Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 337
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Доколкото знам за хлебарките трябва да се обработват предимно общите площи - абонатна, мазета и др.

Какво правите свежата мента? Растението ми страшно избуя и смятам да го подстрижа. Да замразявам или да изсушавам се чудя.

# 241
Поредната тъпотия в живота ми,  която ме обръща към вас за помощ!
Всяка седмица,  от преливника на мивката ми в кухнята пониква по нещо. Нз какво е,  но ми писна!  Явно е попаднала семка от зеленчук и от топлата вода и влажна и тъмна среда си никне. Аз изкореняване нещото щом се подаде,  но след 5 до 7 дни,  то пак се появява...  Какво да направя(Без да разглабям мивката),  за да изчезне?  Да го полея или да му сипя нещо?

Като я гледам тази снимка, този преливник си плаче да го налееш с Доместос и да оставиш 30 минути, а после да изплакнеш. Не само заради семката...

# 242
За мен целия сифон, заедно с преливника е за разглобяване и добро механично почистване. И други форми на живот има там, поникналото растение е най-безобидното нещо.

# 243
И аз мисля ,че плаче за почистване.
Не е сложно - вземи отвертка и развии винта. Горната част ще се отдели от долната.След това със стара чатка за зъби и препарат мини всичко отвътре и вън. Завиваш отново, като придържаш отдолу - предполагам ,че имаш шкаф под нея.

# 244
  • Велико Търново
Публично ме убийте с камъни сега,  защото преливника ми е за чистене! Можех и изобщо да не го снимам,  но предпочетох да онагледя. Ясно е че е мръсен,  оцеляваме някак Simple Smile

# 245
Не те убиваме, а даваме съвет, понеже виждаме тази гняс вътре. И аз лично първо бих действала с Доместоса, а после само за някои детайли с четка (ако изобщо има нужда). Направо с четка ще летят пръски и трябва маска и очила за всеки случай.

# 246
Подкрепям Черна Станция. Първо доместос, като си постои всичко изчезва.

# 247
Никой няма да те убива публично, спокойно.
Опитваме се да ти помогнем да се отървеш от растителността.

# 248
Спокойно, с най-добри чувства се опитваме да помогнем.
Аз съм много доволна от препарата на А 1 за канали. Бих изсипала бутилката направо през преливника, след 20 минути стабилно плакнене, пак през него.

# 249
  • Велико Търново
Знам че сте добронамерени,  все пак сте ми спасили половината покъщнина Simple Smile
Доместс, белина и всякакви подобни вещества и препарати избягвам покрай мивката,  защото си мисля че ще я съсият. Предишната ни беше бежова,  каменна и един Доместос я направи бяло сива на петна. Това ми е опита с агенти на хлорна основа.

# 250
Знам че сте добронамерени,  все пак сте ми спасили половината покъщнина Simple Smile
Доместс, белина и всякакви подобни вещества и препарати избягвам покрай мивката,  защото си мисля че ще я съсият. Предишната ни беше бежова,  каменна и един Доместос я направи бяло сива на петна. Това ми е опита с агенти на хлорна основа.

Такива петна стават от сода каустик (личен опит), но Доместосът е доста по-слаб. Евентуално трябва доста дълго да седи за да остане следа. Мила съм мивка с Доместос и ако бързо се намаже и изплакне няма вреди. Та и тук те съветваме да наливаш Доместоса вътре в отвора посредством човката му, а ако нещо потече малко навън избърсваш веднага с мокра кърпа, може и няколко пъти и поливаш с вода.

# 251
Вряла вода от каната мисля, че ще свърши работа - така моря плевели на вилата, поникнали в малки дупчици - да се чудиш от къде, пък е и безвредно.
За хлебарки - купих хлебомор на спринцовка и слагах в капачки от буркани - колкото лещено зърно - по 5-6 на капачка - за сега има ефект. Апартаментът е рядко обитаем и направо се чудя, какво ядат там.... Но видях, че влизат от външната врата...
Сега виждам, че масово на "мода" са дървеници - там е ужасно!

# 252
Skk, ние сме с черна, гранитна, до сега не сме я скапали, а си я търкам със сода най-редовно Simple Smile Купувала съм безхлорна белина от някоя от дрогериите, може да пробваш.

# 253
  • софия
За хлебарки - при мен една зима беше кошмар, извираха отвсякъде. Изпитвах ужас да включа лампата нощем.
Взех си спринцовка с гел примамка за хлебарки  Advion Хлебарки - 3 дни! и едно пликче трупове по-късно - повече вкъщи хлебарка не се е вясвала. А използвах сигурно 1/4 от съдържанието само. Даже и на съседите го дадох, когато и при тях се появиха гадини и все още има останало.
30гр е и струваше 20лв от магазинче за отрови.

# 254
Skk за гранит не става сода каустик, ММ каза само с разредени препарати да се действа и при възможност да се почисти сифона. За органични действаш с основа , за неорганични с киселина.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 17:49 от ccvet

Общи условия

Активация на акаунт