Витамин В12 - тема 9

• 50 823
  • 802
  •   1
Отговори
# 360
  • София
При по-голяма доза от 3000, някъде съм чела за 5000 единици трябва. 10 капки ако са Вигантол са 5000 единици, така че да в тези дни когато се приема е хубаво да се взема и К2
Трябва ли рецепта за К2 и по колко трябва да се приема? Има ли значение коя марка ще избера? Аз приемам по 10 капки вигантол на ден, но без К2.

# 361
  • Sofia
Последният път ендокринологът ми каза да си купя каквито искам и не ми даде рецепта. Не ми обясни изобщо нищо за приемането, което явно значи, че мога и сама да се оправя с листовката. Купих витамин К, но още не съм го започнала.

# 362
Последният път ендокринологът ми каза да си купя каквито искам и не ми даде рецепта. Не ми обясни изобщо нищо за приемането, което явно значи, че мога и сама да се оправя с листовката. Купих витамин К, но още не съм го започнала.

Вит.К е съвсем различен от вит.К2
Ето тук е добре обяснено https://herbamedicabg.com/kakvo-tryabva-da-znaete-za-vitamin-k2- … tamin-d-i-kaltsiy

При по-голяма доза от 3000, някъде съм чела за 5000 единици трябва. 10 капки ако са Вигантол са 5000 единици, така че да в тези дни когато се приема е хубаво да се взема и К2
Трябва ли рецепта за К2 и по колко трябва да се приема? Има ли значение коя марка ще избера? Аз приемам по 10 капки вигантол на ден, но без К2.

Аз вземам на Натурал Факторс, но няма значение обикновено е 100мкг. Последно си взех поддържащ спрей на БетерЮ там той е комбиниран Д+К2

bekig44 ако имаме дефицит, значи има причина за това и тя е най-често в червата. Така, че каквото и да вземаш през стомашно-чревния тракт няма да се усвои.

# 363
 Здравейте! Това са резултатите на дъщеря ми на 7 години.
Витамин B12      472.00   pmol/l   145.00 - 569.00
Vit D/25 OHVit D тотал/   ↓↓   24.40   ng/mL   30.00 - 100.00
За витамин Д ми е ясно, че ще трябва да взема допълнително.
Какво е мнението Ви относно витамин Б12? Налага ли се допълнителен прием? Чела съм, че в тези мерни единици трябва да е над 600.

# 364
640pg/ml е в другата мерна единица.
Не е лоша стойност, просто за децата е желателно по-високи стойности 700-800. Може да вземете спрей на БетерЮ там едно впръскване е 300мкг и да пръскате по 2 пъти т.е. 600мкг. Мисля, че за около месец ще е достатъчно. Ако искате пък пръскайте по един път пак ще се качат нивата, те и така не са толкова зле просто трябва малко повишение. Но е хубаво да видите как е желязото, да не е ниско и да го свалите още.

# 365
  • Варна
В този ред на мисли - как във времето през деня е добре да е разпределен приемът на витамин Д и витамин Б 12. Предполагам, че е необходимо отстояние на единия витамин от другия? Имам предвид прием от деца. Ако се налага два-пъти пъти да се пръска спреят, витамин Д къде може да "мушне" Simple Smile

# 366
Спрея се пръска два пъти наведнъж. Хубаво е В12 да е до обяд, тъй като дава енергия и после може да попречи на съня. За вит.Д също се казва да се взема по-рано, че вечер пречел за изработката на мелатонин и също пречи на съня. Обаче аз винаги вземам вечер, просто така го помня...и не ми е пречил на съня.
Но на дете, може сутрин едното, на обяд другото.

# 367
Здравейте, може ли някой да погледне и моите резултати. Безсъние, нервност, тревожност са ми оплакванията. [/img]

# 368
Аз сутрин пия б12 и б9 още със ставането. Витамин Д взимам с обяда. За съжаление на мен не ми дават енергия б витамините. Пия ги и мога да си легна пак Joy

Следващият месец ще правя някои изследвания и ще проверя и б витамините. Пия Акард 75, по предписание на лекар. Той ще окаже ли влияние на резутатите? Всички добавки, които пия, ще ги спра 20 дена преди изследванията.

# 369
Mamsi11 не се вижда снимката

Minnie.Mouse ако си в дефицит няма как да ти дават. На мен ми идва енергията след около месец ако попълвам дефицит. Това е все едно аспирин, не би трябвало да окаже.

# 370
Благодаря, mibobo!
Уж не съм в дефицит. Поне миналата година, когато ги изследвах, не бях. Б9 пиех, заради бременност. Наложи се аборт по медицински причини, но не съм го спирала, защото планувам пак, след като мине указаното от гинеколога време. Б12 ми казаха, че е хубаво да е близо до горната граница, както и Б9, заради тромбофилията.
Ще ги видим как са следващия месец.

# 371
Б12 370,вит Д 22, фолиева к-на 9. Възможно ли е от тези резултати да се чувствам така. Искам да предприема поставяне на инжекции за по-бързо възстановяване. Но се чудя в каква доза, колко време?

# 372
Б12 370,вит Д 22, фолиева к-на 9. Възможно ли е от тези резултати да се чувствам така. Искам да предприема поставяне на инжекции за по-бързо възстановяване. Но се чудя в каква доза, колко време?
Скрит текст:

Здравей, Mamsi, не си успяла да прикачиш коректно изображенията и го направих аз.
Според мен обаче вит. Б12 не е толкова нисък, че да има нужда от инжекции, поне аз бих приемала таблетки. Сметнах стойността му с помощта на калкулатора от първа страница и резултатът е 502.8 pg/mL - mibobo, коригирай ме, ако бъркам.
Но фолиевата киселина и вит.Д са ниски - има нужда от допълнителен прием, обърни внимание и на високия инсулин.

# 373
Impatiens да правилно си сметнала! Не е толкова ниско наистина, още повече за инжекции...отделно, че желязото е на долна граница и ще се срине веднага.

# 374
А в такъв случай трябва да си взема нещо да пия и за желязо. Какво ще ми пропоръчате за него? Започнах поставянето на инжекции.

Общи условия

Активация на акаунт