Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 53 785
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Добро утро!

Вале, успех на Мими и да се забавлява на пътуването, а ти ще се притесняваш, няма как.
Калинче, аз листата ги зарязах. Само орехите са опадали и под единия е трева, която сяхме, не е и косена, че беше млада и щеше да се изтръгне, а под другите трева така или иначе няма, пролетта като разчистих листата имаше виолетки под тях. И сега ще ги оставя за не мръзнат и ще събирам напролет.
Взех си малко луковички вчера, ще бодна като отидем. Минзухари, едни шарени, не съм виждала такива до сега. Някой ако иска момини сълзи за напролет да казва, докато мога да извадя, не са се скрили напълно и трябва да ги поразредя.
Пак ми се спи и пак трябва да мисля какво да готвя, че не ме ориентираха.
Гушки на всички Hug

# 586
Е, не намирам за странно да се притеснявам от пътуване в чужбина. Това са много км. Тя моята майка и до днес се притеснява ние като тръгнем на път
    Аааа , Валюнка, не ме разбра, ама сигурно аз така се  изказах.Съжалявам! Естествено , че се притесняваш, то няма да е нормално обратното.Всеки се тревожи , аз дори като е с колата из града се притеснявам за наборчето , камо ли някъде на път.
  Исках да кажа , че трябва някак си сами / не знам това как се случва/ да се успокоим и да не се напрягаме.Да си кажем - не се тревожа, не се притеснявам, случват се страхотни неща на децата, ще имат прекрасни емоции,запознанства , преживявания.Всичко ще е супер, ще мине гладко и безпрблемно, а после като се върнат ще има какво да ни разказват. И тревогата да я запратим някъде в някое ъгълче на съзнанието, за да е по-лесен и нашият ден. Това исках да кажа, извинявай ако съм била груба!!!
   Ма ко , аз ще готвя печено пиле , отстрани с малко гъби, моркови на едро и праз на едро.

# 587
  • при късмета
Добро утро!

# 588
Добро утро! Бях се засилила сутринта да пусна кафето, ама не ми даде ,че предния пост пак е  мой. Слънчев и спокоен петък ви желая и същия уикенд.
 Аз май ще бодна два реда чесън и един салатки за зеленко .Все се каня да не се заемам със сто неща в градината,ама пусто като гледам съседките и ми е мерак и на мен.
   Чакам утре систър и фемили на гости,че даже и ще съм почивка в събота. Отдавна не сме се виждали и съм се затъжила за племенника.

# 589
  • при късмета
Добро утро!

Сложихме ракията, да видим какво ще излезе. Дюлите обаче ми разказаха играта, няколко мазола се спукаха и сега ръката ми е неизползваема.
Съвсем неочаквано се сдобихме и с камина с водна риза. Чудехме се дали да е такава или изцяло зидана, защото и тази ще се иззида отвън и чуденката се реши от самосебе си.
И комшийката се канеше да сади лук, мислех, че се прави само напролет. Аз луковиците не можах да бодна, какво остава за друго. Добре, че комшията беше изрязал това, което бях поръчала от дърветата.
Хуквам да изпращам майка до летището. Хубава седмица на всички Hug

# 590
  • в сърцата на децата <3
Добро утро, момичета!
Валюци, прибра ли се щерката? Доволна ли е?
Ма ко, ако са мокри плюските ги поръси с Необацин - това е едновремешната антибиотична пудра Небацитин (или нещо такова се казваше тогава). Много бързо подсушава и зараства. Същото прави и спрей Цикатридина, но пудрата е 3 лева, а спрея - 40. Наесен се сади балучката, напролет - арпаджик.
Марулета, и на мене ми се искаше да бодна нещо, ама моя добитък не дава 😂😂😂 Абе прав е, че нямам време и за това, ама пусно селско сърце не трае!
Сложих 9 зелки в едно бидонче, срязах си пръста на пластмасовата решетка, с която го затискам. Направих и 20 буркана маринована туршия (тип царска, но без зеле) и един 10 литров буркан с обща, дива ферментация. Освен това разчистих почти цялото мазе, дойде им реда на старите буркани да бъдат изхвърлени, че все не остава време. Смених на два рафта дъските, защото имаше изгнили. Наредих си зимнината по "възраст" (имам буркани с месо и от миналата година, и от тази) и по вид (заешко, ярешко, телешко, свинско). Изобщо - маза-аптека 😂😂😂 Измъкнах стария хладилник, който стои вече трета година в гаража, измих го, изсъхна, примъкнаха го ММ и съседа в старата къща (към която е и мазето) и си го напълних със сухите продукти - брашно, спагети, макарони, овесени ядки, боб, ориз, леща... Нали все купувам на едро, а и боба примерно ми е от производител, който продава само като обере продукцията. Та прилично се напълни, а е 2 метра висок. Принципно ги държах на стилажи, но пак се появиха плъхове и реших да ги "евакуирам" докато няма жертви. Предния път що храна ми съсипаха, още ме е яд. Намятах им отрова - 500 грама за една нощ изчезнаха!!! Намятах пак - значително по-малко липси. От миналия ден уж вече няма, аз си броя пакетчетата 😂 Отровата е атрактивна само за гризачи, съответно белката на тавана не е застрашена. И е коагулант - т.е. и котките са в безопасност, дори да изядат мъртво животно. Не съм почитателка на отровите, но няма друг начин. Предната година залагах капани, но явно са много, защото излових десетина и още имаше. Като цяло само с отровата приключих проблема.
Успях и да работя последните три дни, днес и утре само ще уча - утре вечер ми е изпита 😂 Да видим колко може кака да се изложи...
Метнах в кукъра едно свинско с ориз докато си напиша поста и току-що пифна. Значи времето ми изтече, отивам да уча!
Гушки на всички 🤗

# 591

Сноу , ти си пушка бре!!!
  Мако, мама къде отива? Да си изкара приятно, където и да е!
  Ние със сестра ми се опитваме да накараме нашите след време да продадат къщата на село  да купим нещо около нас. И двете сме на по 150 км и ще ни е трудно да ги обгрижваме.Ето, мама окъса със колянни стави,вече е с бастун. Тати направи преди две години белодробна емболия.Той не дава и дума да се издум, мама е съгласна.Продава се едно място точно до нашият двор, граничим.Сестра ми искат да го купят и да си сложат една сглобяема къщичка.Да идват през уикендите, хем ще сме си отделно, хем заедно.Но с родителското тяло засега удряме на камък.
   Наводнихме се тази нощ, бойлера избил.Не е сработила някаква защита и добре , че не е гръмнал.Лошот е ,че не е в банята, а в килера, а там е като стая.Добре, че пода е цимент, но трябваше рано рано да измъкваме мокета, да вадим хладилник,пералня, сушилня.Имаме нов бойлер, ама майсторът е зает.Да видим кога ще успеем да се изкъпем.И другото кофти е ,че така е направен крана, че с бойлера се спира и водата на втория етаж. Не знам кй акъл го е направил така, най-вероятно ние с ММ.  Защото водата на втория етаж и баня и тоалетн ни еси ги правихме преди 15тина години.

# 592
  • в сърцата на децата <3
Марулета, станалото - станало, пак че е бил малкият дявол! А сега като слагате новия бойлер бутнете една тройка преди бойлера и в нея - сферичен кран с пеперудка. Хем не заема място, хем друг път такова главоболие няма да имаш. Аз съм леко дялната в главата на тая тема и лично навих на всяка една изходна точка кранчета. Ми, до сега не е имало случай да си кажа "това е излишно".

# 593
Добър да е денят ви!
Ангелче голяма си пъргавелка, а за изпита - няма да се изложиш Kissing Heart
Мако - не си закъсняла с луковиците - по традиция се сеят след Димитров ден.
Марулета сега е момента като сменяте бойлера да направите едно ' коляно" и да има отделен кран за втория етаж.
При мен нищо ново - само дъжд Joy

# 594
  • при късмета
Сухо е вече, но боли ужасно
Скрит текст:
марулета, бързо да се оправи проблема, правилно са ти казали момичетата, сложете отклонение с отделен кран
Калинче, знам, че не съм закъсняла, ама беше предвидено. То и материал бяхме взели 4 чувала, че мъжа ми толкова ги изработва на едно отиване, ама първо отидоха с нашия комшия да свършат работа не един друг, после изникна това за камината, пък джипа на комшиите разкарвахме нищо, че е през 2 къщи от нас, пък се върнаха да довършат работа, а на края извадиха ракията и стана тъмно. Аз добре, че поне половината дюли бях оправила за това време, та довършвахме в неделя. Обърка се графика, ама не е фатално, даже е за добре
Ангелче, ще стискам палци за изпита, а ти да докладваш. И никакви нагласи за излагане, ясно!

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 10:26 от ма ко

# 595
Мако - вече като видна селянка е необходимо да се научиш да работиш с ръкавици Joy

Друго важно, селско оборудване е това:

# 596
  • в сърцата на децата <3
Ръкавици, ма ко, ръкавициии! А за плюските - като не са мокри ползвай гентамицин маз. Хубаво е да НЕ ги покриваш, така че мажи и стой да си гледаш сериалчетата.

# 597
  • при късмета
Докато редактирам от компютъра да го скрия, сте писали. С ръкавици работя обичайно, ама в градината. Не ми хрумна, че ще стане така. Ножовете са си мои, но с големите бях забравила защо не работех, големи са ми дръжките и неудобни. В градината не мога да стоя на колена, че става много лошо. То и на кръста не ми е добре наведена, ама с колената по-зле
Открити ги държа, ама нищо не мога да пипна, боли само като го допра
Ще метна едни пилешки пържоли в калената тава, че друго не мога да сготвя

# 598
Мако - подложката става и за сядане Grinning

# 599
  • при късмета
А за лягане, докато работиш JoyJoyJoy Нали знаеш вица: Защо работиш седнал? Ами опитах легнал, ама не става

Дописвам, че забравих да отговоря на марулетка. Майка отиде при сестра ми. Ще се разминават с мъжа ѝ и ще пътуват по работа и децата няма кой да води и прибира. И те са на различен график и трябват поне двама човека, ако не искаш да мъкнеш единия да вземеш другия.  2 дни ще е сама с тях, да видим как ще се оправи. Докато бяха на градина се оправяше сама и без език, сега единия е на училище. Добре, че и двете са на пешеходни разстояния

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 11:56 от ма ко

Общи условия

Активация на акаунт