Отговори
# 2 160
Според мен, такава храна няма.
Месото е бъкано с хормони, плодове и зеленчуци обилно обработени с химикали, по заведенията слагат глутамат на всичко, за да е вкусно. Млякото вечно, с месеци не се разваля.

Чиста храна имаше едно време на село, когато баба ми ,си правеше сирене, мляко, гледаше градини и т.н

# 2 161
Не живея в България.
Купуваме предимно био храна, част от зеленчуците и плодовете си произвеждаме сами. Пакетирани храни избягваме и сладкишите си ги правим сами от истински съставки.

# 2 162
  • някъде под слънцето...
Интересен парадокс, това лято  бяхме на гости у мама.Тя  изкупила доматите ма някакъв неин познат. Био, домашни от двор и невероярно вкусни , Но .се оказа , че стомахът ми има непоносимост към тях и реагира дори и на едно малко резенче.
В интетрес на истината, само аз не се разбрах с тях.
Явно е бил някакъв препрат към който имам непоносимост, защото с магазинските нямах проблем.

# 2 163
  • Виена
Тоест в чужбина храната е по-чиста и по-качествена, така ли да разбирам коментара, че не живееш в България? Каквото е пакетирано е некачествено, качествени са отгледаните домашно зеленчуци и лично произведени сладкиши (с какви съставки, домашни яйца, мляко, брашно)?

# 2 164
  • пустинята Гоби
Чиста беше едно време храната, но моят опит от тогава сочи, че това не е гаранция за здраве. Хубаво е да внимаваме как се храним, но пък хич не смятам, че сега ядем само боклуци и че който не си произвежда на село, не го чака нищо добро. Вманиачаването е по-вредно.

# 2 165
  • някъде под слънцето...
За "чиста" храна, може да се говори, само ако имаш собствено производство, затворен цикъл.
Тоест сам си отглеждаш плодове и зеленчуци и знаеш с какво ги тртираш срвщу болести и плевели и съответно животни , на  които сам си произвел фуража и знаеш с какво си  ги "ваксинирал" и лекувал .
Но няма как да отглеждаш сам всички плодове и зеленчуци , житнини бобови култури, които консумираш.Както и  няма как да имаш различни ферми с животни и цехове за обработка на животинските продукти.
С две думи Мисия невъзмижна.
Иначе да, има био, но био плодове  и зеленчуци , ако не са в хладилник ми се скапват за седмица , а все още помня как картофите се съхраняваха  цяла зима и си бяха Ок.
Вчера купих  "био" жито,  отворих пакета, като го гледам май никога няма да покълне.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 00:12 от sl

# 2 166
Всички дами, които успях да видя, изглеждат прекрасно и не знам защо са така критични към себе си и звучат така сякаш се оправдават.
Според мен никоя не заслужава да отслабва, а по-скоро да промени начина си на мислене и да се вижда като супер красавица.
Аз искам само да съм здрава и да се радвам на живота. За мен здравето е преди всичко добри гени. Имам много приятелки лекарки, всички до една твърдят, че всичките им пациенти страдат от наследствени болести. Винаги има в рода им хора, починали от съответната болест. Никой не отрича здравословното хранене и спорта, но гените са с предимство.

# 2 167
  • пустинята Гоби
Да, абсолютно е така. И стреса отключва много повече болести, отколкото сладоледа в умерени количества (примерно).

# 2 168
Аз тази година имах абсолютно чисти краставици, тиквички, ягоди и малини, нито  съм торила, нито пръскала.
Семейните болести според новите изследвания май повече се дължат на еднаквия начин на живот, не на гените.

# 2 169
  • пустинята Гоби
Аз не съм се хранила по един и същи начин като баба си, което не пречи да имам наследена болест от нея, която се е проявила в ранна детска възраст, примерно.

# 2 170
  • Бургас
Под хубава храна аз разбирам първо по-семпла т.е да няма много смесване на различни видове храни, по възможност домашно приготвена без вредни подправки,  без сокчета, газирано, алкохол, купешки десерти и пакетирани стоки, ограничено теста или изобщо без.Вече ако човек иска да задълбава може да задълбае в някой режим, но поне базово да ограничи боклуците.Аз от години пия предимно вода, чай и кафе и много рядко, предимно лятото някакви други напитки напр.лимонади и алкохол.Не, че съм много слаба, но съм прибрана.Почна ли да ям теста  и да пия други неща веднага подпухввам, пускам коремче.А правя ли разтоварващи дни всичко е наред с коремчето и талията, но понякога зимата влизам в едни периоди, в които ми е много трудно да спазвам такива дни заради хашимотото.

# 2 171
Хората са живяли в много по-стресови условия в миналото, и то без нашите удобства и съвременната медицина. Стресът ни в днешно време е доста измислен.

# 2 172
  • пустинята Гоби
Така е, сега сме много повлияни от медиите, които ни облъчват с ужасии.

# 2 173
В моето семейство никой не пие и не пуши, съответно са дълголетници, но всички са тревожни и депресивни. Аз се самолекувам, доколкото ми е възможно. Спортувам, разхождам се сред природата, обичам спа хотелчета, имам нужда да си почивам, да си мързелувам. Въобще много мразя да се юркам, да съм перфектна. Колкото толкова. Ако не стане днес, ще стане утре. Това ми е философията.

# 2 174
Колко ли общо има моя живот с на баба ми, родена 1913г, селска жена, учила до "трето отделение" (май се равняваше на 7 или 8 клас), винаги яла домашна "кърска" храна... с мен и моя начин на живот... Че еднакви автоимунни се отключват при нея, майка ми и мен?

ПП: Не мога да повярвам днес какъв е "стила" на общуване на нашата тема за стил...

Показалите се момичета са прекрасни, дори и с малко + в килограмите Hands V Всеки си усеща къде му е границата да му влияе на здравето и си го следи и контролира, според възможностите си.

Хората са живяли в много по-стресови условия в миналото, и то без нашите удобства и съвременната медицина. Стресът ни в днешно време е доста измислен.
и силно преувеличен Hands V Както и обясняването на всички проблеми със стрес и мръсна/лоша храна.

Общи условия

Активация на акаунт