Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 678
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Специфично какво ще рече ?нещо лошо ли е ?
В края на седм ще мога да ида ,тъй като не всичко е готово .

# 541
Трябва да се изследва и групата на бащата. Мисля, че при първа бременност не е проблем. Или ще ви сложат д-имуноглобулин профилактично в 28 гс и после и на бебето след раждане ако то е с положителен фактор. Ще ви каже АГ как да процедирате.

# 542
Благодаря а понеже ще ходя на морфология дали трябва да нося резултата ?

# 543
При отрицателен резус фактор до колкото знам аз, се прави изследване на определен период от време за антитела в кръвта на майката. Като трябва да знаете и кръвната група на бащата. Просто ако бебчето е наследило кръвната група и фактор(ако е положителен) се слага имуноглобулин. Дано ясно съм се изразила.Не е нищо страшно, за всеки случай не се напрягай те излишно, моя приятелка беше така изследваше се и всичко е наред.
А иначе аз като ходя за фетална си нося стари изследвания и листове от  прегледи за всеки случай. Все пак не може да помним всичко и така е по - лесно, ако нещо питат.

# 544
Аз няма какво да нося .
В 3 ти месец съм ,два пъти са ми правили изследвания но ги нямам в болницата са .
В момента чакам резултати ,някой са готови други не .

# 545
  • В твоето съзнание...
Привет Simple Smile) Искам да попитам някой дали е попадал на някакъв вид групови тренировки за бременни за гр. София? Аз не мога да открия нищо актуално... а в къщи не съм достатъчно организирана, иначе видеа, колкото искаш.

# 546
Здравейте , искам да попитам ,някой пил ли е деган по времен на първото тримесечие?
На мен ми се случва доста често (всеки ден) да го пия.. Sad

# 547
Здравейте,
Имам въпрос относно ЧХГ в начална бременност. Вероятно е коментирано стотици пъти, но нещо не мога да се ориентирам.. Какви са референтните стойности за 5-6 г.с.?

# 548
Здравейте,
Имам въпрос относно ЧХГ в начална бременност. Вероятно е коментирано стотици пъти, но нещо не мога да се ориентирам.. Какви са референтните стойности за 5-6 г.с.?

# 549
Здравейте , искам да попитам ,някой пил ли е деган по времен на първото тримесечие?
На мен ми се случва доста често (всеки ден) да го пия.. Sad
В болницата лежах с жена в начална бременност, която не можеше да спре да повръща и не беше яла с дни. Вливаха й деган. Не мисля, че е проблем честият прием щом се налага.

# 550
Момичета, в последната седмица 2-3 пъти си хапвах фъстъци.. и чак после се сетих, че бях чела, че не трябва по време на бременност! Sad Аз не съм алергична към фъстъци. Според вас - трябва ли да се уведоми АГ или не е толкова сериозно (ПС Нямам оплаквания, просто се притесних, като прочетох..)

Charmante - понеже си споменала, че имаш три дечица - може ли да кажеш каква ваничка си избрала? Предполагам си пробвала 2-3 вида в такъв случай.

# 551
Daisy, казват да не се хапват, защото са алергени. Но понякога рядко в малко количество не трябва да е проблем. Аз питах мойта гинеколожката и тя така каза. Естествено да не се прекалява, но по малко не е проблем. Аз също хапвах малко, защото обичам, а като ти забраняват нещо става още по-трудно.. Поне да ми мине мерака.
  И да питам и аз нещичко някой има ли телефон на др Анна Кънева, детски кардиолог, за да си запазя час за фетална ехокардиография?

# 552
  • USA
фастъци не е проблем ако нямаш алергия, в САЩ тъпчат фъстъчено масло и нищо им няма, дори има препоръка всеки ден да ядеш по 3 фъстъка като препоръка за превенция на бъдещото дете от алергия. Щом се чустваш добре, не виждам проблем.

# 553
Момичета, в последната седмица 2-3 пъти си хапвах фъстъци.. и чак после се сетих, че бях чела, че не трябва по време на бременност! Sad Аз не съм алергична към фъстъци. Според вас - трябва ли да се уведоми АГ или не е толкова сериозно (ПС Нямам оплаквания, просто се притесних, като прочетох..)

Charmante - понеже си споменала, че имаш три дечица - може ли да кажеш каква ваничка си избрала? Предполагам си пробвала 2-3 вида в такъв случай.

Bubble nest Chicco… не знам дали я има в България

https://youtu.be/GfasT77QFu4

# 554
Нищо няма да ти стане от фъстъци. Не се ядат само, ако бременната е с алергия, но то е логично. Едно от нещата, които ядох пърия триместър бяха фъстъци и живеех на тях, даже мисля че са богати на фолиева киселина

Общи условия

Активация на акаунт