СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 294
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте,
искаше ми се да видя бала, с който е класирано детето на свободното място в ТУЕС. Моля ако някой попадне на тази информация да сподели.

# 391
  • Mars Hotel
Вероятно ще търся учебници от борсите за втора употреба, тъй като нямам време да ги издирвам един по един по Фейсбук групите.

Моята отсега се е затръшкала какво ще облича за първия учебен ден.  Рязко започна да става суетна, къпе се по два пъти на ден, непрекъснато си маже лицето с разни неща. Очаквам тази година да започнат и любовни драми. Relaxed

# 392
Излезе класирането за 32-ро. И всички бройки са запълнени, включително и на децата, които са били записани на трето и техните места не са били обявени в инфото от РУО.

https://school32.com/2022/08/05/05-08-2022%d0%b3/

И баловете са обявени. Няма скрито покрито. Wink

# 393
Излезе класирането за 32-ро. И всички бройки са запълнени, включително и на децата, които са били записани на трето и техните места не са били обявени в инфото от РУО.

Тук не се виждат класираните деца мисля Sad

# 394

Тук не се виждат класираните деца мисля Sad
Защото междувременно смениха линка. Предполагам, че скоро ще го пуснат пак. 5 деца бяха. Ако знаех щях да направя скриншот за най-нетърпеливите.

p.s.
Ето го: https://school32.com/2022/08/05/05-08-2022%d0%b3-2/

# 395
  • Sofia
Преди три години, когато с големия бях на ваше място (а и с други потребители, които виждам тук Wink ) се случиха онези историии с цветни ламинирани копия на оригинала от дипломата, удължено в последния момент време за кандидатстване, на места приети деца, без да се обяви нищо, в 32-ро пък приемаха с копия... мазало беше. Писахме, изисквахме информация по закона за достъп до обществена информация, надявам се леко ги стреснахме. Тогава и сроковете за 4-то класиране бяха ужасни - от два часа до 20 дни. Това най-вече в най-желаните училища.

Мисля, че вече има по-голяма прозрачност или поне са по-внимателни. galita, зам. директорка е била нелюбезна в 73-то Wink Няма как да е директорът Grin

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 12:17 от aniK

# 396
Чета ви, че вече купувате учебниците - ама от къде сте сигурни кои точно издателства да вземете, или  училището ви са ви казали или им е уреден добре сайта?
В нашето (бъдещо) училище са публикувани на сайта.

# 397
  • София
Здравейте.

Моля, да изкажете мнение за 19 то СОУ, приети сме там, а намирам мнения само за начални класове. 🙏

# 398
Здравейте,

Дъщеря ми завърши тази година 8 клас в 19СУ паралелка с немски + норвежки.

Миналата година балът ни сравнително нисък и 19 СУ беше едно от първите ни желания заради:
- локацията (намира се на 25 минути от нас пеша)
- немския – дъщеря ми си го избра по метода на изключването. Имаше желание за английски, но не й стигна бала, и по-добре – английския го от първи клас, а тази година продължава в „Британика“.
- профила (предприемачество + ИТ) – и него го избрахме малко по този метод.

От училището сме доволни. В началото на годината се дават около 250 лв. за учебници по немски (вкл. книга с тестове), по които се учи до края на учебната година. Завършват с 8 клас с ниво е А2, като през м. юни има изпит за сертификат от Гьоте институт за децата, които желаят (това се заявява в началото на учебната година). Немски език имаха 18 часа седмично + още 2 часа бизнес немски. От госпожата по немски (Надежда Тачева; можете да я видите в едно клипче-презентация на учителите, качено на сайта на училището) сме много доволни, беше класен ръководител, но тази година много вероятно да не е тя. Преди това дъщеря ми никога не се беше занимавала с немски и имахме големи притеснения дали ще се справи. Преди удна година успях да я убедя, че това е нейният шанс да научи още един език на прилично ниво (тъй като немският не е профилиращ предмет при тях, нивото в края на 12 клас е В2.1). От началото на годината до края на първия срок имаха нейтив преподавател (германка, която обаче говореше и английски Simple Smile) по немски, която много се сближи с децата.
Нямаме сериозни забележки към учителите. Директорката също се оказа на ниво, макар че бяхме чели в нета разни…хм…, неща за нея преди това и бяхме малко притеснени. Дисциплината е на ниво. Дистанционното обучение (когато го имаше) беше на ниво, доволни сме. При положение, че материалът в програмата по математика е пълна „боза“ (на 47 години съм, по наше време нямаше такива безумия – да се учат 10 теми на година, коя от коя по-различна!), но математичката е много стабилна – обяснява, решават задачи и оценките са справедливи. Като чета за премеждията на деца в часовете по математика в 127 СУ, тръпки ме побиват. При 3 часа на седмица по математика в 8. клас обаче няма как да успеете без допълнително решаване на задачи вкъщи. Това се отнася и за БЕЛ (при заместник-директорката) – пак само 3 часа, не става без самостоятелни занимания. Бяхме купили сборници с тестове/задачи/въпроси, което се оказа доста полезно. По литература в 8. клас общо взето изучават скучни произведения, но какво да се прави. Имаше възможност, който не е доволен от оценката си, да я повиши чрез „поправка“ на класни, контролни и т.н.
Няколко пъти ходиха на екскурзии, които по принцип не са задължителни. Още преди първия учебен ден, струва ми се, правиха едно изкачване на Черни връх, а в края на юни ходиха до Рилските езера.
От тази есен ще имат униформи, още не знаем какви са, нито колко ще струват.
Също започват и с норвежкия, най-вероятно учебниците ще са стабилна сума, но това са бели кахъри. Малко съжалявам, че в края на 12. клас нивото на норвежки/датски ще бъде едва А2, което определено не е достатъчно нито за следване в чужбина, нито за работа в кол център Simple Smile), но при желание има и частни уроци, и достатъчно учители по скандинавски езици, струва ми се. Когато казах на дъщеря ми, че човек, изучавал немски и английски, изобщо няма защо да се притеснява от норвежкия (както и от датския, между впрочем), тя се успокои Simple Smile)

Не знам Вашето дете в каква паралелка е прието – мога да дам информация само за немския; за английския не знам как стоят нещата и какви са учителите. Предвид на това, че повечето деца са учили английски, вероятно в края на 8. клас стигат и до по-високо ниво от А2. Между другото, в нашия клас имаше доста деца, които се бяха занимавали с немски – това не е проблем, дъщеря ми като начинаеща се чувстваше чудесно в тяхната компания, никога не е споделяла, че нивото на преподаване е твърде високо за нея и т.н.

Ако пропускам нещо – питайте, ще отговоря с удоволствие.

# 399
Някой знае ли мястото за младежа ИЕ/ФЕ с какъв бал е било заето днес? Благодаря

# 400
https://www.ibbcervantes-bg.com/files/mf/cb750f6a2cbbc9c325f2e5d … ocol-20220805.pdf
Има класиране на сайта.
420 е макс при момчетата, 439 при момичетата. Оценките от нво и от дипломите са показани.

# 401
  • Сф
Искам само да ви кажа, че днес си прекарах деня в обиколка на набелязани , по-желани ЗА НАС училища, общо взето средна ръка. Ако някъде сме имали шанс,към 16.30 се появиха по- високо балови играчи, които вероятно и се класираха.. Толкова от мен . Не препоръчвам да се играе на 4 то, ако не знаеш как се движат баловете на подалите. И не сте с бал по- височък , защото играта е голяма!
Интересно ще е лично за мен, ако сте забелязали, 7 мо е с класиране към 9.09. Там какви ли балове ще се изсипат... Мисля,че доста хора с прилични останаха аут и сега. Аз не играх. Само проучвах така да се каже и слава богу ,че не дръпнах оригинала. Слънчасах, изнервих се, но поне си обясних някои неща за мен. Успех на приетите днес! На другите - кураж! Няма начин да няма начин! ♥️

# 402
  • Майничка
Pure love, в началото на октомври също има леко движение - деца, които не се чувстват комфортно в класа / училището, решили в полза на частно училище или такова към МОН, от което първоначално са се отказали, "парашутисти", освободили място ...

# 403
Здравейте,
искаше ми се да видя бала, с който е класирано детето на свободното място в ТУЕС. Моля ако някой попадне на тази информация да сподели.
[/quote
Тук видя ли се балът?

# 404
  • София
https://www.ibbcervantes-bg.com/files/mf/cb750f6a2cbbc9c325f2e5d … ocol-20220805.pdf
Има класиране на сайта.
420 е макс при момчетата, 439 при момичетата. Оценките от нво и от дипломите са показани.
Ако бяхме  рискували девойката щеше да влезне,но аз не съм рисков играч.Да се надяваме,че сегашното училище и е на късмет.Важна е средата,а езиците се учат.Но пък Испанската ни е по-близо и съответно трябва по-малко да пътува,което е важно когато детето учи първа смяна.

Общи условия

Активация на акаунт