Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 335
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
След последното пръскане поне пет години не бях виждала хлебарка.Аз взимам Пестигон за голямо куче, състава е еднакъв, но прстигона е по- евтин.Пръскам и в горните ъгли и паяци изчезват за години.

# 226
  • Велико Търново
Поредната тъпотия в живота ми,  която ме обръща към вас за помощ!
Всяка седмица,  от преливника на мивката ми в кухнята пониква по нещо. Нз какво е,  но ми писна!  Явно е попаднала семка от зеленчук и от топлата вода и влажна и тъмна среда си никне. Аз изкореняване нещото щом се подаде,  но след 5 до 7 дни,  то пак се появява...  Какво да направя(Без да разглабям мивката),  за да изчезне?  Да го полея или да му сипя нещо?

# 227
  • На брега на реката
А сваляне само на сифона, не е ли вариант?

Иначе се сещам сода каустик или калиев перманганат.

# 228
  • Sofia
Семките от чушка или домат покълват 🌱
И аз имах такива случаи.
Мрежичка някаква отгоре може да се сложи,за да не попада нищо в канала.

# 229
Къде виждате пРокълнатото нещо, бре?

# 230
  • Велико Търново
Сега го бях отскубнала тъкмо и се сетих да пиша Simple Smile  иначе прокълнатото излиза от снимачната дупка Simple Smile
Калиев оерманганат дали ще го убие Simple Smile

# 231
  • На брега на реката
Предполагам, че ще го изгори.
Сипваш един пакет вечерта и до сутринта не пускаш вода.

# 232
Здравейте! По повод хлебарките… нямам опит, но имам въпрос. Днес видях в един магазин едно огромно чудовище, колкото половин пръст не се швгувам, продавачките се разпищяха, че било хлебарка, бързо да са я убивали, а аз излязох. Но… представих си това вкъщи и с ръка на сърце казвам, че ще трябва да се изнеса, ако.. та въпросът ми е има ли как да направя “стерилна” среда ако пръскам превантивно и съответно когато действието на препарата започне да отминава те да нахлуят. В блока ни пръскат редовно, съседите също поддържат, но.. аз имам ужасна фобия от такива неща и просто ще откача. Не ми се смейте за глупавия въпрос 😃
Разбирам те напълно и аз имам фобия. Веднъж щях да се самоубия съвсем буквално, заради една такава, колкото мишка голяма(знам, че на страхът очите са големи, ама верно, почти колкото кутията ми с цигари тънка карелия). Както си седях на лаптопа и това нещо мина покрай ръката ми. Понеже беше точно до вратата на стаята, единственото място за бягство беше прозореца. Бях се надвесила вече, когато ММ дойде. Живеем на 6ти етаж...
В къщи(вече на друг адрес)  викаме фирма да напръска превантивно на всеки 6м,че веднъж преди години видях една малка в банята. Разпитала съм, тези огромните живеят в канализация и мазета и мнооого рядко излизат и то като им дойде време да умират. Ако това те успокоява, шансът да ги срещнеш е малък.

За нещото, растящо от преливник, сетих се за белина. Хем дезинфекция.
Само не изпробвай всички съвети едно след друго, че ще стане някоя химична реакция😉

# 233
  • в сърцата на децата <3
Сега го бях отскубнала тъкмо и се сетих да пиша Simple Smile  иначе прокълнатото излиза от снимачната дупка Simple Smile
Калиев оерманганат дали ще го убие Simple Smile
Не малка част филми на ужасите започват с неуспешен опит нещо да бъде убито 😂😂😂😂😂 Шегата настрана - белина или киселина/препарат за отпушване на канали. Аз бъркам и в сифона, и в преливника със стара (и използвана само за това) четка за сламки 😁 Колко гняс сваля...

# 234
  • София
Сипи препарат за отпушване на канали за гореща вода. Ако оцелее....по-добре не яжте домати Simple Smile

# 235
Skk за художественият талант -както съм те учила😉втриваш,  изчакваш няколко часа и буташ в пералнята. За  покълването -  сода каустик на кристали от железарските магазини.
 Някъде в сифона  има място където се задържат семената и понеже влажната среда е благоприятна те започват да се развиват. Предполагам това не е мивка, която ползваш основно и за това имат време да покълнат , периодично трябва да ги мориш( изсипвай там например вряла вода от варене на зеленчуци , от време на време белина).

# 236
  • Велико Търново
Благодаря ви!
Ще сипвам каквото хвана под ръка,  тъй като мивката е гранитна малко ме е страх да й сипя сода. Перманганат може да поспя,  тъй като е черна и лилаво то няма да се вижда. Белина не смея също. Може да натискам тест гел в дупката,  нали досега ме е спасявал Simple Smile
Мивката я ползвам активно,  кухненската ми е. Ццвет,  отново  ще те послушам с доверие Simple Smile

# 237
skk007 моята е силгранит .В самия препарат за почистване на Blanko си има белина.Чак се ядосах като прочетох,че съм го купила с 6 лв .едно мизерно пликче Simple Smile,а Аче имам колкото искаш Simple Smile)) .Ако е от този тип мисля можеш да слагаш белина в канала.
Твоята е тъмна отвън..само да не капнеш Simple Smile .Макар,че уж не трябва да има проблем.

# 238
За хлебарките, ако не сте сигурни в прецизното пръскане на всички пролуки и ъгли, допълнете
с къщичките "Хлебомор", намират се в аптеките. Хранителната примамка ги привлича и всяка останала
жива ще се насочи натам, новоизлюпените също. Къщичките се сменят на година и според мен
са много удобни. Имам дългогодишен опит с тях.
https://agromagazin.eu/magazin/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0 … 0%BC%D0%BE%D1%80/

# 239
sibil1987 , много благодаря за успокоенито и разяснението за тези големите! Малко си отдъхнах. Ще пръскам значи, та да не виждам никога дано. Дано и вие не виждате каквито и да е гадини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт