Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 34

• 30 877
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
И при мен беше така, опитай да дохранвш докато стигнеш до Кюлев. Като цяло всички там може би ще ти свършат работа, но при мен една по-млада лекарка в Токуда се дърпаше за манипулацията, но в крайна сметка началникът на отделението направи манипулацията. Успех и търпение само, ще станат нещата

# 526
И при мен беше така, опитай да дохранвш докато стигнеш до Кюлев. Като цяло всички там може би ще ти свършат работа, но при мен една по-млада лекарка в Токуда се дърпаше за манипулацията, но в крайна сметка началникът на отделението направи манипулацията. Успех и търпение само, ще станат нещата
А всъщност защо се дърпат? Рисково ли е или ги е страх нещо?

# 527
просто защото са бебенца, и уж можело да не е това причината и не и се щеше,  една съфорумка беше обяснила по-горе в темата защо някои лекари не искат. Моят личен опит е че е изключително проста процедура, изключително необходима, но явно понякога се получава срастване на юздичката и пак трябва да се реже. Завеждащият на отделението беше убеден че е ттябвало обаче и още по-рано да се направи корекцията. След това храненето напълно се промени в рамките на няколко дни.

# 528
Момичета,

С болка в душата и надежда за сън, Ви съобщавам, че реших да НЕ спирам да давам кърма на бебока, но да не бъде под формата на нощно кърмене… и изобщо каквото и да е кърмене , а от изцедена кърма…

Бяхме в чужбина с мъжът ми за няколко дни, като човекът спа при баба си… Спал е НЕПРОБУДНО всички нощи… като се е будил един път сигурно и е пийнал малко водица…

Снощи спа при мен и по едно време се разбуди. Аз по навик изкарах атрибута и му го наврях в устата. Това дете като се превъзбуди… ЦЯЛА нощ не си отлепи устата от гърдите ми. Не съм мигнала… Опити за приспиване на ръце, люлеене не помогнаха. Рев,рев,рев, докато не дам гърда… Не мога да си представя още една такава нощ..

Ще мине ли тази превъзбуда?? Не искам да го лишавам от така ценните вещества на кърмата, но в момента зърната ми са съсипани от сучене и стискане с пръстчета..

Да отбивам ли направо или да давам просто изцедена кърма през деня? Направо ме побърка снощи.. И преди се будеше по няколко пъти на вечер да цока, на като видях, как мога да се наспивам нощем, докато бяхме далеч, направо ми се отщя и кърмене, и всичко…
Година и два месеца стигат ли? Чувствам се лоша майка, че искам да не му давам да суче …

# 529
Момичета,

С болка в душата и надежда за сън, Ви съобщавам, че реших да НЕ спирам да давам кърма на бебока, но да не бъде под формата на нощно кърмене… и изобщо каквото и да е кърмене , а от изцедена кърма…

Бяхме в чужбина с мъжът ми за няколко дни, като човекът спа при баба си… Спал е НЕПРОБУДНО всички нощи… като се е будил един път сигурно и е пийнал малко водица…

Снощи спа при мен и по едно време се разбуди. Аз по навик изкарах атрибута и му го наврях в устата. Това дете като се превъзбуди… ЦЯЛА нощ не си отлепи устата от гърдите ми. Не съм мигнала… Опити за приспиване на ръце, люлеене не помогнаха. Рев,рев,рев, докато не дам гърда… Не мога да си представя още една такава нощ..

Ще мине ли тази превъзбуда?? Не искам да го лишавам от така ценните вещества на кърмата, но в момента зърната ми са съсипани от сучене и стискане с пръстчета..

Да отбивам ли направо или да давам просто изцедена кърма през деня? Направо ме побърка снощи.. И преди се будеше по няколко пъти на вечер да цока, на като видях, как мога да се наспивам нощем, докато бяхме далеч, направо ми се отщя и кърмене, и всичко…
Година и два месеца стигат ли? Чувствам се лоша майка, че искам да не му давам да суче …
Не си лоша майка. Година и два месеца е супер.  Ако приеме шише и не ти пречи да се цедиш, давай така.  Синът ми е на 1г.4м и нощем от около 2 седмици не му давам да суче, но се сърди и реве. Мило ми е като сме само двамата и го кърмя, но нямам нерви да се цедя .Май ще трябва и аз да пробвам да спя отделно няколко нощи, дано като не ме усеща да спре да се буди.

# 530
Момичета, какви добавки приемате по време на кърмене, имам предвид витамини и минерали? Сега идва зимен сезон и ми се иска да приемам допълнително нещо, както за мое здраве, така и да отива е кърмата. Бебокът ми се на 2 месеца.

# 531
Момичета, какви добавки приемате по време на кърмене, имам предвид витамини и минерали? Сега идва зимен сезон и ми се иска да приемам допълнително нещо, както за мое здраве, така и да отива е кърмата. Бебокът ми се на 2 месеца.
Биозин мама

# 532
аз си пия витамини на тера нова ежедневно ( пренаталните са и за кърмене), както и омега 3 вечер защото не ядем достатъчно риба. Биозин мама е добра идея за засилване на имунитета

# 533
Момичета,

Честно да ти кажа аз на твое място бих отбила категорично, без нощни шишета и цедене. Вече 4 месеца се опитвам да сторя това. Моето дете е на 1г4м и отбиването засега не се получава. Проблемът е, че няма кой да я поеме нощно време и бидейки с мен, тя изпада в истерии и спирането към момента е мираж. През деня не суче, но има нощи, в които се буди като новородено. Вече съм безумно уморена, кърменето ни се превърна в мъчение за мен, защото тя има и всички зъби, само без кучешки.
Със сестра й направих грешката да "отбия" като дам шише. Да, спря да суче, но почна да се буди за млякото от шише. Затова уж сега се опитвам да я приуча да не търси сукането. Защото при нея е точно търсене да суче, познавам я добре, не е глад.

# 534
Същата работа е и при нас. Не търси от глад, но ако го оставя ще суче поне 2 пъти през нощта. Аз все още не искам да спираме с кърменето, но това нощно просто ме докарва на предела на силите ми. Обмислям да се изместя за няколко нощи, за да видим дали като не ме усеща ще спре да се буди.

# 535
аз имям въпрос от любопитство - на гърда ли заспиват бебетата ви и при вас ли спят? Защото и моето се буди често за ядене и сега работя за смяна на асоциациите и да спи в кошарата си, защото иначе скоро няма да има нормална майка ако продължавам така зле да спя

# 536
  • София
Моето спи с мен на спалнята, с мъжа ми. Буди се много често но бързо заспива. В началото ми беше много виновно, че не я връщам в кошарата, и макар все още да не знам как да я върна, вече не се чувствам зле от факта.

Заспива основно на гърда, ако не е с гърда е с пръст. Предпочитам да остане само гърдата като асоциация, затова и я пробутвам така охотно, че с другото е трудно отказването.

# 537
Благодаря ти. А кое е другото? Наистина съм в сериозни размишления как да си улесня малко живота, защото умората се натрупва и започвам да поддавам психически.

# 538
  • София
Другото е с пръст в устата.

# 539
моето бебе е малко (на четири месеца) и не си смуче палеца (все още). Биберон залъгалка твърдо отказва. Но се буди нощем през два три часа и всеки път се кърмим дори и малко, а се съмнявам че не всеки път е толкова гладен, защото понякога само си цоква малко, но ще го мисля. Благодаря за споделения опит

Общи условия

Активация на акаунт