Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 34

• 30 862
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, извинявам се ако въпросът не е за тук. Бебето ми е на 1м., на смесено хранене (заради хипоплазия). От няколко дни има млечница, която от вчера лекуваме(не е само бял език, има и по вътрешната страна на бузките бели кръгчета, потвърдено от неонатолог.
Въпросът е като пие от шишето изпива половината и започва да се ядосва много, влоши се откакто е с гъбите, но сякаш и бпреди тях нещо й е трудно да пие от шишето. Пробвали сме различни модели. Каква може да е причината?

# 556
Здравейте, извинявам се ако въпросът не е за тук. Бебето ми е на 1м., на смесено хранене (заради хипоплазия). От няколко дни има млечница, която от вчера лекуваме(не е само бял език, има и по вътрешната страна на бузките бели кръгчета, потвърдено от неонатолог.
Въпросът е като пие от шишето изпива половината и започва да се ядосва много, влоши се откакто е с гъбите, но сякаш и бпреди тях нещо й е трудно да пие от шишето. Пробвали сме различни модели. Каква може да е причината?
Болка, щипе и боли от тези налепи.
За преди това, има бебета не обичат шишета, искат си гърда. Моите бяха такива. Дори кърма не пиеха от шише. Или ако храните с шише след кърмене, не изпива всичко, защото се е нахранило. С времето ще свикне. Бързо оздравяване!

# 557
Момичета, здравейте, имам бебенце на 2 седмици, имаше доста тежка жълтеница, която още не е напълно отшумяла, поради което много заспиваше при кърмене и не сучеше ефективно. Кърменето отнемаше по час и нещо, съответно почти постоянно кърмех. Отделно лявата ми гърда не я приема без силиконово зърно, защото е с плоско зърно. Докато не я искаше, а аз бях в болницата, кърмата в лявата доста намаля. Сега освен че я давам първа, доизцеждам, но максимумът е 20-25мл от нея. Има ли нещо друго, което мога да направя, за да се увеличи кърмата само в лявата гърда? Също така, ако продължа със силиконовото зърно, ще мога ли да я науча в бъдеще като заякне и засуква по-добре да се храни без зърното? Благодаря!

# 558
За кърмата, освен да давате по-често от нея да суче или вие да изцеждате, не знам. Щом суче, а после изцеждате още 25мл, това звучи добре. На толкова малко бебе, малко му трябва, постепенно ще се увеличи количеството, важно е честото предлагане.
Силиконовите зърна най-вероятно ще успеете да ги махнете. Моят син беше 6 седмици на шише с изцедена кърма, после засука, като на моменти съм ползвала и силиконови зърна.

# 559
Момичета,

Няма отбиване…
Вече се изнервям, честно..
Това заспиване на гърда преди беше най-милото и хубаво нещо, но напоследък започна да играе с другата гърда, докато суче от едната. То стискане, то въртене - ужасно неприятно. Пробвам с водица, адаптирано мляко - не… На ръце, люлеене, пеене - заспива и се събужда ..
Като махна ръчичката от гърдата и се започва едно скимтене, едно изнервяне и се разбужда съвсем.
Искам вече да работим за второ, но имам уреаплазма, която не се повлия от антибиотици за кърмачки.. Родих по-рано, като имаше дихателна недостатъчност, която в много случаи се причинява именно от тази бактерия. Не искам да съм на тръни още 9 месеца..
Да, суче вечер само и то обикновено по един път, но абсурд да пия антибиотик докато не спре..
Отделно си позволявам и по няколко цигари през деня САМО и това съвсем вече ме побърква… Да, знам, че много хора ще ме осъдят, но…

Не знам, в много тегав период съм. Изпитвам вина, безсилие, гняв, тъга и всичко негативно…

# 560
Luellis, аз също лекувах уреаплазма като бях бременна, и то в осми месец. Дълго време бях с течение, на което не можехме да намерим причината. Бебето ми нямаше проблем. Роди се на термин. Ако те интересува мога да се поровя кои два антибиотика пих тогава. Може преждевременното раждане да е било и от друго, а тая бактерия и без това си рецидивира постоянно. Не го мисли толкова

# 561
Luellis, аз също лекувах уреаплазма като бях бременна, и то в осми месец. Дълго време бях с течение, на което не можехме да намерим причината. Бебето ми нямаше проблем. Роди се на термин. Ако те интересува мога да се поровя кои два антибиотика пих тогава. Може преждевременното раждане да е било и от друго, а тая бактерия и без това си рецидивира постоянно. Не го мисли толкова

Ей за това го обичам този форум!!!

Ами, ако кажеш имената, ще съм много благодарна!

# 562
ще ми отнеме малко време но ще се опитам да намеря рецептата, единият антибиотик със сигурност беше сумамед, който пих първите три дни по 1 таблетка, продължих с друг до 10тия ден.

Сега намерих рецептата, пращала съм я на свеки, която е фармацевт.

3 дни съм пила сумамед

След това по една таблетка Клацид СР за 7 дни. След това се изчистих, правих контрола 14 дни по-късно и два месеца след като родих. Мм пи доксициклин за 10 дни по 2. Надявам се да не ни навестява скоро пак

трябва да се види дали тези антибиотици са съвместими и с кърмене.

Уточнявам и че имах уреаплазма парвум

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 18:26 от magi g

# 563
Преди имаше тема за отбиването и вероятно още я има. Мини оттам, може да дадат някой друг съвет момичетата.

# 564
  • Варна/Филаделфия
Здравейте,
Имам проблем и не знам вече към кой да се обърна. Родих в края на август и горе-долу от тогава съм болна. Имам си хроничен тонзилит, който се обостри и от там тръгна един ужасен цикъл - постоянни болки в гърлото и хрема, които позатихват и се обострят. Ходих на 2ма УНГ, общо взето ми казват да ида като спра да кърмя. Общопрактикуващ лекар ми каза да минава бебето на АМ, педиатърът ми каза, че ще ми мине от аугментин, но няма да ми изпише, защото бебетата получават диария от него. Друг лекар ми каза, че не е толкова лошо положението, мога да спра да кърмя и да почвам кортикостероиди, то и без това "кой кърми в днешно време".
Пила съм какво ли не, всякакви капки съм сменила, всякаква хомеопатия и бабешки рецепти, но нещата се влошават. От седмица и кашлям. Кашлям по цяла нощ и цял ден, гадна влажна кашлица.
Отчаяна съм вече.
Някой пил ли е аугментин по време на кърмене? Знаете ли някоя вълшебна бабешка рецепта, която съм пропуснала?
Бебенцето ми още няма 3 месеца, не искам да спирам да кърмя толкова рано, особено пък по такава причина...

# 565
Подготви се като съхраниш кърма във фризер и храни с нея, докато пиеш АБ се цеди и хвърляй.
Ако не стигне съхранената кърма дохранвай с АМ.
После може да е трудно връщането на гърда, но така ще запазиш лактацията.
Моето бебе се храни само с изцедена кърма, мога да дам съвети за изцеждане.
В периода на пиене на АБ, вземи чайчета, Лактил или друг препарат, предварително започни с пиенето, за да се натрупа в организма. Все пак помпата не е стимулира производство като сукането.. С постоянно изцеждане ще си съхраниш лактацията.
По ред причини се изцеждах с голямото дете - 11 месеца, сега отново вече 10 седмици.
Не се отказвай, просто ще ти бъде по-трудно, но не и невъзможно. Успех!

За изцеждане знаеш предполагам, но ще напиша аз какво правя.
От двете гърди поне 8 изцеждания за светлата част на деня, през нощта поне 2, аз вече си осигурих добро количество и премахнах едното  през нощта.
Има едно приложение Baby Tracker, чрез него може да следиш време и количество докато пиеш АБ. Това е от мен.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 06:23 от 33hope

# 566
Аз при продължително боледуване или настинка взимам резиста форте - абсолютно безвредно по препоръка на личната ми лекарка и не се разболях цяла бременност, наскоро започнаха болки в гърлото и ги пресякох пак със същото. Когато таблетките се смучат правят филм на гърлото. Също може и Биозин мама за подсилване на организма. Щом тонзилитът е хроничен може би сте опитвали доста неща, но все пак. Друго за което се сещам е Ангин Хил - не съм го взимала, но друг техен продукт Бронхалис Хил е изключително ефективен при мен поне. И деете са хомеопатични.
Ако се налага антибиотик аз бих пила антибиотика, стига да е съвместим, без да спирам кърменето. Ако бебето е свикнали на гърда може достанда се изнерви ако изведнъж спрете да го кърмите.

# 567
Здравейте,
Имам проблем и не знам вече към кой да се обърна. Родих в края на август и горе-долу от тогава съм болна. Имам си хроничен тонзилит, който се обостри и от там тръгна един ужасен цикъл - постоянни болки в гърлото и хрема, които позатихват и се обострят. Ходих на 2ма УНГ, общо взето ми казват да ида като спра да кърмя. Общопрактикуващ лекар ми каза да минава бебето на АМ, педиатърът ми каза, че ще ми мине от аугментин, но няма да ми изпише, защото бебетата получават диария от него. Друг лекар ми каза, че не е толкова лошо положението, мога да спра да кърмя и да почвам кортикостероиди, то и без това "кой кърми в днешно време".
Пила съм какво ли не, всякакви капки съм сменила, всякаква хомеопатия и бабешки рецепти, но нещата се влошават. От седмица и кашлям. Кашлям по цяла нощ и цял ден, гадна влажна кашлица.
Отчаяна съм вече.
Някой пил ли е аугментин по време на кърмене? Знаете ли някоя вълшебна бабешка рецепта, която съм пропуснала?
Бебенцето ми още няма 3 месеца, не искам да спирам да кърмя толкова рано, особено пък по такава причина...
Може да пробвате с пасиран кромид лук с мед. Това се смесва и го ядете през деня. На мен ми беше помогнало за кашлица.

# 568
Ако антибиотика е съвместим, не е нужно да цедите и да се самосаботирате и после да се чудите как да го върнете на гърда. Аугументин аз съм пила като бременна, предполагам, че става и за кърмачки, проверете в e-lactancia, но и лекарите би следвало да ви изпишат съвместим, вече има достатъчно много такива. В момента съм болна с висока температура, която не минава, лекарката ми е изписала Зинат, ако не минат нещата, но ще изчакам 3-4 дни да видим накъде ще се развият нещата.

# 569
Здравейте,
Отчаяна съм вече.
Некадърни лекари сте нацелили. Има богат спектър от медикаменти и антибиотици, които са съвместими с кърмене. Лично аз съм кърмила и по време на Ковид боледуване и с гнойна ангина, заради която пиех антибиотик.
Аугментин е напълно съвместим с кърмене.
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/augmentin/tradename/

Общи условия

Активация на акаунт