Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 713
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Бях чела някъде, че алоето предизвиквало контракции. Пийте повече течности, яжте плодове и зеленчуци. Също има един сироп мисля със смокини и сливи беше. Той става за бременни
Милото много се радвам за вас. Бъдете много щастливи

# 151
До колко е нормално в 6г.с. да има розово зацапване с няколко миниатюрни капки светло червена кръв? Само на хартията е зацапването. Имам и леко придърпване като усещане долу. Няма как да е закачане на яйцеклетката, няма никакви причини да кърви тъй като не е пипано долу от миналата седмица при АГ. Имам и раничка на шийката на матката, но последно ми бяха казали, че е зарастнала сама.

# 152
Всяко кръвотечение по време на бременност без значение силно или слабо е повод за притеснение. Може да е нещо безобидно, може и нещо сериозно. Задължително консултация с АГ.

# 153
Здравейте, каква марка Омега 3 приемате? АГ ми е изписал от 1000мг на ден и имам спомен, че каза, че няма значение марката само да няма други добавени неща. Сега видях, че съм си купила такава с 10 мг витамин Е. Дали е проблем?

# 154
Може да не ми е точно за тук въпроса, но ще питам тук защото емоционално съм счупена и просто не мога да разбера какво точно става. Чета, питах АГ обаче ми и нереално...

6г.с. +++ съм, вчера с много леко розово течение . АГ каза да изчакаме защото се случва понякога. Тази сутрин си имах съсирек вече на салфетката и превръзката, която сложих за всеки случай. Звъннах на АГ , отидох спешно да види какво е положението. Тя ме прегледа на бързо на се видя, че хубаво удебелената лигавица се е смалила, не се видя нищо в сакчето, които според нея се е смалило.  Аз мисля че не е така, обаче не беше измерено нито миналата седмица нито сега. Каза ми че може само да се изчисти и че има малък шанс нещо да стане на по-късен етап, но минимален за се развие нещо.

Та сега въпроса ми е - от тук нататък какво следва? Има ли шанс наистина само да се изчисти изцяло или на 100% ме чака престой в болницата и кюретаж? Със смалена лигавица и по на 1/2 ако не и повече от предния преглед миналата седмица,  има ли наистина шанс другата седмица като ида при нея пак да се види нещо ? Да търся ли второ мнение? Да пускам ли изследвания и какви защото нищо такова не спомена като питах.

# 155
Minty, ако не греша, имаше май бавно покачване на ЧХГ? Което сочи проблем с бременността. Сега и със зацапване и съсирек, е много възможно да не се развие бременността.
Да, може да се изчистиш сама, особено в толкова ранна бременност, и да не се наложи кюртаж. Ако започне кървене, иди като свърши да погледнат дали всичко е изчистено.

# 156
Здравейте, каква марка Омега 3 приемате? АГ ми е изписал от 1000мг на ден и имам спомен, че каза, че няма значение марката само да няма други добавени неща. Сега видях, че съм си купила такава с 10 мг витамин Е. Дали е проблем?

Здравейте, това Омега 3 приемам аз. Цена-качество е най-доброто. За бременни жени е, 2 капсули на ден - 900 мг DHA. Поръчвам от iherb (заедно с други добавки) и за около 2 седмици са при мен. Безплатна доставка над определена сума, до вратата ми ги носят:

California Gold Nutrition, Prenatal DHA for Pregnant and Nursing Mothers, 450 mg, 60 Fish Gelatin Softgels

Слагам и линк в скрит текст.

# 157
Minty, ако не греша, имаше май бавно покачване на ЧХГ? Което сочи проблем с бременността. Сега и със зацапване и съсирек, е много възможно да не се развие бременността.
Да, може да се изчистиш сама, особено в толкова ранна бременност, и да не се наложи кюртаж. Ако започне кървене, иди като свърши да погледнат дали всичко е изчистено.

Ами бавно да. От последния път като правих преди седмица не съм ходила. АГ каза че няма смисъл и ще откача ако се вманиача да тествам. Иначе последните изследвания бяха с 40% увеличение, което според гугъл и пони 15 статии пак си считало за нормално.

Тя каза, че най-вероятно е кухо яйце макар че аз видях като линия вътре. Тя не го измери и не е било от уреда. Просто не знам какво за правя. Чета в гугъл и пише че и в 10гс. чак може да се види. Имаме познати , на които същото им казали и накрая си оказват с тризнаци от същото кухо яйце. Не искам да се предавам, обаче и да се надявам не искам.

И на второ мнение да поискам да отида ще е при изцяло непознат лекар. Просто не знам какво да правя. Не съм била в такава ситуация.

# 158
Отиди на друг лекар, ако се съмняваш в компетентността на твоята.
Другият вариант е да изчакаш седмица за следващ преглед при нея, за да проследите какво се случва, ако междувременно нямаш кървене.

# 159
Отиди на друг лекар, ако се съмняваш в компетентността на твоята.
Другият вариант е да изчакаш седмица за следващ преглед при нея, за да проследите какво се случва, ако междувременно нямаш кървене.

Доверие и имам, но всеки прави грешки и се притеснявам да не е от тези моменти когато диагнозата е грешка. Или просто много се надявам, едно от двете.

Ще ходя другата седмица на 100% да видим какво се случва. Шанса да се задържи с кървене предполагам минимален, та направо невидим...

# 160
Мами скъсена шийка и болки в корема 30 седмица съм някой минал през нещо подобно 😞 😓 приеха ме  в болница Майчин дом София мнение за болницата?

# 161
В добри ръце сте попаднали. Ще ви стабилизират, доколкото е възможно, а ако се наложи /да не се налага все още/, неонатологията е една от най-добрите в страната. Успех!

# 162
  • София/Севлиево
Ще ви оправят в МД,стискам палци да попаднете при добри лекари като отношение,че нещо много се оплакват от това.

# 163
Благодаря ви момичета Sad

# 164
Споделете, ако имате възможност, какви процедури ви правят. Предполагам, ще бъде полезно и за останалите.

Общи условия

Активация на акаунт