Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 53 745
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Марулите на семе ли са ти или разсад? Ако е разсад , да потъне коренчето и част от листенцето.Семе не знам.
   Моята болежка е стара травма.Паднах преди 10тина години в магазина и скъсах мускулни влакна.И от един месец пак много ме боли, килца и годинки тежат. Много боли като си легна и крака е в покой. Мажа, пия хапове, снощи зелево листо увивах, кой знае каква промяна няма. ММ кръста го боли от пренатоварване. Но той не знае да почива.И не чува като му се говори.

# 631
  • при късмета
марулета, стара травма боли, ако е на става. Ако е била на меките тъкани те се възстановяват и не могат да останат като стара травма. Скъсани мускули почти не се възстановяват, но не в тях е болежката после, като "стара травма". Става, кост и мускули не болят, това, което отчита болката е нерв. Самото място е слабо и затова те боли, но трябва да минеш през ортопед или хирург за да видиш точно какъв е проблема. И за да знаеш с какво да мажеш. Ако примерно загряващото ти е противопоказно, а ти такова ползваш или обратно, няма да ти е от полза. Заминавай на доктор.
Иначе, марулите са на семена. Жената в агроаптеката каза, че трябва да си направя разсад, ама може и направо в градината. Отделям малко място да ги наръся и напролет, като станат на разсад да си ги разредя и подредя направо в градината. Ако тръгнат бързо и стане разсад, се притеснявам, че горе е по-студено и няма да издържи, като го пренеса, затова реших направо семена да ползвам

# 632
За семена не знам, да кажат по-опитните.Освен може би да ги завиеш с найлон, че ако е топло и изкарат , са нежни и да не се съсипят зимата.Все едно мини -мини оранжерийка да им направиш.
  За болежката - сигурно си права. Мен не ме боли костта, а мръвката.Даже понякога и при допир, а от студеното ми става много добре.Но съм в процес на проучаване на доктор.Че при нас са едни........

# 633
  • София
Тази сутрин кафето е от мен.
С пожелания за усмихната събота!

# 634
  • при късмета
Добро утро!
Благодаря за кафето! Допивам моето и чакам мъжа ми от работа.

# 635
Добро да е !
  Аз съм на зетя на магазина, бачкам.Двамата с ММ правят кухн.бокс в апартамента.

# 636
  • при късмета
Мушмулите за Люси и Кротал. Много има, само трябва да падне сняг, за да се оберат. Ако има и други кандидати, заповядйте

# 637
Те тези двете мацки съвсем се загубиха!
 Ха добър ден!!!
   Прекрасно беше времето през уикенда, прекрасно.  Възползвахме се на макс и с Кати обиколихме парковете в града , а мама и тати спокойно да си работят. Готови са да поръчват кухня и спалня.Вчера щеркинса ми писа,че купили сини тапети за спалнята.Викам си , тва дете изплиска легена с това майчинство.Никога не е говорила за синьо.А то се оказа не точно синьо , а тюркоаз, съчетано със светло сиво,станало е супер .Ние с Кати ходихме да видим.
   Да споделя,че е изморително чисто физически да гледаш прохождащо дете. Браво на майките, дето сами си гледат децата, готвят, шетат и т.н! То всчки сме били или сме така, ама бабето  е забравило , а и съм гледала доста отдавна бебета.
Слънчева и спокойна седмица ви желая!!!

# 638
  • при късмета
Добър ден!
Не можах да пусна кафето сутринта.
марулета, на мен ми беше най-трудно точно като прохождаше. Мислех си, че ще е около годинка, значи зимата, началото на януари и действието ще се развива с баща му вкъщи. Обаче Шефа не ме беше питал какво съм си мислела и взе, че проходи на 9 м. и 3 дни, а на всичкото отгоре и навън не искаше в количката, освен, ако не е в движение. И преди това нямах кръст, след това съвсем. И това ще мине, а ти ще помагаш. На нас спалнята също ни е синя, беше и в стария апартамент.
На вилата тествахме камината, че отдавна не е палена, да не е протекла от някъде. Всичко е наред, сложихме кюнци, боядисахме я, мъжа ми и комшиите на покрива се качваха комина да проверят, за него ще трябва шапка, но е чист и тегли. Аз си боднах марулите и лука, че и 3 чепки грозде и луковиците на зюмбюлите и минзухарите, за които нямах време миналия път. Преместих и една роза, която сега открих. Дадох задача на комшията кои дървета още да падат, че хем са от север, хем ми правят сянка на другата лозница, където има грозде и преместих това от терасата, хем са джанки и неподдържани. И тях не ги ядем, а и в долния край на местото има голяма. Освен за основа за дюлева или кайсиева ракия, за друго не знам за какво да ги ползвам тези джанки.
Стоя си с боята и чакам да стане време да се мия. боядисването е много трудоемко при мен.
Хубав ден, прекрасни!

# 639
При дъщеря ми синьото не беше коментиран вариант.Тя искаше цвят капучино и нещо бледо.Но стана добре.Днес след работа ще ходят да доуточняват размерите на кухнята,че нещо вчера не са сметнали добре. Виждам , че имат голям мерак до Коледа да се изнесат, дано да стане.То и аз вече искам да си останем сами, нищо че сме на два отделни етажа. От време на време ми е пренаселено . Аз съм голям кривундел в това отношение , признавам си.

# 640
Добро утроуууу!

Първо кафе:

Честит празник на нашите будители в темата:

Вчера докараха рафтовете за мазето. И защото майсторите не гледали чертежа, бяха объркали едните размери и докарали грешния. Но успяхме вчера да ги набавим и вече си имаме сглобени стелажи. Сега отново започва великото преселение на багажи...

Иначе през уикенда бяхме на поредния юбилей на приятел в Пловдив. Времето беше разкош. То и в София е хубаво.

И няколко снимки от Порто:
Скрит текст:

# 641
  • при късмета
Добро утро!

Смърфи, много ми липсваха фотографските ти умения. Страхотни снимки правиш
Наспах се за няколко дни и сега по новото време още съм в час Joy Вчера уж тръгнах с една приятелка до общината в Брезник, че не я знае къде е, да си регистрира бунара, пък нейния се оказа регистриран, а нашия не, та аз свърших работа там. Водих я и до нейното село, че има наследствена къща, а не е ходила от години, изобщо не можеше да стигне до там. Времето беше супер и добре се разходихме.
Фло, от водна дирекция са се разработили и ако не ви е регистриран бунара е хубаво да го направите. Отпада предишната идея да се слагат водомери на тях и всякакви такива глупости, но с това безводие в района, ако нов бунар вземе водата на регистриран, право да го има има само регистрирания. Това разбрах на прост език. Предишната акция беше 2006 и 7, ако тогава сте го направили, сега си е регистриран. Все е имало сушави години там, но като тази хората не помнят.
Ставам, че пода трябва да чистя и да готвя. Хубав ден на всички Hug

# 642
Добро утро! Вземам си кафе и отивам да го пия в Порто!

# 643
Добро утро! То вече май за добър ден стана време.

Марулетка, ти си пийни кафенцето с Кати, а в Порто ще пием порто Yum:

# 644
Ето ви една важна важна госпожица.

Общи условия

Активация на акаунт