Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 53 750
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
  • при късмета
Ако никой не дойде,можеш да пиеш кафе с президента.
Ааа не, благодаря! Аз не съм от феновете му, а в последно време все повече ме дразни.
И тази е с ламарина, ама си искам стъкло. Като гледам как всички сменят, май най-рентабилна е ламарината Joy Ти си като мъжа ми с това отваряне, не може ма де се разберем. той си живее с пингвините
Ангелче, като последно изследвах ТСХ миналата година беше в норма, лятото беше на горната граница, ноември беше паднало. Та топлите вълни не са от това, на мен продължава  все да си ми е студено. Какво има на сметка в Била, че не съм гледала, а нищо, че е с/у нас много рядко влизам там. Филиала ни е под всякаква критика, все едно не е от тази верига

# 616
  • в сърцата на децата <3
Ма ко, мене лятото нещо ме повредиха, след бъбречната инфекция. Нали тогава направих алергична реакция към антибиотиците и ме натъпкаха с кортикостероиди и от там - няма такава горещина! Лятото направо загинАх, кошмарно беше. А винаги съм обичала да ми е топличко и да се препичам на слънце.
Нашата Била е от съвсем скоро и още всичко е прясно. Освен това е единствен такъв магазин в града и е оборотен. Накупих пържоли - котлет, български, яйца, пилешки бутчета Лудогорско, лимони и един намален тахан. Единствено ме е яд, че вече не зареждат селъри, само там имаше и май само аз съм си го купувала... Нищо де, от Пловдив ще си взимам, но исках да сложа и в туршията, а не намерих.

# 617
Привет-мривет!

Занимаваме се с майстори за мазето... И два уикенда подред сме в Пловдив на рождени дни, ама юбилеи.
Не съм забравила за снимките, ама сега ще пусня няколко от Лисабон от телефона, че до фотоапарата скоро няма да стигна:

Скрит текст:

Манастирът Херомино в Белем:

Кулата в Белем:

Из Лисабон:

Ангелче, поздравления за изпита! Ще ги научиш нещата, важното е, че знаеш къде да наблегнеш!

Ма ко - точно по това време съм заета, иначе щях да лсяза до центъра за по едно кафе.

Марулетка - кога порастно това Кати? Като гъбка е. Това с бойлера го играха нашите в Бс преди 2 седмици и то посред нощите... Много неприятно.

Слизам в мазето пак, момичета! Kissing Heart на всички!

# 618
  • при късмета
Смърфи, благодаря за снимките! Свършвайте това мазе вече, че да си починеш
Добре, че се сетих за магазина за отоплителни и ВиК системи. Не бях влизала там отдавна. Има всичко, изпарители, тръби, кюнци, каквото се сетиш. Стъкла също има, не ги държат заредени, идват за най-много 2 седмици, но ми дадоха много прилични цени в сравнение с това, което Ангелчето каза, от 25 до към 70лв., според размера. Човека даже каза, че ако е спешно и не можем да чакаме 2 седмици, дава адреса на склада и ни ги режат на момента, а той е в съседния квартал.
Като по поръчка се обади бившия ми шеф, къде съм се загубила. Бившата ми работа е на една пряка от уроците на шефа, та ще мина да се видим докато го чакам.

# 619
Смърфи, благодаря!
  Аз съм с ранна менопауза. В началото беше супер гадно - нерви,вълни, изтрещяване, откачах.Изследвания ,хормони, масло от вечерна иглика, разни други гадории. Накрая всичко в кофата, по една ракия вечер, настана мир и хармония. Сега само дето се чудя , като ми оставят Кати как да я обличам, щото все ми е жега на мен.
    Беше сега при мен на работа , с майка си. Голям кеф е да влиза в магазина и да ми подрежда, да гали кученцта по чувалите, да ми реди химикалките. Ходи като се държи само за един пръст, скоро ще се пусне сигурно. Проявява характер, и то какъв!!!/на майка си/ .Кучето й е пръв приятел - непрекъснато е принудено да разглежда книжки,да гони топки, да яде хартия и често е на кола маска.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 13:42 от марулета

# 620
Добър да е денят ви!

Кате - пате Kissing Heart Heart Eyes Heart

Ангелче важното е, че  е минал изпита - след изпит по-добре се научава.

Смърфи стопли ми кокалите с тези снимки!

# 621
  • при късмета
Добро утро!

Кога порасна това Кате, сладурка
За бойлерите и ние сме брали ядове. В апартамента който продадохме нямаше ТЕЦ та друг начин нямаше. Не е дефектирал самия бойлер, ама разправията с него си е в повече. Особено за хора, които са свикнали с топла вода непрекъснато, без преди това да са се сетили да включат бойлера. Затова сега за вилата проточен и за друго не искам да чуя. Обикновенния трябва да стои пълен и зимно време, не мога да го мисля. И към водната риза няма да го връзваме, че трябва да палиш камината, че да се изкъпеш посред лято, а пък зимата много по-малко ще се ползва. За кухнята съм си осигурила нагреватели, те пак са на принципа на проточния бойлер. Взех от метро 2 за 1, когато и да се наложи да го сменим, имам наличен
Пак се чудя какво да готвя, че нямам поръчка. Трябва и прахосмукачката да яхна, че цяла седмица нямам време да си видя къщата.
Гушки на всички и хубав ден Hug

# 622
Драстееееее!!!
   МАко, аз ще готвя довечера прясно зеле със свински мръвки.Нашият бойлер , тоя дето ни наводни, беше вързан с камината.Но имаше кран да  пускаме или спираме серпентината.Т.е зимата завъртаме кранчето и постоянно има вода,която се топли от парното.Лятото го ползваме на ток.
   Но вече е в историята и ще го правим на барбекю, евентуално ако ММ на пролет реши да се занимава.
   Чакам Кате пате да дойде на кафе с мама.Пътят им към парка минава покрай мен и това ни е ритуал -идвт при мен пием кафе с щеркинса, докато  Кати спи и после си отиват да си играят, да си вземат кухня и по техни си задачки.

# 623
  • при късмета
Шефа не яде зеле. Май ще е пилешки бутчета с ориз, а пък аз ще си измисля вечеря.
Бабич, пак се присетих, че още не си кръстосала пилетата със стоножка, а аз чакам

# 624
  • в сърцата на децата <3
Гутен сабахлем, лейдис!
Получих си снощи рецензията за изпита - преподавателят ми е написал, че това, което съм предала е чудесно, но не е завършено. Като софиските плочки демек - хубаво е, ама не е готово 😂😂😂😂 Та можеше и по-зле да е, но смея да твърдя, че умишлено е написал задачата по начин, който да предполага перфектно познаване на целия материал, включително на лекцията, която ни преподаде предния ден. Точно това хич не е коректно, ама влАчи. Поне е написал, че мога да го търся ако имам въпроси и дори да го е написал от куртоазия, смятам да съм гадна буквалистка и да се възползвам.

Марулета, много порастнало това Катенце! ❤️
Ма ко, нашия бойлер е като на Марулета - двойна серпентина, обаче, може лятото да се върже към слънчев колектор. Само дето цените на колекторите станаха крайно нехуманни и не сложихме. Честно казано топленето на бойлера към парното/камината си е танто за кукуригу защото цената на горивото излиза една и съща. Нашия е 160 литра (или 150?) зиме и лете тока е все 70-80 лева. Ако не гори бойлера, ще е горелката на котела 😂 Тази зима смятаме да опитаме без бойлер как ще е разхода на пелети, че намерихме евтини, но не са неограничено количество.

Вкъщи има още пилешки пържоли с гъбен сос от снощи. Супер ми е, че няма да готвя, дните с лекции са ми много кофти ако трябва и да сготвя между 5 и 7...

# 625
  • при късмета
При нас няма да се ползва ежедневно. Зимата така или иначе се отопляваш, а целогодишно ползваш ток, та няма кой знае какво значение само бойлер. Ама на вилата, ако е обикновен, най-големия проблем си остава това, че трябва да е пълен докато не се ползва, независимо как грее водата. Проточния го няма това гайле да замръзне примерно или, ако не самия бойлер, то някоя връзка. Банята ще е изцяло външно помещение, на практика ще е до къщата. Ще продължим площадката на стълбите за 2 етаж, за да я направим и така ще се падне. Само вратата ѝ ще е в коридора, демек, едната тясна страна. Ще има изолация, ама все пак.
Оф, отивам до книжарницата, че вечно нещо ни липсва

# 626
Добро утро!

snow_angel какво учиш май съм пропуснала?
Аз съм възмутена от последните лекции на които бях. Едно че са в един интервал от 17-19 ч аз съм по пътищата в половината време от добър вечер последва готови ли сте да записвате, от там едни символи уж ги пише в word документ, ама не съвсем при наличието на толкова много технологии.... Ами моите ученици получават много по добро онагледяване на не толкова сложен материал.
Иначе и на работа и у дома и лекции изобщо не е весело край мен. На всичкото отгоре и в понеделник съм на едно обучение. А мъжът ми започна изолацията на къщата. Купихме за половината къща. Налепи една стена, сега събота и неделя с големия смятат да налепят другата, която няма прозорци и ще стане бързо. Камината топли реално с по две-три дървета отвръщаме въздуха, освен двата радиатора има и подово в цялата къща, та и на земята си е топло, но бойлера не е вързан

# 627
Добро утро. Благодаря за кафето. Джейми, да ти кажа, само за кофтито преподаване по време на лекции те съжалих. Градите дом- какво по- хубаво от това. Simple Smile Когато майсторите слагаха изолацията на нашата къща по едно време си открих стиропорови топчета и в гащите. Беше ми писнало.
Хубав ден.
Ангелче, като те чета и имам чувството, че твоят ден е минимум от 30 часа.

# 628
Добро утро, прекрасници!!!
  Джейми,ама ще ми стане хубавко!!!
  Аз съм на работа , страшно много ме боли крак, ММ се е изкривил от кръст, само се подпираме,охкаме и пуфкаме.А утре тр да правят кухненския бокс на децата, да изравняват стените с гипсокартон.Как ще стане, не знам, зет ми и ММ ще си го правят.Освен дедичката да седи на стол и да дава насоки на младежа...
   Вземам си кафе, че много ми се пие.Благодая!
  Мако, представям си каква красота е сега край Своге и на дефилето!
  Смърфи, като теб те няма, поне една снимка от мазето дай де...

# 629
  • при късмета
Добро утро!
Джейми, ще ти е натоварено тази година, ама ще се справиш. И момчетата ще се справят
марулета, много е красива по дефилето. И всеки ден различно, пейзажа се променя за часове. Вземете някакви мерки за болките, че е гадно. На мен ръката почти ми се оправи, ама няма да ми пречи особено, ще градинарствам този уикенд.
Аз пак с градински въпрос, ама и марули взех. И те мислех, че излизат за около 3 седмици и се садят напролет, обаче някои били сега. Та да питам на какви дълбочина да ги бодна? Лука е в мрежичка, марулите уж са в пликче и на него всичко пише, само това не. Забравих и жената от където ги взех да питам
Ангелче, да подкрепя Мария, захванала си се с толкова неща
Още се мота ми си допивам кафето, имам само една пералня от снощи да просна
Хубав ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт