Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 354
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
За органични действаш с киселина , за неорганични с основа.

Мисля, че е обратното.

# 256
Благодаря ЧС , ох днес съм като тази най- горе с шест ръце и два мозъка😁ама не е ок. Коригирах се да не заблудя някого.

# 257
От цялата дискусия за мивката си правя един извод: никога гранит или друг камък, ще се придържам към добрия стар практичен метал.

# 258
От цялата дискусия за мивката си правя един извод: никога гранит или друг камък, ще се придържам към добрия стар практичен метал.

Абсолютно!
Не мога да ѝ робувам и да я мисля непрекъснато.

# 259
Брех, как не съм усетила, че робувам на мивката си...
От друга страна много ми харесва плот и мивка в един цвят.

# 260
Знам че сте добронамерени,  все пак сте ми спасили половината покъщнина Simple Smile
Доместс, белина и всякакви подобни вещества и препарати избягвам покрай мивката,  защото си мисля че ще я съсият. Предишната ни беше бежова,  каменна и един Доместос я направи бяло сива на петна. Това ми е опита с агенти на хлорна основа.

Такива петна стават от сода каустик (личен опит), но Доместосът е доста по-слаб. Евентуално трябва доста дълго да седи за да остане следа. Мила съм мивка с Доместос и ако бързо се намаже и изплакне няма вреди. Та и тук те съветваме да наливаш Доместоса вътре в отвора посредством човката му, а ако нещо потече малко навън избърсваш веднага с мокра кърпа, може и няколко пъти и поливаш с вода.
Нали знаете, че има един Доместос, който е точно киселина, а не белина. Зиро лайн гел и се продава за почистване на варовика, под нивото на водата в тоалетната чиния.

# 261
Киселина няма да изчисти тази гадост, която се вижда на снимката. Това не е варовик.

# 262
Имах предвид развалената каменна мивка от Доместос. Няма друга причина, освен са е бил киселина.

# 263
Гранитните мивки не се боят от киселини, но се развалят от силни основи. Лично си развалих една графитена със сода каустик - остана неизмиваемо светло петно.  Но Доместосът е много по-слабо алкален от сода каустик и ако не стои много е безопасен според моя опит. Сега има светла мивка и като ми се стори захабена я мия с Доместос, светва като нова.

# 264
Нали знаете, че има един Доместос, който е точно киселина, а не белина. Зиро лайн гел и се продава за почистване на варовика, под нивото на водата в тоалетната чиния.
Ефикасен ли е, наистина ли разтваря котления камък?
Че ми се налага да се справя точно с този проблем( наслоеното е под нивото на водата), пробвах 2-3 препарара и нищо, но ще взема и Доместос Zero.
Колко чАса да го оставя да действа?

# 265
Ефикасен ли е, наистина ли разтваря котления камък?
Че ми се налага да се справя точно с този проблем( наслоеното е под нивото на водата), пробвах 2-3 препарара и нищо, но ще взема и Доместос Zero.
Колко чАса да го оставя да действа?
При нас водата е адски варовита, за поддържане държа Зеро лайн около 20-30 минути. Но наистина редовно, защото другата процедура е мъка.

Скрит текст:
Но ако имаш наслояване, по-добре сложи дебелите ръкавици и предпазните очила, намали обема на водата в S-а, като използваш гъба и сипи или повече Кислол, или няколко шишета от тази киселина Фаянс, която продават в половин литровите оранжеви шишета. Пак престоява около час и механично се сваля вече натрупаното много лесно. Но се внимава да не се повреди фаянса, с четка за тоалетна е ок.[/spoiler}

# 266
  • в сърцата на децата <3
Дебели отлагания котлен камък само след вадене на водата съм изчиствала.
Което ме подсети за
Скрит текст:
Миналия ден се прибираме след двумесечно отсъствие. В резултат на това по тоалетната има отложен варовик и решавам да чистя основно. Но ръкавиците ми са свършили и пращам детето до магазина. Там някаква клиентка, чувайки какво иска, казва "Кажи на майка ти, че няма да умре ако пипне с ръчичка. Хората са измислили сапун и вода, ще се измие после!" 😳 Детето е било в шок и не е могло да реагира, но аз се замислих за две неща: тая жена или не чисти тоалетната си, или я чисти без ръкавици. И двете ми се струват еднакво идиотско абсурдни... Ако и да сложим настрана хигиената, то за мен е абсолютно недопустимо да пипам обезмаслител или препарат за варовик с гори ръце... Защото смятам да си ги ползвам и след това 😂

# 267
Баш киселина ще пипаш и няма нищо да ти стане. Кукундрели всякакви.

# 268
аз се замислих за две неща: тая жена или не чисти тоалетната си, или я чисти без ръкавици. И двете ми се струват еднакво идиотско абсурдни... Ако и да сложим настрана хигиената, то за мен е абсолютно недопустимо да пипам обезмаслител или препарат за варовик с гори ръце... Защото смятам да си ги ползвам и след това 😂 [/spoiler]

За пазенето на ръцете си права, това е основната цел на ръкавиците. Иначе конкретно за тоалетната хигиенни проблеми няма. Всъщност най-вероятно тоалетната (след като е пускана водата и евентуално има някакво тоалетно блокче) е по-чиста и с по-малко микроби от кухненската гъба за чинии. А ако преди миенето (което за мен си е задължителна част от процедурата) си обляла с Доместос и си изчакала 15 минути тоалетната може да мине и за стерилна и няма никакъв проблем да се пипа с ръце.

# 269
Идвам пак с въпрос: имам този модел маратонки
Оградената с червено част на места боята( в златисто) се е изтъркала и отдолу е черно( и ме дразни).
Та, въпросът ми е с какво да махна
напълно златистата лента ( с лакочистител само пробвах и не стана) и подметката да стане  черна?

Общи условия

Активация на акаунт