Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 34

• 30 871
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
До преди месец заспиваше на гърда, изместих кърменето преди лягане и в хола. Спи при нас.

# 541
Здравейте, имам въпрос ако някой може да ми помогне. След преглед при АГ каза ми да пия спазмалгон сутрин и вечер(приех 9 хапчета). Имам дете на 1г.и10м. казах и на АГ, че го кърмя и нищо не каза. Винаги проверявам за състава дали е съвместим с кърменето, но този път пропуснах. Видях че има риск. Какво да правя сега? Ще го заведа и на педиатър. Какъв е риска? Какво може да се случи?

# 542
Няма пълно щастие. Първото ми дете се научи след 8 м да спи при нас, т.е. ние го научихме, в началото ни беше много добре, после не толкова. До ден днешен ина всякакви трудности със заспиването, пазърлъци, неспокоен сън и т.н., а вече е голям. Но вероятно е част и от характера му. Второто ми дете си спи в кошарата сама, по време на ковид даже и сама в стаята си спа, за да не сме ние при нея. Но се е научила да си бута бибата и посмуква пръсти. А нощем, ако нещо се пробуди в просъница пак ги лапа. Нямам идея как ще я отуча, но пред това да съм вечно изтощена и ненаспана като с първото, засега съм оставила нещата, както са...

# 543
това с лапането на пръстите е доста кофти, племенницата ми беше почнала да си деформира пръстчетата. Но има разни мазила за по-нататък, ако не успеете другояче.

Ами явно ще стискам зъби и ще се надявам естествено да му отпадне поне едно хранене. Честно казано, онзи ден се изкуших и опитах да му дам шише, но той отказа, въпреки че опитах на няколко пъти.

# 544
аз имям въпрос от любопитство - на гърда ли заспиват бебетата ви и при вас ли спят? Защото и моето се буди често за ядене и сега работя за смяна на асоциациите и да спи в кошарата си, защото иначе скоро няма да има нормална майка ако продължавам така зле да спя
Моето дете е на 8м. Не заспива на гърда, тоест суче и давам бибката след това. Спи си в неговата кошара, която е прилепена до моята страна на спалнята. Първите месеци беше в next to me, после известно време спа до мен. Не сме имали проблеми при преместването. Обаче от както стана на 6м се буди по 2 пъти през нощта за ядене. 😭 Или поне не знам какво иска и му давам да суче. Хапва стабилно, пак бибката и го оставям в леглото. Предполагам че докато суче ще си е все така.
В тази връзка до кога се препоръчва първото хранене да е мляко и до кога преди лягане? Изобщо има ли такава препоръка?

# 545
Момичета, ибупрофен и нош па можеше ли? Сега гледах в елактанция ,а ибупрофена и пише нисък рисък, но съм притеснена, че май двама лекари ми бяха казвали, че не е ок при предходни боледувания. Нош па-то не го намирам.

# 546
В тази връзка до кога се препоръчва първото хранене да е мляко и до кога преди лягане? Изобщо има ли такава препоръка?
Според препоръките на доктор Владимирова, до една годинка първото и последното хранене трябва да останат мляко.

# 547
И моят човек - на 4 месеца заспива на гърда и се буди на 2 - 2,5 часа в началото на нощния сън, а понякога към сутринта и по-често, но последното го отдавам на коликите (надявам се поне, защото това е от скоро, откакто за пореден път коликите се влошиха след като си мислех, че са приключили).
Така че аз също вече усещам натрупващата се умора и неадекватност понеже и през деня спането е ад, ама ад. Единствената сигурна и по-дълга дрямка от около час е преди обяд и всичко друго не се знае кога, колко и дали въобще!

През нощта и на оредиобеднатабпо-нормслна дрямка, бебо си спи винаги в кошарата, а следобеда, когато дремва по 20 мин обикновено - както дойде - ако успее в кошарата, ако не в нашето легло и ако нещата са мега зле, все още го оставям и в мен да дремва за малко.

# 548
  • Варна
Здравейте! Има ли някакъв шанс да изцеждам кърма само 3-4 пъти на денонощие и да набавям някакво нормално количество без кърмата да намалее драстично и/или спре?

# 549
Здравейте! Има ли някакъв шанс да изцеждам кърма само 3-4 пъти на денонощие и да набавям някакво нормално количество без кърмата да намалее драстично и/или спре?

зависи в кой месец е детето, ако е на поне четири пет месеца поне може и да задържите количества. В първите три месеца не е препоръчително, защото се установяват количества все още. Но все пак е по-добре да са 5-6 пъти, колкото биха били храненията на детето.

# 550
Тотално се изчерпах и имам нужда от някакви идеи как да се справя. Бебето (на 4м и половина) е болно от седмица, отказва да се храни и приема течности. Преди да се разболее дохранвах със сонда на всяко хранене през деня с кърма, която изкапва при кърмене (20-30мл), веднъж изцедена от предишната нощ (има една дълга пауза след заспиване и тогава цедя общо около 80мл от няколко пъти) и останалото вече адаптирано мляко. През нощта суче и заспива и тъй като качваше над минимума, не съм дохранвала тогава. Откакто боледува е същински ад и се крепи на косъм от обезводняването. Сонда не иска изобщо, в момента, в който я усети и се дърпа и започва да реве. Лъжица, чашка и спринцовка не приема, защото така давам лекарствата, насила... Шише не иска. Пръст със сонда не иска. На заспиване, събуждане или насън стиска устата си като се опитам да вкарам нещо и не пуска. Единствено посуква на гърда, но нямам, не съм имала и няма как да имам достатъчно количество. От консултацията преди 2 седмици е надолу със 150 гр.
Изчерпах си всички идеи и имам чувството, че ще свършим в болница съвсем скоро. Какво още да направя?

# 551
Единственото, което ми хрумва е просто да го държите на гърда постоянно, без паузи. За съжаление няколко пъти го играхме този филм с малката ми дъщеря. Единият път точно на 4м беше, когато каквото успееше да изсуче, повръщаше заради сополите. Единствено ми помогна аспиратора за прахосмукачка и нон-стоп държането на гърда. Пожелавам бързо излекуване!

# 552
Като казвате "сонда", имате предвид от тези за еднократна употреба, които се прикрепят за гърдата, нали?

Тотално се изчерпах и имам нужда от някакви идеи как да се справя. Бебето (на 4м и половина) е болно от седмица, отказва да се храни и приема течности. Преди да се разболее дохранвах със сонда на всяко хранене през деня с кърма, която изкапва при кърмене (20-30мл), веднъж изцедена от предишната нощ (има една дълга пауза след заспиване и тогава цедя общо около 80мл от няколко пъти) и останалото вече адаптирано мляко. През нощта суче и заспива и тъй като качваше над минимума, не съм дохранвала тогава. Откакто боледува е същински ад и се крепи на косъм от обезводняването. Сонда не иска изобщо, в момента, в който я усети и се дърпа и започва да реве. Лъжица, чашка и спринцовка не приема, защото така давам лекарствата, насила... Шише не иска. Пръст със сонда не иска. На заспиване, събуждане или насън стиска устата си като се опитам да вкарам нещо и не пуска. Единствено посуква на гърда, но нямам, не съм имала и няма как да имам достатъчно количество. От консултацията преди 2 седмици е надолу със 150 гр.
Изчерпах си всички идеи и имам чувството, че ще свършим в болница съвсем скоро. Какво още да направя?

# 553
Да, от сондите за хранене на недоносено бебе, които се използват за дохранване, подобно на сламка.

# 554
Аз успявах да излъжа моята госпожица като слагах сондата в силиконови протектори. Просто като изпиеше млякото продължаваше да суче, но само кърма, а аз дърпах сондата Simple Smile Слагах малко мляко (около 20 мл.), колкото да я залъже.

Да, от сондите за хранене на недоносено бебе, които се използват за дохранване, подобно на сламка.

Общи условия

Активация на акаунт