Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 681
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Аз бях с болно гърло по едното време. Исках на своя глава да си купя тантум верде от аптеката, но аптекарката не искаше да ми продаде заради бременността Joy и ми каза и бонбони ако смуча да не се билкови и такива с етерични масла, защото в билковите има мента, която не била добре за по време на бременността. В крайна сметка пих антибиотик, защото ЛЛ прецени, че няма да се оправя така. Помня, че преди да ида до ЛЛ си купих желирани бонбони и смуках тях, че жената от аптеката ме стресна с тия лукчета. Joy

Момичета, здравейте, леко съм притеснена, защото от вчера ми беше сухо гърлото, а днес имам леко боцкане в гърлото, Т е 37,1-37,2. Ще пиша на АГ (въпреки че се чудя дали да не пробвам цял ден с чайове и лукчета).. Лукчетата са напълно ок, нали?

Притеснявам се да не ми изпише лекарства, от друга страна се притеснявам да не се влоши нещо.. Sad

Едит: Милото, сега видях твоето съобщение - много се радвам! Heart

# 136
При поява на дразнене в гърлото, прибягвам до лукче с джинджифил и се оправям. Прекрасни новини от Милото- знаех си, че пренатестовете няма как да са ви дали грешен резултат. Радвайте се на детенце и нека тревогите да останат в миналото!

# 137
Милото, много добра новина! Сега спокойно се радвайте на детенце и ти вече с лекота в сърцето Heart
Лукчета може, билкови пастили.. исла също, а може да почнеш авирин/биозин мама или и двете

# 138
  • Вестерос
Милото, много се радвам! Да ви е здрава и щастлива!

За гърлото- лукчета, но само от тези с мед и лимон приемах, като си правех и по 2,3 пъти на ден следното- изцеждам един лимон, слагам една лъжица мед и бъркам, разреждам с вода. Може студено и топло да се пие. Много ми помогна. Също така ми помогна и да си правя гаргари с топла вода и малко разтворена сол в нея. В краен случай, тъй като вече не продавали прополки, от аптеката си взех Оливо Кап с прополис и мед. Чела съм, че може и тантум верде.

# 139
Браво ❤

Момичета днес е един от най-щастливите ми дни. Излезели ни резултата за Кариотипа и нямаме Даун. Момичето ми няма отклонение в нито една хромозома. С нормален Кариотип за жена е 46 ХХ,хромозоми.Това беше най-скъпия подарък за рождения ми ден,който беше вчера.Толкова съм щастлива,че треперя. Благодаря ви за всичката поткрепата и стиснатите палчета❤

# 140
  • София
Здравейте,  бременна съм в 6гс. Първа бременност. От област Велико Търново съм, но тук не искам и да чуя да ми следят бременността. Ориентирам се към Плевен, но бихте ли ми препоръчал добри АГ специалисти.
Тъй като съм и нова, до сега съм ходила само на един Преглед и то да се останови бременността.  Все още съм шокирана и в същото време много щастлива. Бих се радвала за малко помощ и за някои тънкости ако има.
Заповядай в групата https://m.bg-mamma.com/?topic=1468871

# 141
  • гр.Пловдив
Момичета днес е един от най-щастливите ми дни. Излезели ни резултата за Кариотипа и нямаме Даун. Момичето ми няма отклонение в нито една хромозома. С нормален Кариотип за жена е 46 ХХ,хромозоми.Това беше най-скъпия подарък за рождения ми ден,който беше вчера.Толкова съм щастлива,че треперя. Благодаря ви за всичката поткрепата и стиснатите палчета❤

Милото,страхотна новина,представям си какъв камък ти е паднал от сърцето,и наистина прогнозата на професора не сгреши ,браво! Да сте здрави и много щастливи с бебка! Animal Bear

# 142
Здравейте, искам да попитам дали е имало някой с високи левкоцити в начална бременност? При мен днес са 14 000, иначе изследванията са ми в норма. Не се чувствам зле, имам болки в гърдите и ме предърпва корем ниско долу. Засега бебето е в норма. Следобед само вдигам 37-37.2, което мисля че е от прогестерона, защото съм така още от деня на овулация. И все пак се чудя за тези левкоцити, аз много се бях стресирала покрай забременяването и работата. Възможно ли е да е от стрес? Дали да си пусна още един кръвен тест?

# 143
Здравейте, бременна  съм в 15 +3 г.с, като последния  ми преглед при следящия бременността доктор беше в 11 +4 г.с. за фетална морфология.
Вас колко време след първата ДМ ви извикаха на преглед ?

# 144
Здравейте, бременна  съм в 15 +3 г.с, като последния  ми преглед при следящия бременността доктор беше в 11 +4 г.с. за фетална морфология.
Вас колко време след първата ДМ ви извикаха на преглед ?

Цели 5 седмици е при мен. Първи преглед 7 г.с.+4 , втори преглед 12 г.с.+4
Но аз съм в Белгия, чувала съм ,че в България на места са по-често прегледите .

# 145
На този етап от бременността е добре да има 1 път в месеца преглед, ако тя прочита нормално и не е рискова.

# 146
Здравейте, искам да попитам дали е имало някой с високи левкоцити в начална бременност? При мен днес са 14 000, иначе изследванията са ми в норма. Не се чувствам зле, имам болки в гърдите и ме предърпва корем ниско долу. Засега бебето е в норма. Следобед само вдигам 37-37.2, което мисля че е от прогестерона, защото съм така още от деня на овулация. И все пак се чудя за тези левкоцити, аз много се бях стресирала покрай забременяването и работата. Възможно ли е да е от стрес? Дали да си пусна още един кръвен тест?

Ако сте инвитро и биете зарзио или друг подобен препарат, изписват се в надежда със сигурност е от него.

# 147
Момичета, с какво се мажете срещу стрии? Гледах няколко продукта,но се колебая сякаш между Мустела, Икаров и Био ойл...

# 148
  • гр.Пловдив
Момичета, с какво се мажете срещу стрии? Гледах няколко продукта,но се колебая сякаш между Мустела, Икаров и Био ойл...

Palmer's за мен е най-добрата американска марка

# 149
Знаете ли дали алое на прах / камъче е безопасно да се приема по време на бременност? Знам,  че чай от сена не може заради по-силното действие,  но за алоето не мога да се ориентирам.

Общи условия

Активация на акаунт