Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 53 789
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
 Ангелче, докато не съм забравила- мисля, че някъде, някога беше похвалила препарат против котлен камък... Може и да бъркам, но ако не съм- дай пак името, моля те.
Марулетка, страхотна е Кати. Ако вашите се преместят близо, дядо ти остава ли там или и той е близко?
 Ма ко, ужасно си се подредила, но поне за дезинфекцията си положила основите. Simple Smile
Хубав ден.
Да дойдат липсващите- Яката Бабет, Валето, Смърфи, Люската...

# 601
  • в сърцата на децата <3
Мария, това е препарата, от този онлайн магазин го взех. Смотан е магазина, но препарата е супер.

# 602
  • София
Ей ме на. 🐷😁

След малко детето ще е вкъщи.
Все и пишех да се снима, ма кой ме слуша.
Изкарала е чудесно, младежи от много държави, разисквали са всякакви теми, на нея и се е паднал ресор Образование.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 11:33 от Валенцето

# 603
  • при късмета
Добро утро!

Браво на Мими за хубавото изкарване!
Ангелче, успех на изпита!
Аз като камилчето, бавно загрявам. Четох, ама нищо не разбрах, та да питам тези с опит. Както казах мислех, че напролет се сади лук, ама единия е сега. Първо да уточня, че за кромид иде реч и няма да го чакам за глави, за пресен го глася. На едно място прочетох, че и арпаджика и балучката сега се сеели, а на друго само за балучката и продукцията е готова около април, според зависи от времето.Та да питам какво да бодна за пресен лук на пролет? Аз си мислех, че доста по-бързо е готов и пролетта се сее арпаджика. То май е едно и също, разликата е само в големината на семето. Не измръзват ли зимата, на открито ще ги бодна?
Хуквам пак към майка, че водата ще засичат. Хубав ден на всички Hug

# 604
Добър да е денят ви!
Вале Kissing Heart Heart Eyes Heart Прекрасна Мими!
Мако аз сеех ранна пролет след като мине замръза балъчки и покълнали глави лук за зелено направо в земята. Иначе под найлон може и по-рано. Нищо не ти пречи да посееш и сега половин килограм балъчки за проба.

# 605
Привет! Валче, супер е Мими!!! Сигурна съм ,че е натрупала страхотни емоции и впечатления.
  Аз още не съм боднала моя лук за зелено, но на пазара продават каквото продават.Даже няма да го правя на лехи,а на два реда.И чесъна така ще бодна.Даже и салатки ще си взема.Слагам на открито , вали си снежец, лукчето си е там отдолу.Даже и като изкарат листенца и пада сняг , не му пречи.Поне досег атака е било.
   Сноу , кажи как мина изпита.

# 606
  • в сърцата на децата <3
Привет! Изпита е довечера, спекла съм се яко 😂😂😂😂 Сякаш не са ме късали 17 пъти по Класическа Руска 🤣🤣🤣🤣 Гадното е, че съм от хората, които вечер "угасват" и хич не знам какво ще ми роди заспалия мозък - от 20 до 23 часа е изпита 🙄 Ще спазвам ей туй златно правило:

# 607
  • София
За лука да кажа като видна селянка. 😁
И балучка, и арпаджик може.
Аз не садя. Ние не сме любители на лук в салата.
Садя си напролет. Обожаваме бъркани яйца със зелен лук.

Ангелче, ще стискам палци! ❤️

Стади защо изчезна пак?
И другите?

# 608
  • при късмета
Благодаря ви, момичета!
На връщане от майка взех половин кг. балучка, ще я бодна, каквото излезе. Ядем пресен лук, а за глави хич няма да го чакам и да заемам място в "огромната" ми градина
Да ви подсетя, че започна затъмнението. Тук има едни очила за заваряване на мъжа ми, перфектна работа вършат. Не гледайте директно слънцето. Ако имате железария наблизо и искате да го видите си вземете стъкло за маска за заваряване. Преди бяха по 2 лв. не вярвам да са се вдигнали кой знае колко.
Като стана дума за стъкло, на камината трябва да се смени това на вратичката. Във веригите не съм виждала да се предлагат такива, къде трябва да търся?
Отчетох водата на майка, прибрах се, имам да направя само едно картофено пюре и съм готова за днес

# 609
  • в сърцата на децата <3
Ма ко, стъкло за камината аз поръчвах по размер в някаква фирма, която намерих онлайн. За Прити има готови, но ако е каквато и да е друга - търсиш по размер. Скъпички са, нашето излезе около 250 лева, а е било преди поне 4 години, даже може би 5.

# 610
  • София
Ангелче, мина ли изпита?

# 611
  • в сърцата на децата <3
Тъкмо приключих. Ами... Както казах - кот' такоа 😂😂😂 И по-зле можеше да бъде, но не съм доволна от себе си. Оценки нямаме, изпита със сигурност е взет, обаче имам още учене по темата, защото ще ми трябва. Отбелязах си за себе си какви грешки съм допуснала по време на модула и няма да ги повторя в следващите. Та така Simple Smile

# 612
  • при късмета
Добро утро!

Ангелче, браво, важното е, че изпита е взет! А това, което ще ти трябва така или иначе практиката ще те научи.
Стъкло и аз си мислех, че онлайн ми е варианта, въпреки, че ми се вижда стандартно. А марката не ѝ знам, има си надпис, но не го загледах. Не ме притеснява толкова цената, все пак е нещо, което го плащаш веднъж. Е, ако не си вързан в ръцете като мен де Joy на пазара при нас има един магазин за отоплителни системи и там ще погледна
Смърфииииии, без снимки си останахме Joy
Ако някой м/у 16 и 18 ч. е около президентството, с удоволствие ще черпя кафе. Поради липсата на майка аз ще водя Шефа на урок и имам час и половина - 2 за утрепване.
Имам и други задачки докато си дойде от у-ще и след малко хуквам
Гушки на всички и хубав ден Hug

# 613
Ако никой не дойде,можеш да пиеш кафе с президента.
   Сноу, справила си се , поздравления.За ученето, щом така разсъждаваш, ще го научиш.
  Мако, ние два пъти сменяме стъкла и все се пукат. ММ направи ламаринен капак, ама липсва романтиката.Освен да накарам щерката да изрисува пламъци. И ние сме с камина с водна риза, топли цялата къща с радиатори. Засега я караме на климатици и конвектор, че Ич не ми се разправя с това парно. Ама съседите палят , почти всички всяка вечер, че е хладно. /Ние лягаме на климатик и като заспи ММ аз ставам и отварям прозореца, защото вълните ми правят жега. Сутрин ставам преди него и го затварям/
   Не знам дали ви споделих, че се понаводнихме. Изби ни бойлера, някаква защита не е сработила, а той не е в банята , а в килера.Два дни къщата беше на вили и мотовили,щото трябваше да поизнесем разни неща в коридора и нашата спалня.Сега се сушим.
    Смърфи , не само че не ни праща снимки , ами и тя липсва.И други ги няма - да се явяват.

# 614
  • в сърцата на децата <3
Добро утро! Минах рано сабале да направя един пазар, че да си оправя настроението 😂😂😂

Цяла нощ сънувам кодове и задачи, аман. Много ме е яд, че толкова зле се представих, въпреки, че е взет изпита. На мене си ме е яд, че не го тормозих да ми обяснява - аз и сама ще се справя, той човека е на работа какво да го занимавам с въпроси... И ей на - накрая тия дето му досаждаха научиха повече от мен. Толкоз ми е акъла, но те затова хората са казали "Ум царува, ум робува, ум патки пасе" - от тия с патките съм аз. Сядам поне да поработя, че другата седмица трябва да си плащам следващата вноска и е хубаво да изкарам поне толкова тоя месец.

Ма ко, стъкла има навсякъде, но ако не е добре закалено ще се спука, както на Марулета. Ние взехме някакво японско, закалено на 3000 градуса. А оригиналното го счупих аз, като затварях вратичката го натиснах с една съчка вътре, леко стърчаща. Реших, че ще го натисне да се прибере, но... Та имай едно наум като палите.

Марулета, същата работа съм с жегата и аз. Даже съвсем сериозно подозирах ранна менопауза, но лекарката ме успокои, че в това отношение всичко е наред. ТСХ-то ми е в небесата (но в норма) и вероятно от там все ми е жега. За сега няма да ми изписват хормони И за това, ще пробвам с някакъв режим да ги урегулирам всичките, че аман.

Отивам да бачкам! Гушки на всички и се явявайте, че ма ко ще извади домовата книга! 😁

Общи условия

Активация на акаунт