Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 53 789
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Ма ко - да ти е живо и здраво съпружието! Да илядите заедно! 🤗

Ние сме на летището… Ваканцията свърши. Разкошна страна е Португалия. Да сме живи и здрави, пак ще дойдем!

Едно португалско капичино:

# 571
Ехааа, страхотно капучино и гледка. Спокоен полет, Смърфи.
Добро утро.

# 572
Мако, здрав, успешен и послушен да е ТМ!!!
  Смърфи, ти от цяла седмица в Португалия само това ли успя да снимаш,? Давай снимки, моля! Аз нямам възможност да пътувам, а толкова обичам. И пътувам чрез снимките на близки и приятели.Племенникът и гаджето обикалят доста Европа и знаят - първо се пращат фотоси на леля.Сега се опитват да въвлекат и моят син в това приключение и аз много подкрепям.Плановете за са Милано.
   Кати беше болничка, бабина златна душичка. Да ви кажа честно, когато моите боледуваха по друг начин приемах ситуацията.Сега хем страшно се притеснявах, хем не мога да съм все при нея. Но щерката и тя се поизнерви, защото Кати не иска да яде. А да пие нещо, каквото и да е  -абсурд.Не знам какво ще я правим  с това пиене.Нито чаша, нито сламк. С биберон само мляко. И докато боледуваше беше само на хумана, за да приема все пак течност, че и температура висока имаше.
    Но вчера й сготвих телешко в гювеч и бебешки палачинки, хапнала е. За днес има телешка супичка.
     Синът беше на гости на приятел в София, с колата , и една девойка от неговия клас. Та и него го мислих с това шофиране, ама явно така ще е от сега натам. Върна се снощи към 19.00 и седна да бачка. Каза, че много му харесвало в Студентски град, супер било.И София му харесва много, чуди се на кака си на акъла що се прибраха в Монтана.
   И те така.

# 573
  • при късмета
Добро утро!
Благодаря, момичета!
Смърфи, лек полет, чакам и аз още снимки
марулета, да се оправя бързо Кати, да сте спокойни
Трябва да измия прозорците в кухнята и само се подмотвам. И до пазара трябва да ходя, че си втълпихме идеята да правим дюлева ракия. Било по-сръткаво от другите, но има кой да ни инструктира с опит, горе е пълно с безстопанствени дюли и комшията има казан. Трябва да намеря на пазара къде продават подходящите съдове, че тези на комшията са пълни.
Гушки на всички и хубав ден Hug

# 574
  • в сърцата на децата <3
Привет!
Смърфи, лек полет! Пусни още някоя снимка Simple Smile
Ма ко, обикновен бидон от строителен магазин или домашни потреби и канелка пластмасова да му я забучите.

На мен първия ми изпит наближава и традиционно започнах да не мога да спя, а когато все пак успея - сънувам кошмари по темата. Сякаш до сега не са ме късали, та токлоз съм се спекла SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 575
  • при късмета
Ангелче, я да се отпичаш! Какви са тези кошмари, всичко ще е наред.
Че ще е бидон, бидон ще е. Ама защо с канелка, те не са ли за вино, а не за ракия? Говорим за съда, в който дюлите ще стават на джибре, а не да се държи готовата ракия

# 576
  • в сърцата на децата <3
Ма ко, с канелката е по-лесно. А и винаги може да се гребе директно отгоре. Аз съм по дегустацията на вина и ракии, не по производството им 😂😂😂 Но на село всички бидони са с канелки, може и просто да са ги сложили "да има", пък да не са били нужни.

# 577
За ракия може и без канела.
  Сноу , аре пък ти, да се стягаш -страх!!!Да не си на 15 години?!
  Ели , забравих сутринта,но от сърце ти желае да сте на правилните хапове и Слави да е добре.

# 578
  • София/Севлиево
Здравейте.
То дали ще са правилни ще се разбере след месец-два.Но за мен детето е с хранително разстройство, почти спря да яде и за 3 месеца свали около 6 кг.
Марулета надявам се Кати да не се разболява повече.Щом не иска да пие от сламка и чаша пробвайте с тези жишета с преходния накрайник-Росен от такова пие вода, от обикновено с биберон само АМ, а пък от сламка вместо да засмуче духа навън.От чашка също се опитва,но много се полива...
Ангелче, ще вземеш и този, и следващите изпити.
Мако , с малко закъснение да ти е честит ТМ.Пък аз помня че едно време материала за ракия татко точно в бидон го събираше, а след варенето вече всичко се слагаше в шишета.Веднъж съм варила ракия,но нищо не помня...

# 579
  • при късмета
Добро утро!

Ангелче, то и ние сме по дегустациите, ама ей на, навих си на пръста. Миналата зима един приятел почерпи домашна дюлева ракия, беше много добра, а и сега има възможност да пробваме.
Много ми се спи

# 580
Добър да е денят ви!
Пия кафе в градината и рина листа Disappointed Relieved Толкова е хубаво с много дървета през другите сезони, но сега сме листопад Laughing Ако не ги махам става пързалка, че са вечно мокри, а и тревата отдолу загнива.
Тази седмица това ще е заниманието....

# 581
  • София
Привет!
Ели, дано се наредят нещата!

Изпратих Мими за Румъния. Ще участва в сесията на Европейския младежки парламент като делегат от Бг.
Много се вълнува.
На мен ми е леко притеснено, но... Голяма е вече, нека пътува и се развива!

# 582
Вале, стига бе!!! Спри да се притесняваш чак толкова, знам че не може без хич. Подсъзнателно поставяш граници! Детето е страхотно !!! Ама ти май ревеш за тояга, аааааааааа!!!!
   Ели, опитвахме с всякакви чаши, и лъжички и спринцовки и не знам какво още. Сега спря и да яде както трябва. Малко се притесняваме да няма дефицит някакъв на желязо или нещо друго. Но може и зъби да я мъчат.
   Иначе беснее като за десет. Направо на маймуни ни прави у дома,редуваме се кой да я води или да я пази на уолкъра да не падне. И така хубаво се е научила да казва Не със съответния жест на ръката, тежко на майка й и баща й. Кучето вече бяга от нея,защото му мачка ушите,скубе му космите, дърпа опашката. Имаме и декоративен заек - първо го пипаше много плах, сега ска да го гушка и да го приспива, както прави с една плюшка.И заека се скатава като я види и чуе.Много се кефи да му дава моркови , а той стои на два крака прав и яде.

# 583
  • София
Е, не намирам за странно да се притеснявам от пътуване в чужбина. Това са много км. Тя моята майка и до днес се притеснява ние като тръгнем на път

# 584
Вале, разбирам те. Мими да се забавлява!

Общи условия

Активация на акаунт