СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 848
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Може ли някой да ми каже как става кандидатстването за четвърто класиране? В конкретното училище ли трябва да се отиде и въобще има ли някакъв установен ред?

# 211
Всяко училище обявява свободните места ( пълната справка се публикува на сайта на РУО), сроковете за подаване на документи и критериите за класиране в случай, че броят на кандидатите е по-голям от броя на обявените свободни места.
Четете, избирате, действате.
По наредба се подават оригиналът на свидетелството за основно образование и оригиналът на медицинското свидетелство, ако такова е изискуемо ( паралелката е професионална).

# 212
  • София
Интересно ми е двете деца, приети в СМГ, откъде се появиха, предвид, че имат бал, който им е позволявал прием още на първо класиране. Друг град? Отказали се в последния момент от АК или друго ЧУ? Неуспели да подадат заявление, както в описания по-горе случай? Надолу е по-лесно обяснимо.

# 213
  • София
И аз това се чудя, или от ЧУ, или от провинцията? Едното ще е в класа на наборката, дали ще се разбере...Може и до 4 да се стигне, досега почти винаги има 1, 2 места и на 4то.
Хайде някой да се похвали с трето, виждам че момчетата сякаш са имали доста шансове за езиковите, все някой следва да е успял да се придвижи на желано място, рискувайки?

# 214
Едното ми близко дете не е доволно от трето класиране... Настройват се за четвърто...
От где им душа на тези хора🙏🙏🙏
Аз направо се изприщвам от това пиложение😱
Малко ли ти бяха болежките, та сега искаш и още да си причиниш. Ако са ти били малко, трябват ти още, свиркай, ще ти дам и моите. Разбирам те напълно, но го карай по - спокойно, то щом, те имат търпение, значи имат корабни въжета, не нерви. Балът нисък ли е на това дете.

# 215
О, ако се бяхме пробвали за 32. СУИЧЕ, щяха да го приемат моичкия SobSobSob. Ама, нямаше да ми издържат нервите, пък и за 7. СУ са се вдигнали баловете т.е. щяхме да си загубим мястото...Thinking Уф, каквото такова.
Верно в НТБГ ми се струват много паднали баловете.
А защо има нули на някои места? Никой не е пожелал свободното място ли?

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 20:37 от Dianchence

# 216
Dianchence,  и на мен точно това ми направи впечатление - колко сериозно са се вдигнали баловете в 7-мо. Училището си е супер, обаче толкова много, нямам думи. И то на фона на останалите, в които пада.

# 217
  • София
Нулите са в паралелки, в които не е имало свободни места за трето класиране. Не знам защо изобщо са ги пуснали в справката.

# 218
Нулите са в паралелки, в които не е имало свободни места за трето класиране. Не знам защо изобщо са ги пуснали в справката.
Интересно ми е двете деца, приети в СМГ, откъде се появиха, предвид, че имат бал, който им е позволявал прием още на първо класиране. Друг град? Отказали се в последния момент от АК или друго ЧУ? Неуспели да подадат заявление, както в описания по-горе случай? Надолу е по-лесно обяснимо.
Аз се запитах същото за момичето, влязло в Испанската с  португалски. С този бал можеше още на първо класиране да е там, или в поне още две други паралелки на тази гимназия. Може би грешна стратегия при подреждането на желания.

# 219
  • София
В този случай най-вероятно става дума за дете, рискувало на трето за двете места в СМГ и като не е станало там, свободното място в Испанската е било следващото желание. Най-вероятно детето е било прието там и на първо класиране, но е рискувало на трето за СМГ.

# 220
О, ако се бяхме пробвали за 32. СУИЧЕ, щяха да го приемат моичкия SobSobSob. Ама, нямаше да ми издържат нервите, пък и за 7. СУ са се вдигнали баловете т.е. щяхме да си загубим мястото...Thinking Уф, каквото такова.
Верно в НТБГ ми се струват много паднали баловете.
А защо има нули на някои места? Никой не е пожелал свободното място ли?
Да и на нас щеше да ни стигне за 32-ро, а и в сегашната паралека щеше да е подсигурен…ама той каза, че Еврейското си го иска и не желае повече да размества…нтбг вече доста резервен вариант се оказва за доста хора…чувам за текучество на учители там и тн

# 221
Звучи много правдоподобно. Показно за добре премерен риск и игра за първа топка, ако наистина такава е била схемата.

# 222
Поизгубих се малко, но имах доста работа миналата седмица, после бяхме няколко дни с мъжа ми и големият син в Родопите с колелета. Дребният остана вкъщи да се грижи за котка и куче. Бабите го наблюдаваха отвреме навреме, но иначе си беше сам вкъщи. И по този повод нещо смешно. Като се прибрахме, имаше в хладилника кутия с мусака, която баба му му оставила. Нашият обаче дал чинно отчет по телефона, че всичко си е изял и колко вкусно е било. Не искал да обиди баба си и затова най-спокойно си я преметнал. Обаче баща му го издаде без да иска 🤣

# 223
  • София
Ще освободим едно място (младеж) в 133. РЕ,АЕ. Халал да му е, който ще го устрои на 4то.
Galita, къде ви приеха?
Радвам се, че рискът си е заслужавал.🤗

# 224
  • София
Аз да попитам за учебниците. Дали някой има в електронен вариант
Информационни технологии 8 клас на “Домино”
Изобразително изкуство 8 кл. Просвета на Ц. Цанев
Тези учебници са ни препоръчителни, не са задължителни. Затова не ми се иска да ги купувам.

Общи условия

Активация на акаунт