Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 754
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, мами!
Моля за съвет.. мъчат ме ужасни киселини почти постоянно.
Препоръчаха ми Биоанацод, но вкуса му е толкова кофти, че ми става още по-лошо.. Sad

Ако сте имали такъв проблем препоръчайте нещо, от което сте останали доволни.

# 181
k0TaHa (надявам се, не е проблем, че карам на ти), на мен ми беше предписана еманера от гинеколога, така че ако скоро имаш консултация, помоли да ти предпише нещо. Бианацида и при мен не действаше. Отделно с каката много ми помагаше зелена ябълка (колко кила изядох тогава, майкооо), а сега с малчо - газирана вода. Пробвай и виж за теб кое е ок - чувала съм и за сухари или солети (попивали излишната стомашна киселина), и за кола също съм чувала, че помага.

# 182
Ами на мен ми помагаше, прясно мляко,  газирана вода, кисела зелена ябълка, ама за малко... и ах киселини дори от картоф варен и хляб..  Беше ужасно, накрая карах на Гавискон и Талцид, само това облекчаваше. Стоях и с часове права не и не легна ли край... направо на повръщане беше работата.

# 183
  • Видин
Момичета,  какви витамини приемате, след спирането на фолиевата киселина? На мен ми изписаха Витамам, но от както започнах приема им започнах и са повръщам малко след това. Отдавам го на тях. Ако и днес е така, мисля да ги сменя с друг вид.

# 184
Аз пиех Прегнакер, след хапване обаче и го пиех от самото начало, 3м преди бременността пиех фолиева к-на , а като разбрах, че съм бременна директно смених на Прегнакер.

# 185
  • Вестерос
Пренатал Денк+ДХА от 13 г.с.

# 186
Момичета, здравейте. Бях кръстница на детенце, самият ритуал  обаче беше доста дълъг (час някъде) и през почти цялото време трябваше да държа бебчето, което тежи 7-8 кг. Принципно лекарят каза, че няма проблем да се вдига бебчето, но се притеснявам, че беше доста време. Иначе ми натежаваше, но главно на ръцете, разбира се.

Почти в пети месец съм вече. Нямам оплаквания, но исках да ви попитам дали и някоя друга е била в такава ситуация, че малко се притесних. Мога и да уведомя лекарят, но не знам дали трябва, тъй като нямам болки и оплаквания.

# 187
Момичета, здравейте. Бях кръстница на детенце, самият ритуал  обаче беше доста дълъг (час някъде) и през почти цялото време трябваше да държа бебчето, което тежи 7-8 кг. Принципно лекарят каза, че няма проблем да се вдига бебчето, но се притеснявам, че беше доста време. Иначе ми натежаваше, но главно на ръцете, разбира се.

Почти в пети месец съм вече. Нямам оплаквания, но исках да ви попитам дали и някоя друга е била в такава ситуация, че малко се притесних. Мога и да уведомя лекарят, но не знам дали трябва, тъй като нямам болки и оплаквания.
щом се чувствате добре аз мисля че няма повод за притеснение:)

# 188
Здравейте бъдещи мами и настоящи.Имам питане към тези от вас които имат опит тъй като на мен ми е за първи път.В темата която следя вече  попитах участничките  но бих искала да “попия” повече мнения.Бременна съм днес стават точно 21г.с. Термина ми е за 10 януари 2023. Въпроса ми е понеже изчетох безброй различни признаци и бременности и ситуации.Нормално ли е нищо да не усещам по конкретно бебето.Един единствен път преди няколко дена усетих нещо подобно на ритник и то за секунди но може и да го бъркам със съпровождащите газове( ще ме прощавате).Притеснявам се това което ме успокоява и спира през ден да ходя на женска консултация заради филмите които си набивам е че не изпитвам болка или че нямам кървене.Благодаря на всички които се отзоват на питането ми.Наясно съм че
при всяка жена е различно но толкова бъдещи мами имат толкова много усещания а аз нищо.Почвам да ти мисля най-лошото.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 13:59 от Боратино

# 189
С предна плацента ли сте? Наднормено тегло?
Видяхте ли на феталната морфология бебето да се движи без вие да усещате?
Ако да, то всичко е нормално, някои жени усещат по-рано, други по-късно. Скоро ще започнете да го усещате по-добре.

# 190
С предна плацента ли сте? Наднормено тегло?
Видяхте ли на феталната морфология бебето да се движи без вие да усещате?
Ако да, то всичко е нормално, някои жени усещат по-рано, други по-късно. Скоро ще започнете да го усещате по-добре.

Не знам с каква плацента съм в смисъл и на последната консултация не е ставало на въпрос.Това което видяхме е пола на детето и дали всичко е наред на ехографа лекарката каза че всичко е наред с детето и е около 300 грама.За моето тегло като забременях бях около 63 максимум 64 кг сега съм 77кг.
Благодаря Ви!

# 191
Плацентата се определя още през първия триместър. Със сигурност го пише в амбулаторните ви листове, погледнете там. Ако не можете да разчетете, може да снимате и да качите. При предна плацента по-трудно се усещат движенията в началото.

# 192
Плацентата се определя още през първия триместър. Със сигурност го пише в амбулаторните ви листове, погледнете там. Ако не можете да разчетете, може да снимате и да качите. При предна плацента по-трудно се усещат движенията в началото.

Сигурно ви изглеждам като някой абориген.Но ми е първа бременност и съм абсолютно “боса”. Още при записването при гинеколожката си дадох картона след месец ядове с нея я смених с друга.Дала съм си само картона и единствения документ който получавам е болничния си лист….нищо друго.И понеже помня всяка консултация не ми е казвала с каква плацента съм а само как е детето и снимка от видеозона.Това което сегашната лекарка каза е че предната е изпуснала изследването “Генетика” и че съм изтървала момента.
Много е възможно и самата лекарка да не ми е казала с каква плацента съм като вижда че съм некомпетентна.
До почти третия месец бях при първата лекарка която ме държа в пълна дезинформация…Не казвам че лекарите са длъжни да ни ограмотят но човек като не се е сблъсквал не може да научи всичко от книгите или от близките а разчита на наблюдаващия лекар Simple Smile

# 193
Дами, какво смятате за посещаването на стоматолог по време на бременост? Счупих си зъба, че и за капак съм глътнала част от него с храната. По законът на Мърфи ме хвана и този от другата страна, чийто венец се поду. Четох, че в първото тримесечие не е препоръчително посещаването. Както и че са забранени доста от процедурите

# 194
Боратино, на болничните ви листове пише с каква плацента сте, дори и да не ви е казала. Няма какви други документи да ви дава.
След всеки преглед ви дават лист, досега сте имала доста прегледи, на тях пише с каква плацента сте. Няма нужда от толкова обяснения, казах ви къде може да откриете каква ви е плацентата, ако желаете.
За първи път чувам за изследване "Генетика", може би става въпрос за неинвазивен пренатален тест, но вие не сте разбрала добре.
Предполагам сте правили БХС и там резултатите са ви били добре, следователно няма нужда от пренатален тест.

Общи условия

Активация на акаунт