Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 326
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Не знам как някой не е измислил досега дамаска с опция за рисуване и лесно триене. Науката изостава от креативността на децата.
Аз пък, без майтап, търся някой да ми изрисува красиво дамаската на един релакс стол, че е бяла и ми омръзна да я пера, а свалянето е трудно. Отдавна заглеждам текстилни маркери и бои и все не се решавам.
Е търсиш, а пък майката на художника е под носа ти Simple Smile Възползвай се де, че даже бързо работи.

# 211
Е търсиш, а пък майката на художника е под носа ти Simple Smile Възползвай се де, че даже бързо работи.
А, то и аз имам художничка вкъщи, няма нужда да внасям отвън. Само да ѝ кажа и ей сега го е надращила с кеф.

# 212
Почистване - да. Предпазване от повторно появяване - не.
С какво?
Слагаш ръкавици, маска (логично, но да си кажа), взимаш прежалена четка, смесваш хубаво сода бикарбонат и някакъв препарат, може и за съдове, да стане като паста, търкаш хуууубаво, оставяш за мъничко и после пръскаш с оцет, пак оставяш малко след като шупне и изплакваш с още малко търкане. Ако има нужда - повтаряш. Някои хора директно смесват оцета със содата+вода, пръскат и търкат. За мен е по-ефективно търкането първо със содена паста.

# 213
Здравейте,

От месец ни нападнаха хлебарки, въпреки че живеем в нов блок. Пръскаха мазетата и мислех, че всичко се е потулило, но миналата вечер пак видях в банята 2-3, малки са, но явно трябва да пръскам и у дома.

Заради хубавите мнения вече купих Фронтлайн Комбо, но моля за идеи как да пръскам в банята и да не мокря 7 дни.... ще напръскам целия апартамент, въпреки че освен в банята другаде не съм виждала, но за банята не знам как точно да я запазя суха - вие как се справихте? Вариант ли е да я напръскам да не се мокри 24ч и после след къпане пак да я напръскам... просто не ми идва нищо наум, а не ни предстои скоро почивка, за да се възползвам от периода..

И втори въпрос в колко мл вода да разтворя Фронтлайна? В магазина газаха 700мл, пък някъде във форума четох 2л.

# 214
Съвет - съседите също трябва да напръскат. Обезпаразитяването трябва да стане едновременно. Иначе се местят от едно място, от което са ги изгонили на друго.

# 215
Съвет - съседите също трябва да напръскат. Обезпаразитяването трябва да стане едновременно. Иначе се местят от едно място, от което са ги изгонили на друго.

Благодаря, съседите твърдят, че нямат само при нас са уж... но ще им кажа, пък ако искат да вземат мерки... от 6 месеца под нас се настаниха в апартамент с чиста площ 45 кв.м 4-ма мъже майстори, общи работници без никакви хигиенни навици и подозирам, че нашите хлебарки може би имат пряка връзка с това ни съседство...

# 216
Как да отмириша пластмасова купа от миризма на лук?🙂

# 217
СКК, тъкмо днес ми презентираха тази панацея. Дори чистенено на фурна било песен.

# 218
Фронтлайн Комбо или Фиприст Комбо, за куче 60 кг се разтваря в 500 мл вода и се пръска на всякъде. Важното е активното вещество да бъде фипронил. След като в банята е проблемът, напръскай и стените, до височина около 70 см. Изчакай да изсъхне добре и ползването на банята отложи поне с шест часа, за да има ефект. Задължително пръскаш первази на прозорци, балкони, а пред апартамента, и поне в ъглите на етажа ви. Избери фин пулверизатор, това количество трябва да ти стигне за цялата площ.

# 219
Как да отмириша пластмасова купа от миризма на лук?🙂
С оцет.

# 220
А после миризмата на оцет - със сода.

# 221
СКК, тъкмо днес ми презентираха тази панацея. Дори чистенено на фурна било песен.

Eeeee бреее-чак пък панацея! Да понамалят малко Simple Smile  Използвала съм го и си е най-обикновен обезмаслител. Мога да кажа, че от италианските тези на Felche Azzurra и на Quasar са по-добри.
Иначе на ШантеКлер има други добри препарати.

# 222
Здравейте! По повод хлебарките… нямам опит, но имам въпрос. Днес видях в един магазин едно огромно чудовище, колкото половин пръст не се швгувам, продавачките се разпищяха, че било хлебарка, бързо да са я убивали, а аз излязох. Но… представих си това вкъщи и с ръка на сърце казвам, че ще трябва да се изнеса, ако.. та въпросът ми е има ли как да направя “стерилна” среда ако пръскам превантивно и съответно когато действието на препарата започне да отминава те да нахлуят. В блока ни пръскат редовно, съседите също поддържат, но.. аз имам ужасна фобия от такива неща и просто ще откача. Не ми се смейте за глупавия въпрос 😃

# 223
Около 6 месеца действа активното вещество. Разбира се, ако не го отидете. Т.е. пръскайте на места, които рядко се чистят.
Благодаря за съветите за отмирисването на лука! Около седмица стоя купата в хладилника с накълцан лук...😄

# 224
Аз пръскам през две години, не съм виждала хлебарка от години. Предвид двата ресторанта в партера на блока ни и това, че делим обща канализация с тях, бих казала, че е много добре.

Общи условия

Активация на акаунт