Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 251
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Засега съм пробвала само със Саво, няма ефект.

# 556
  • в сърцата на децата <3
Иначе ключовете за лампите се мият лесно с памуче намокрено с одеколон. Със спирт остават едни бели облаци.
Пробвай с мицеларна вода 😁 От дистанционното какви чудеса падат с нея просто не е истина...

Момичета, преди време бях питала за препаратите на МаксиПро - връщам отзив, че са супер! Купих обезмаслител, препарат за бани, концентрат за стъкла, препарат за под и освежител за тъкани. Препарата за бани е против котлен камък и почисти отлично дори на старата баня дебели отлагания от варовик по плочките. Препарата е концентрат, пише, че работния разтвор за регулярно чистене е от 2% до 4%, аз ползвах неразреден. Веднага се вижда реакция като кипене и след няколко минути варовика просто се отлепи. Препарата за стъкла също е концентрат, него си го направих на око, защото чистих основно входната врата - почти изцяло стъклена е. Лъсна без усилие. Обезмаслителя го пробвах на тавата от лютеница - където е бил прекият огън на горелката имаше залепнало доста дебело. Бях киснала и стъргала, но без особен успех. С този обезмаслител напръсках и оставих да кисне десетина минути. Направих си кафе и погледнах - нали знаете като се разкисне нещо спечено как се напуква повърхността и крайчетата леко се завиват нагоре? Точно така беше станало. Само минах с гъбичката и всичко се отлепи.
Препарата за под... Не е нещо невиждано, ама пък и не съм чистила нещо особено мръсно, ежедневен моп. Освежителят за тъкани е приятен, измирисва се за 7-8 часа.

Набелязах си и други препарати за проба, но тъй като са за професионална употреба, повечето са само големи разфасовки. Не ме бърка количеството, ама цената ще ми приседне 😂😂😂

# 557
Здравейте,  момичета!
Моя приятелка е пръскала със син спрей за велур обувките на мъжа си, но наблизо са били нейни кожени обувки- бежови,  естествена кожа и са станали на сини пръски.
Има ли начин да се спасят( да се изчистят с нещо тези сини петънца)?

# 558
  • София
И аз с въпрос. Детенце, гостенче на РД на дъщеря ми й подари бяла тениска, която то лично е изрисувало с пръсти с  боя. Много мил жест, но аз съм в чуденка как да изпера тази тениска, дали няма да изпера и рисунката ...

# 559
Здравейте,  момичета!
Моя приятелка е пръскала със син спрей за велур обувките на мъжа си, но наблизо са били нейни кожени обувки- бежови,  естествена кожа и са станали на сини пръски.
Има ли начин да се спасят( да се изчистят с нещо тези сини петънца)?

Да ги напръска целите със синия спрей и ще има сини обувки.

# 560
Здравейте,

Известно време ни нямаше у дома и сега, след като се завърнахме с ужас установих, че в кутиите ми с брашна, бобови др подобни са плъзгащи някакви буболечки. Изхвърлих всичко отпечатано, оставих някои от запечатаните брашна. Измир всички кутии (пластмасови), в които нареждам продукти и отгоре затварям с капак. Докато наизмия и днес тръгвам да подреждат и хоп - отново малките гадинки.
Подредих всичко в отделни икейски пликове и отново по кутии, но се притеснявам, че тези гадини пак ще плъзнат. Има ли нещо, което мога да направя, за да не се появяват повече?

# 561
  • в сърцата на децата <3
Запечатаните пакети, особено хартиени, не ги спират по никакъв начин. Отваряш всичко, проверяваш и ако няма гадини - през фризер за 24 часа. Ако има някое скатало се по гънките на опаковката ще му видиш сметката, а на съдържанието нищо няма да му има. Другия вариант е да изхвърлиш тотално всичко.

# 562
  • под тепетата
Сините пръски опитайте с магическа гъба.
Тениската би трябвало да е със специални бои за текстил. Изперете я ръчно в хладка вода, все някога трябва да се изпере.

# 563
  • Велико Търново
Явно вкъщи е супер-мега-тета мръсно! Омг!!! Какво ли ще излезе от контактите, след като видяхте преливника на мивката ми Simple Smile кентавър?
Кои са тези супер силни препарати, които смъкват фуги? Сериозно?! От 1 г немога да си изчистя хола!
Верче, съвсем скоро стана голяма дискусия в темата за всякакви буби/бубулечки и летящи обекти от подправките, разгледай обстойно последните 10тина страници Simple Smile

# 564
skk007, аз чистих фугомаса от плочки със стъргалката за керамичен плот. Grin
Много внимателно за да ненадраскам плочките.

# 565
  • Велико Търново
И това не го маха! Буквално, мисля, че един ден може да се счупят плочите, но фугина по тях няма да мръдне!
Обещавам, тези дни да снимам, когато хубаво е напекло слънцето и аз съм изчистила Sad

# 566
  • София
Явно вкъщи е супер-мега-тета мръсно! Омг!!! Какво ли ще излезе от контактите, след като видяхте преливника на мивката ми Simple Smile кентавър?
аз си показах фурната в една тема и хората спряха да ми пишат Grinning шегувам се, но тия дни като й пусна пиролизата, ще кача нова снимка да се отсрамя Grinning

Прах от конактите (отвън) чистя с прахосмукачката, мисля, че би свършила работа и за почистване на дупчиците за щепсела.

# 567
И това не го маха! Буквално, мисля, че един ден може да се счупят плочите, но фугина по тях няма да мръдне!
Обещавам, тези дни да снимам, когато хубаво е напекло слънцето и аз съм изчистила Sad
Аз имам останало лепило по гранитогреса от едно евтинджос хартиено тиксо, което е солидно натъпкано (лееееко релефни са). Опитах с киснене, с всяко едно шишенце, на което пише "за екикети", обезмаслител, спирт... Всичко! Няма махане и това е, вече почти две години Grinning

# 568
Кои са тези супер силни препарати, които смъкват фуги? Сериозно?! От 1 г немога да си изчистя хола!
Според мен няма такива. Имах предвид, ако банята често се чисти с агресивни препарати, фугата се уврежда постепенно.
За засъхнал дебел слой май само механично става, не съм попадала на друг начин. Или редовно да ги търкаш с абразивна гъба и някаква киселина. Но не знам дали няма да си повредиш и плочките и по двата начина.

# 569
  • в сърцата на децата <3
Inferiya, а опита ли да го накиснеш с най-обикновено олио? Без значение какво, напояваш памуче, намазваш обилно и оставяш да стои примерно през нощта. На един хладилник остатъци на над 15 години, третирани с какво ли не, това лято свалих с най-обикновено слънчогледово олио.

Общи условия

Активация на акаунт