СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 264
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Добре, де…Аз мисля, че този разговор тук се чете и от бъдещите седмокласни майки. За всички от тази тема “мачът е свирен” вече,  но защо всичко това да се повтаря и през следващите години?
Дидева няколко пъти каза, че сега е моментът да се правят предложения за промени в организацията на класиранията, така че по-акивните могат да си изложат позициите.
Гледайки класирането в 1АЕГ си мисля, че ако се кандидатстваше с копия от дипломите, нямаше толкова много деца да се отпишат от училищата, където са приети с приличен бал и всъщност да сменят позициите си със вече записаните на тяхно място деца с далеч по-нисък бал.
Отписва се с оригинала едно дете (или колкото са обявените места) след класирането, а другите си остават където са приети и не поемат излишни рискове.
По-лесно се търсят свободни места за останалите незаписани, отколкото сега просто да си разменят местата с отписалите се да се пробват за желаното училище.
Може да се впише условие за избор, например до три паралелки при това кандидатстване. По този начин ще се избегне и премълчаването на броя на новоотписалите се деца от страна на някои директори.
В момента нищо не може да се промени -такива са за добро или лошо правилата на играта, но не мисля, че е редно свободните места в СМГ, например да се заемат от дете с бал 395, петица по математика и 68 точки по МАТ на изпита, а друго, което е мечтало за СМГ, има над 95 точки по мат., но общ бал 473, да не смее да се отпише от Испанската, където не иска да учи, за да не си загуби мястото и после да попадне в Обеля 3, например.

# 511
  • в очите на дъщеря ми
Ганис, не си прочела внимателно, няма нищо  срещу класирането в 73-то написано.. Единствено директорът беше определен като сърдит и нелюбезен назад.
Една проверка не е полицейщина !!!
Една проверка на лични срещи и телефонни разговори?
Пак казвам - слава Богу, няма да ви огрее, но се замислете какво искате.

Ганис, не си прочела внимателно, няма нищо  срещу класирането в 73-то написано.. Единствено директорът беше определен като сърдит и нелюбезен назад.
+ Че трите училища правят класиране на една и съща дата. Аз така разбрах.
Остави, остави добре, че все още тези хмм проверки, стават с разрешение от съдия, че иначе не ми се мисли...и всичко, това защоооо, ми защото "човешки" не са пожелали да  дадат вътрешна информация, ма как може, е това не е редно, нооо .....сИга ако, бяха споделили, нямаше да има сигнале..ми тъй де...за нашето иде реч..

# 512
Това много ми напомня на историята на една истерясала майка на бивше СМГ-ейче, чийто бал не е стигнал за СМГ и сега въпросното дете е в НПМГ. И тя обмисляше сигнали, но с оглед оценката по БЕЛ на синът и и балообразуването в математически гимназии.
И всичко предвид това, че детето е прието с "истински" изпит по математика след 4 клас и освен това е ходили на не знам какви уроци по БЕЛ... и трябвало да е в СМГ. Точка.

Ама че същата тая родителка се е вързала на машината за точене на пари, която години вече експлоатират СМГ преподавателите - това няма значение. Не се замисля редно ли е или не изпитите за 5ти клас да нямат нищо, ама нищо общо с материала за 4ти.

# 513
Разсъждавате изключително махленски.  Не е въпрос до харесване или не, а до установяване на порочни практики, които не се случват без намеса на служители от държавна администрация.

Извинявайте, но вие мислите махленски. Не ми дадоха неправомерно информация, затова сега понеже имам пари ще ги скъсам от проверки.

За квотите - винаги ще са ми гадни. Може би, защото винаги са били против мен - един път като момиче, втори път като майка на момче, кандидатстващо в гимназия без квоти. Във Варна, където няма квоти, има ли девически класове?

# 514
За Варна доколкото знам от племенника и от други познати деца, в ЕГ преобладават момичетата, а в МГ момчетата. Факт е, че в класа на племенника в МГ имаше 4-5 момичета, останалите двайсетина деца бяха момчета.

# 515
  • Пловдив
Не мога да взема отношение по 4то класиране, но квотите не ги одобрявам. Да, разбирам ,че не е добре дадена професия да бъде феминизирана, или че трябва да имат контакти с двата пола. И оттам нататък е дискриминация. Поредна година момчета стават ЛЕКАРИ с две тройки, а момичета с 5,20 са неприети. Ами не ми е все едно колко умен лекар ще ме лекува или колко умен учител ще учи децата ми. Значи единият учи денонощно, а другият се позовава на половия си орган. Има няколко гимназии в Пловдив, където няма квоти. Защо там има и от двата пола? Защото са се напънали. Ами ще се напънат и за езиковите. Цял живот някой трябва да толерира силния пол.

# 516
Рени, аз тъкмо мислех, че ще прочетем за сватбата, хем да разведрим темата Hug

На мен ми се струва много безмислен този спор. При цялата ни корумпирана държава, в която открито не се спазват сериозни закони, да се кахърим за 1 или 2 деца, които може да са влезли в някое училище с връзки .. това да ни е проблемът.

# 517
За квотите, мога да се изложат аргументи и в двете посоки. Аз, специално винаги съм от губещи те-като дете момчетата влязоха с по-нисък бал в ЕГ и в университета. Да не говорим, че по мое време в специалността ми момчетата бяха 60%,момичета 40%.Сега пък, като майка на момче пак съм от потърпевшите.

Но ако има нещо наистина дълбоко несправедливо, това е при абсолютно еднотипни училища в един град да има квоти, в друг да няма. Това изобщо не е редно. И да, във Варна има ако не девически паралелки, то такива с масово преобладаващо момичешко присъствие в ЕГ. Поне при връстниците на сина ми беше така, поне където изнася ха списъци с имена се виждаше.И не е редно в град като Варна да няма 1 училище с квоти, щом в други градове има.
За промените-аз се съдрах да пиша обосновани предложения за 2-ра дата и то много след като сина ми влезе в гимназия, ами дори разумен отказ не получих.
За преодоляване на записване-описване, имам идея, но е твърде не демократична и не би се харесала на никого. Затова не я споделям. Но в общи линии, разковничето е малко да се поограничат желанията. Знам, че за повечето е неприемливо, затова и не бих дискутирала.

# 518
  • Пловдив
Tickles, за сега само екшън и организация тече. В събота е английската сватба, а българската е чак на 3,09.

# 519
Оо аз съм запомнила 3-ти и мислех, че едната е минала. Голям ден ви чака, нека да е весело за всички и вълшебно незабравимо за младоженците!

# 520
Е, аз си спомням и момент, когато съм била привилегирована, че съм момиче. Когато кандидатствах в университета. Тогава квотите бяха - жени, наборници, отслужили. Вярно е, че отслужилите влизаха с по-нисък бал, но след две години казарма, халал да им е, дето се вика. Наборниците обаче влизаха изключително трудно. Още помня как за ВИНС-а имаше общо десетина места за наборници. Бяга ми сега точната бройка, но много добре си спомням стъписването ми след като видях колко места са отредили за тях. Приеха повече в последствие, но само защото има повече момчета, изкарали пълно 6 на изпита и съответно с максимален бал. Е, там вече беше секира. Ако си момче, а си допуснал и микроскопична грешница и чао-чао университет, здравей казарма. А и за първа година разрешиха кандидатстване в два университета, с оригинал на дипломата и копие, които ни дадоха при завършването на гимназия. Дотогава кандидатстването беше само за един-единствен университет.

# 521
  • София
И аз се присъединявам към идеята да сменим темата. И като сме заговорили за сватби, да кажа, че в събота бяхме на чудна сватба. И най-страхотната танцьорка, Ganis, беше учителката по физическо от 73-то. 😋 (там се заговорихме с нея и разбрах къде и какво работи:)). Не е първа младост, но обра овациите. Та късмет са извадили с такава фурия ученците й.
Ние днес обикаляхме да подновим гардероба на госпожицата за есента. Не беше много ползотворно (едни дънки само). Още се чуди как да се облече на първия учебен ден. Имат ли вече идеи наборчетата?
Renydent, да ви е щастлив и прекрасен празникът!

# 522
Ехе, то се разбираше, че има нещо общо с 73…браво

# 523
  • Mars Hotel
Да, това си го знаехме отпреди месеци, когато Ganis безкористно взимаше от личното си време, за да помага на децата ни в подготовката за НВО. Не е било тайна.

Skiorche, аз и по-рано писах, че темата за тоалета за 15.09 ни е важна също. Засега се колебае между рокля и нещо по-ежедневно. При нас е по-лесно сякаш, защото започват една седмица по-рано и ще имат малко време да се ориентират и поопознаят с класа. Но ще се радвам да чуя на какво са се спряли и другите

# 524
  • София
Ехе, то се разбираше, че има нещо общо с 73…браво
Кое се разбира?

Общи условия

Активация на акаунт