Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 53 744
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
Ма ко, описа точно фотографските способности на Смърфи.
Аз пия чай(с филтърна торбичка), в който има и смокинов лист. Влюбих се. Някой зазимявал ли си е смокинови листа? Как се процедира?

# 646
Малеее, каква малка кукличка е Кати! Kissing Heart

Мария - не ми е идвало на ум за смокинови листа, но просто като идея - ако имаш дехидрататор, малко да ги поизсушиш в него и после в цип торбичка и в хладилника. От горещата вода за чая се отпускат и са като пресни и със запазени хранителни свойства. Аз така сушах лимони и портокали в Киев. После в чая и/или греяното вино и са като пресни. Сега пак смятам така да направя.

Малко е дълго, но с превъртания става ясно:
Скрит текст:

Изсушава ги напълно, после ги смила на прах и в торбичката за чая...

Може да ги свариш на сироп (с подходящ заместител на захарта Wink) или да ги замразиш:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 10:44 от Смърфиетка

# 647
  • при късмета
Ох, сладката Кати!
Росен отдавна не сме виждали, Ели да се поправи. А Ста ди още повече да се поправя. Много са ни сладки бебоците.
Мария, хич не разбирам, ама не може ли да се изсушат като подправките и като за чай? Маточина, липа и бъз суша и са готови за 2-3 дни. После  слагам в хартиен плик и после в чай. Шефа пие всякакви комбинации и започна предимно от самите растения да пие чай, а не в торбички. Имам липа, бяб бъз, шипки и малко маточина и ги комбинирам в различна конфигурация, как ми дойде или както той поиска

# 648
Благодаря ви!
  Смокиновите листа са много много полезни.

# 649
  • София
Сладка, сладка Кати!

Мария, аз си суша смокинови листа. Помагали за отслабването. Аз съм ярък пример за това😁😁😁😁🐷🐷🐷🐷
Аз ги слагам в една платнена торба и стоят на тавана, точно като всички други чайове.

Къде изчезна Фло?

# 650
  • София/Севлиево
Представям ви г-н Лисичков Simple Smile

Скоро не го бях снимала и днес го хванах на бързо.Ама хич не се спира.Не иска да ходи,даже воден за ръце,обаче как пълзи...
Майка му му накупи разни тоалети за коледна фотосесия ама с тези 27 градуса днес Коледа ми изглежда като мираж...
Излязоха изследванията на Слави и едното лекарство не трябва да го пие,а лекарката ни иска пак на София та може пак да ходим,но сега иска да седим в болницата,а на мен не ми се иска,но щом трябва...

# 651
  • при късмета
Добро утро!

# 652
Вземам си кафе,че откато смениха времето нямам събуждане.
  МАко, мерси!
  Ели , как ще се организираш и с двете деца? Имаш ли кой да помага за Росен! Ача той много сладък и тая хитра муцунка.....Като лисичка е.
  Днес следобед пак ще съм детегледачка, вчера бях.Децата ходиха да си поръчват кухня и спалня, днес  не знам защо имат нужда от мен. Но съм почивка следобед и ще я гледам.

# 653
  • София/Севлиево
Добър ви ден Simple Smile
Марулке,Росенчо ще си седи в Севлиево при баба и дядо, колкото и да ми се иска не мога да го взема с нас.А няколко приятелки в София много искат да го видят,аз пък искам в манастира Св Мина да го заведа,че там си го измолих,но вероятно ще е пролетта...

# 654
Много са пораснали и младежа и девойката.
Живи и здрави да са. При мен тази вечер е свободна, трябваше да имам лекция, но я преместиха в петък сутринта та ще я пропусна.
Иначе купона е пълен.
ма ко заплювам си остатъка от кафето, ще го пия утре сутрин... Никак не обичам студено кафе, ама така ще е няколко дни. Преди час се разделих с втори мъдрец. Предния път преди 6 години много бързо мина всичко, сега без направление не можело при хирург... Озовах се в омагьосан кръг. Моята зъболекарката работи в кабинета на такъв и няма как да и искам направление за друг. При него не мога да се вредя заради работното време. Две вечери се наложи да пия ибупром и реших да се да се престраша при непознати за мен лекари. В клиниката в която ходи мъжът ми, ами не съм очарована и  до Славчето на бегом за снимка ходих, че само там в района правят. Сега всичко ми е схванато...
Имам 100 задачи, ама лежа, че ми е шеметно от натиска.

# 655
Джейми, щом не можеш да пиеш студено кафе, пийни студено уиски. Simple Smile

# 656
  • при късмета
Добро утро!

Джейми, дано е минала болката от ваденето и вече да си добре.
Поръчах радиатори снощи, намерих от къде да вземем частите за цялата инсталация и утре сутрин, всичко на куп преди да тръгнем. Добре, че още не сме затворили тавана на 1 етаж, та сега за втория има само едно дюшеме да се пробие. Но пък стана съвсем навреме и сега като направим първо отоплението и посред зима ще може спокойно да се ходи да се работи.
Трябва да ходя до майка да поливам цветя.
Гушки на всички и хубав ден Hug

# 657
Брей , че кога успя и бисквитки да изпечеш?!
   Джейми, дано болката  епреминала вече!
  Ко си прайте?

# 658
  • София
Привет, момичета.
ВАЛЕНЦЕ, ей ме на.
От 100 години не съм писала, не съм и редовна в четенето. Денят ми е много натоварен. Няма време за лирически отклонения. Сутрин ставам към 6.45. Следват баня, обличане, гримиране, кафе на екс. В 7.30 тръгвам с децата по пътищата. Първо оставям голямата внучка на училище, после с малката по диагонала на града. Станах професионален таксиметров шофьор. После домакински работи, после работа в кабинета, после пак в училището на малката и после у дома.
МА КО, нашия бунар е все още на кота -1.60. Тази година не сме напреднали и с един сантиметър. Нали гаджето беше в невъзможност. Преди 2 седмици го оперираха. Сега най-после се съгласи с мен, че трябва да се пази. Така и не знам дали някога ще се появи вода. Професионалисти отказват да го копаят, защото казват, че терена е много каменист.
Хайде, останете си със здраве, а аз да поемам по задачите. За закуска направих мекички. За обяд ще готвя джоланче с кисело зеле. Ще направя е един кекс,че нали е задушница, та да споменем нашите близки.

# 659
Добър да е денят ви!
Не съм добра компания в последно време и не пише, но чета Heart Eyes
Чакам да отмине тази година, че ми беше ш@бана, но при мен си е някаква цикличност през 5 години...
Като я избутам, после има 5 години спокойствие....

Общи условия

Активация на акаунт