За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 224
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Аз я правя по рецептата на Бени, става много вкусна
https://inthebeniskitchen.com/2020/03/15/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B … 0%B9%D1%86%D0%B0/

# 721
Писах и в другата група, ама там няма отговор, пък съм на зор Grinning
Как се кваси мляко в кукър? Моя е Power QuickPot, някакъв измислен, ама има функция за квасене на мляко и искам да пробвам. Бурканите в купата ли се слагат? Вода, нещо, налива ли се?

# 722
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Писах и в другата група, ама там няма отговор, пък съм на зор Grinning
Как се кваси мляко в кукър? Моя е Power QuickPot, някакъв измислен, ама има функция за квасене на мляко и искам да пробвам. Бурканите в купата ли се слагат? Вода, нещо, налива ли се?
Криси, виж тук
https://www.facebook.com/groups/394481517581508/search/?q=%D0%BF … D0%BA%D1%8A%D1%80

# 723
  • София
ИДЕЯ ЗА ПРОЛЕТНА КОПРИВА СЪС СОС БЕШАМЕЛ И ЛЮСПИ ОТ ПАРМЕЗАН

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/04/blog-post.html

# 724
Мога ли да направя ВКУСНА пуешка супа с месо от буркан, каквото се предлага в Лидл?

# 725
  • в сърцата на децата <3
Мога ли да направя ВКУСНА пуешка супа с месо от буркан, каквото се предлага в Лидл?
А самото месо от този буркан вкусно ли е? Не съм ги пробвала, винаги ми се струват нереално скъпи... Иначе можеш, естествено, и ще бъде вкусна ако съдържанието на буркана е вкусно по принцип. Само си свари зеленчука предварително в малко подсолена вода, защото месото ще се развари иначе.

# 726
не знам дали е вкусно, но съставът не е ок. даже май глутамат имаше. та най-вероятно ще е вкусно Wink

# 727
  • Sofia
Вкусно е месото,но аз съм взимала само на “Дивата ферма”и на “My family “

# 728
а, извинявам се тогава. не знаех, че има толкова видове.

# 729
  • München, Deutschland
не знам дали е вкусно, но съставът не е ок. даже май глутамат имаше. та най-вероятно ще е вкусно Wink
Всъщност глутаматът сам по себе си е една сол. Няма доказателства нито да е полезна, нито да е вредна, поне не и научно издържани такива. Имам приятелка, която хабилитира в точно тази област в Берлин и години наред изследва именно такива соли. Не казвам да леем глутамат навсякъде и не съм си купила да го ползвам вместо готварска сол, но ако някаква храна случайно го съдържа, няма да умрем от това.

# 730
всеки е свободен да вярва в каквото пожелае Mask

# 731
Глутаматът е отровен в по-големи количества. Солта не е.
Благодаря за рецептите.

# 732
  • София
всеки е свободен да вярва в каквото пожелае Mask
Само е добре, когато мнението и вярванията са извън доказаното от науката, да се добавя по едно "според мен", че да не стават излагации - например като горния пост над моя Wink

# 733
Благодаря. Отказах се от месото в буркан и  направих супата с баналните пилешки бутчета. Не сбърках.

# 734
  • в сърцата на децата <3
Вкусно е месото,но аз съм взимала само на “Дивата ферма”и на “My family “
По принцип месото в буркан е вкусно, имах предвид това конкретно, за което беше въпроса. Така или иначе Мария си е направила и хапнала вече супичката, утре смятам и аз тъй да направя 😁
(Днес установих, че пилешкото бутче в магазина до нас е почти 6 лева килограма 😳😳😳)

Общи условия

Активация на акаунт