу в хран. с-ма без да има аромати.

Да ви се оплача - онзи ден в заведение на обяд си поръчвам зеленолистни салати с козе сирене, идеална комбинация за мен, мисля си Blush но идва с тънки резенчета праскова и със сладко от дребни череши, полято върху козето сирене Cold Sweat. Изядох си го, обаче, без сладкото, което старателно остъргах от сиренето. След това някакво ястие с карфиол и куркума - викам си - пак полезни неща. Идва с киноа отгоре Rolling Eyes, е, вкусно беше, опитвах се да избутам киноата, и не го доядох, но като се прибрах, меря КЗ 7.4  !!!! Веднага излизам - ходене бързо 1 ч., пия цитрат, прибирам се - КЗ 7.2 !!! Еми до края на деня и другата сутрин нищо не ядох, но си станах с КЗ 6.0, което отдавна не ми се беше случвало Frowning1

На морето бях на риба, морски продукти и салати през цялото време + ходене и движение всеки ден (бях там като прочетох за плуването в морска вода), и се върнах на същите кг.
Напоследък като пия Омега 3 (на морската почивка не пих), ми се струва, че по-бързо пада теглото, което беше в застой известно време. Скоро ще си правя изследвания и ще видя дали подобрява и холестеролния профил, който ми се беше разместил.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 08:44 от BFF_

# 610
Похвалете някоя марка Омега 3, да си взема и аз. Иначе това, което описваш, съм го забелязала с храната от заведения масово. Дори салата да си поръчам, пак после ми е гадно и ми е по-висока КЗ. Не знам какво слагат, как овкусяват, но като се храня основно с неща, приготвени от мен, винаги се разочаровам от храната навън. И говоря пак казвам, да си нарежа домати и краставици, които съм купила от магазина или от пазара, т.е. потенциално придобити по същия начин като в заведение, еми не, планина разлика просто. Същото е масово и за месото.

# 611
Домашната храна не може да се сравнява въобще с тази в ресторантите, особено от хигиенна гледна точка, за което се замислям все повече като чета Невена какво пише за бактериите в храната. Аз от 2-3 години пия почти непрестанно пробиотик и се надявам това поне малко да помага с бактериите. Въпреки че племенницата ми има проблем с имунитета (липса на неутрофили в кръвта) и бактериалните инфекции при нея може да преминат в големи усложнения, та са й забранили прием на всякакви пробиотици, за да не хранят бактерии. В този ред на мисли не знам вече до колко е ок да се приемат постоянно и пробиотици.

За омега 3 аз реших генерално въпроса като си поръчах една голяма опаковка от това:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B096BCJ353/ref=ppx_yo_dt_b_a … ?ie=UTF8&th=1
До колкото четох е важно да е от дива риба, имаше нещо и за съотношението EPA и DHA, но не се сещам какво беше. Също някой тук в темата (май беше dedri) беше писал много подробно инфо и че е хубаво да има ifos сертификат, но това от линка е без такъв.
Трудна ми е тая работа със смятането, затова просто пия по 1-2-3 таблетки с храненето, когато се сетя.

Ние уикенда се сдобихме с гофретник. Основно мисля да правя солени гофрети със зеленчуци или плодове на малкия. Ако имате рецепти за кето гофрети давайте ги насам, че сега докато си начеша крастата ще се връткат гофрети всеки ден.

# 612
Не мога да смогна да ви прочета Stuck Out Tongue Winking Eye. Обявявам моят глюкомер за най- гадният уред. След като тази сутрин ми показа пак 5.7.  Вижте каква излезе в лабораторията. Изобщо не може да им се вярва на 100%. Изследванията са ми назначени от кардиолог, защото имах проблеми и се оказа ,че имам възпаление на перикарда. Сега ще пия лекарства известно време. Каза ,че имам и лека анемия. Предполагам ще се наложи прием на желязо

# 613
Успях все пак да променя часа от септември за ендокриноложката за този петък.
Иначе купих следното, мисля да почна да пия и в петък ще видим какво ще каже тя.
Омега 3 в бутилка от Ремедиум на Mollers... - нали някой пита - повечето бяха капсули, май само това беше бутилка.
3 консерви дроб треска в собствен сос от Берозка
Магнезиев Цитрат от 150мг - 1 таблетка пише
Вигантол, Ултра Б комплекс и хром.
Обядвах табуле и панирани чушки.

# 614
При мен печените/панирани червени чушки не ми се отразяват добре на КЗ и ги избягвам. Предпочитам само зелените сурови в салатата.
Вчера на именния ден на дъщерята се поотпуснах доста с храненето и отново видях КЗ почти 9. Рестрикции с вечерята и на сутринта беше 4.5. Отдавна нямам проблеми със сутрешното измерване, но тези след по-нормално хранене през деня не са добри и това е предизвикателството което ще трябва да преборя.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 14:26 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт