Витамин В12 - тема 9

• 49 457
  • 802
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!
Малко съм притеснена. Днес си пуснах витамин Б12 и витамин Д. Б12 ми е 995 а абсолютно навсякъде чета, че максимално трябва да е до 900. Повече било симптом на бъбречно заболяване, диабет или ракови образувания.
Родих преди 2 месеца и кърмя. По време на бременността ми беше към 287 това ми се върти в главата. Пих една опаковка Б12 от 30 таблетки, като последно пих преди повече от месец. Тоест има пауза. Метилкобаламин 1000мг. Опасно ли е такова високо ниво според вас и дали да се консултирам с лекар?

# 301
Не е високо, спокойно ще спадне с времето.

Какъв препарат си приемала и от колко мкг?

# 302
Не е високо, спокойно ще спадне с времето.

Какъв препарат си приемала и от колко мкг?
Много благодаря! Метилкобаламин 1000мг на Солгар.

# 303
Желязото може да си провериш да не е спаднало от В12.

# 304
Здравейте:wave:
Време е и аз да се включа в темата с въпрос:smiles:
Изчетох много, консултирах се с двама лекари, но май ще трябва да се самолекувам, защото според и двамата няма място за притеснение,  Б12 ми е 215 (реф.200-964) а другото което ми е под долна граница е Índice de saturación de transferrina suero 12% (реф.18-49%) което ми обясниха, че е как се пренася този трансферин по незнам си къде, но пак нямало проблем понеже не страдам от тежко или нелечимо заболяване.
Въпроса ми е търсих по аптеките Б12 на капки или спрей, на много места ме гледаха странно, най-накрая в една намерих на ампули за инжекция ( B12 1.000 microgramos de cianocobalamina) и няма как да си ги бия, мислите ли че ако ги слагам на капки под езика ще има поне някакъв ефект или да търся спрей?

# 305
Не можете ли от някой сайт да поръчате или просто някой приятел да ви прати от тук?
В аптеките при вас не поставят ли инжекции? Знам, че на места има такава практика, със или без заплащане, зависи.

# 306
Искам да попитам тези от вас които са имали недостиг на витамин Б и сред симптомите са имали неврологични оплаквания, колко време след започване на приема му забелязахте подобрение?

# 307
Искам да попитам тези от вас които са имали недостиг на витамин Б и сред симптомите са имали неврологични оплаквания, колко време след започване на приема му забелязахте подобрение?

Аз почувствах подобрение след около 2 седмици Blush

# 308
Момичета използвам спрея на бетер ю на витамина и съм доволна. Обаче, днес взех на децата същата фирма, но витамин д и к. Има вкус на развалено. Вие имате ли наблюдения дали е така или на моята партида е нещо кофти.

# 309
  • Sofia
Не помня имаше ли тема за витамин Д някъде, та пак ще питам тук . Пия от повече от една година всеки ден капсули на Ойлесен - по 5, лятото по 4, както ми препоръча еднокринолог. Пуснах контрола - 84 при реф-. стойности между 80 и 250. Предишните изследвания бяха в други лаборатории с различни реф. стойности, пак към долна граница, но никога чак толкова ниски. Каква е тази работа- не усвоявам изобщо ли, ниски дози ли пия?

# 310
Момичета използвам спрея на бетер ю на витамина и съм доволна. Обаче, днес взех на децата същата фирма, но витамин д и к. Има вкус на развалено. Вие имате ли наблюдения дали е така или на моята партида е нещо кофти.

Аз давах на сина ми детския Д+К, нищо не ми е казвал, много добре вдигна нива и спрях да давам. Аз изпаднах в дефицит и докато си купя нещо реших да доизпръскам неговото - беше отврат на вкус Simple Smile , не мога да кажа дали точно на развалено, но ми беше много неприятно и го изхвърлих. После си купих 3000 Д+К за възрастни който е, много е хубав леко ментов и си го ползвам сега.

desive78 не съм запозната с Ойлесен, каква доза е това колко е една капсула? Смени препарата, понякога и там е проблема, но може и да ти е ниска дозата

# 311
  • Sofia
400 IU е едно хапче на Ойлесен, пия пет. В петък съм на лекар и ще видим какво ще каже.

# 312
Не помня имаше ли тема за витамин Д някъде, та пак ще питам тук . Пия от повече от една година всеки ден капсули на Ойлесен - по 5, лятото по 4, както ми препоръча еднокринолог. Пуснах контрола - 84 при реф-. стойности между 80 и 250. Предишните изследвания бяха в други лаборатории с различни реф. стойности, пак към долна граница, но никога чак толкова ниски. Каква е тази работа- не усвоявам изобщо ли, ниски дози ли пия?
Преди време го пиех и все бях в дефицит. От месеци пия вигантол по 5 капки на ден. Бях 13 преди 5-6 месеца, сега съм 27, което е малко под нормата от 30, но вече е доста повече от 13. Може би трябва по 10 капки да пия. Освен това трябвало да се пият с малко мляко.

# 313
2000 значи пиеш, това е профилактична доза, не за вдигане на нива. Но смени и препарата според мен

# 314
Здравейте. Все още не съм изчела първия пост до край, но имам питане кога е добре да се приема В12 и трябва ли да е далече от прием на други хранителни добавки?

Общи условия

Активация на акаунт