СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 395
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
В училищата се работи по утвърдени учебни планове и програми и целта не е надграждане на наученото в някоя школа. Все едно всеки, получил допълнителна подготовка по някакъв друг учебен предмет, да недоволства, че в училище го учи на по-ниско ниво.

# 151
  • София
Да, и аз се опитвам да обясня, че детето трябва да учи по програмата на паралелката, която си е избрало.
Не може децата да ходят на курсове по АЕ, а родителите да мрънкат, че им се налага да дават пари за това. В някои училища имат ФУЧ и ИУЧ по АЕ, но в други няма. Как да се иска училищата, в които отиват децата да се съобразят с програмите в старите училища.
Моето дете е било с ИУЧ и ФУЧ - Мат и Информатика. Аз мога да поискам да пропусне следващите три години, защото е учило материала в клас или на школите. Направо да започант с ПП, че да имат достатъчно време за упражнение. И в СМГ ще направят почти това. Ама дали и децата от езиковите трябва да го направят, само защото там има деца от СМГ?
По същата логика децата от 125-то (езиково) нямат право да искат по-високо ниво на език ако си сменят училището.

# 152
  • при моите любими
Аз изобщо не се притеснявам, че детето ми има някакво ниво на английски език и ще учи в такава ЕГ. Със сигурност има какво да повтори. Също така ще и трябва време да свикне с мястото, учителите и новите съученици. Не смятам, че тези месеци ще са пропуснати или изгубени. Даже се радвам, че ще е точно така в началото, за да има време за нагласа и свикване.

# 153
Да си кажа честно...
Аз пък искам да походят по-дълго на училище децата от 1., 5., 8.,12. клас ако наистина ще има пак затваряне🥴
И искам да затворят кръчми и хотели преди да затворят училищата🥴
И ако може бъдещите медици, архитекти и инженери да не се обучават дистанционно🥴

# 154
  • София
Да си кажа честно...
Аз пък искам да походят по-дълго на училище децата от 1., 5., 8.,12. клас ако наистина ще има пак затваряне🥴
И ако може бъдещите медици, архитекти и инженери да не се обучават дистанционно🥴

И аз искам същото. Но ще има и служебно правителство и пак ще има упражнения на тази тема.

Моят седмокласник е на лагер. Почивка сме един от друг.
Разстребвам бюрото му от седмокласната епопея. Изхвърлих разни тетрадки и листа. Приготвила съм помагалата за раздаване на познати деца.

# 155
  • Майничка
Изчакай с помагалата, остави му за преговор.😉

# 156

И веднъж тя казва"Аз вече се примирих, че колкото и да се старая, няма да го науча този език!" И ние хем се блещим, хем се успокоява ме, че "нищо не знаем". Та така с АЕ.  Joy

С всички езици е така. До живот все нещо се учи. Аз чета на три чужди езика книги, гледам филми и слушам новини без проблем, но не мога да кажа, че ги знам перфектно.   
То аз и български не знам перфектно. Само го разбирам най-добре и знам какво е учинайка.

# 157
  • Пловдив
Да си кажа честно...
Може, може. МУ Пловдив предложи да не са онлайн, а присъствено, НО ваксинирани. Отказаха студентите. Престъпление е да си в дискотеката без маска и на другия ден да идеш в болничната стая на тежко болен и да не си и ваксиниран.
Да се изкажа и за езиците. Аз английски не знам-чета и разбирам, но не говоря или говоря лошо. Е, значи не знам.
Голямата дъщеря взе тойфел с макс точки. Отиде в Англия и каза -аз този език не го знам. Завърши бакалавър, магистратура, работи -вече 12 години е там и казва ,че има още какво да учи. Мъжът ми-чист българин. След като разбра какво е съставно имено сказуемо, и че в изречението " Това е чантата на мама" ,  "на мама" е определение се запита  " А, аз какъв език говоря". Наборката от 5 годишна учи испански, чете и като й се говори разбира. Не говори. Новият учител по испански/от езикова гимназия преподавател/, каза " Почваме от 0, по учебника за подготвителен клас".  И въпреки с английския е много напред, тя избра английски.  Не го е научила в училище и не вярвам в училище до 7 клас да са научили чудеса ,та да са стигнали до съвършенство. Все пак програмата е еднаква.
Така ,че успокойте се, децата ви има какво да научат. И не, все още не са научили езика.

# 158
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Набора не се откъсва от телефона/компютъра. Нямам никакво намерение да го карам да чете задължителната литература (между другото след "Ние врабчетата" в 1-2 клас не е и чел).
Той държа сертификат за В2, но естествено в училището, за което мечтаеше и го приеха ще се учи английски. Аз страдам от това, но той има друга философия "Ще науча думи и ще разширя езика си с неща, които наистина ме интересуват".

# 159
  • Mars Hotel

Така ,че успокойте се, децата ви има какво да научат. И не, все още не са научили езика.
Моля за само един цитат, в който някой твърди това.

# 160
  • София
За мен лично този дебат  има или няма какво да научат децата е излишен, но всеки има право на мнение. Има си утвърдени учебни планове, а и още при кандидатстването знаем, че има голяма вероятност да учат език, който са учили и са напред в материала. В 134, където сме ние  са го измислили и деца, които са учили иврит са в група за напреднали, но това в гимназията се води втори език, но пък се учи още от 8 клас. Но не си представям училища с по много паралелки, да могат да осигурят по n на брой учитили според знанията на децата. То и деца от СМГ, които влизат в езикови са напред с математиката ама учат по утвърден план. Сега силно стискам палци за децата, които утре чакат класиране. Хубава вечер момичета 🙂

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 23:22 от aria_82

# 161

"Ми защо, защото влизаш там, където ти стига бала, а не където искаш.
"

Не е точно така. На нас ни стигаше и за Испанската, и за немската, но той си каза 2 АГ. Има и други причини, но това къде може да влезе не беше определящо. Без английски на високо ниво, поне С1, са за никъде.  А за това, че имали сертификати, пък нива... много ми се иска да ви пусна видео от събеседване на английски за работа...но ще ме вкарат направо в затвора... С две думи курсовете и нивата по разни школи не са меродавни.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 02:58 от together1

# 162
  • Раковски
"Записване на приетите ученици на трети етап на класиране се извършва от 01.08.2022 г. до 02.08.2022 г. включително."    Днес ли ще пуснат резултатите от трето класиране?  Любопитна съм!

# 163
"Записване на приетите ученици на трети етап на класиране се извършва от 01.08.2022 г. до 02.08.2022 г. включително."    Днес ли ще пуснат резултатите от трето класиране?  Любопитна съм!

Да, днес по някое време трябва да излязат.

# 164
Ще бъда благодарна, ако някой ми пусне списъка със задължителната литература за 8 клас!

Общи условия

Активация на акаунт