Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 625
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Щом имате пренатален, не го мислете,това е статистика

# 631
Здравейте мамчета, онзи ден направих ранна фетална морфология, всичко мина супер и не се видяха никакви отклонения. Днес ми излезнаха и резултатите от БХС и те мисля, че са окей, единственото което ми се вижда ниско е в допълнителната информация на консултиращия за биохимичен риск за болест на Даун 1 от 886. Според вас всичко наред ли е и при вас какви бяха резултатите? Като цяло не се притеснявам, защото вече сме направили и пренатален тест и  няма нищо притеснително. Благодаря, че ме изчетохте! Simple Smile
Няма нищо притеснително. Моят беше 1:565 и лекарят каза, че под 250 вече е съмнително. И вече бебчето се роди и, слава Богу, всичко е наред.

# 632
Мъчи ме ужасна задна хрема (то и преди бременността беше така, ама сега стана още по-зле). Някой с този проблем и какво ползва? Дали Zyme e ок? Преди бременността ми го изписаха и ми помага, но нещо не мога да намеря в упътването дали е подходящ в това състояние.

# 633
Момичета, правих си изследвания и излезе, че съм отрицателен резус фактор.
Трябва ли някакви допълнителни чо принцип да правя?
В интернет  чвтох, че се слага някаква инжекция в 28 г.с.
Ще уведомя на следва преглед доктора, но се притеснявам дали не е трябвало по-рано да му кажа.
Надявам  се всичко да е наред  да не е проблем за бебето.
Бащата е положителен, ако е от значение.
А това е първа бременност за мен.

# 634
Да, от значение е, че бащата е положителен резус фактор и че ви е първа бременност. Най-вероятно ще ви пускат изследвания всяко тримесечие за антитела, макар че са рядкост при първа бременност. Инжекцията в 28-ма седмица, лекарят ще прецени дали да слага, на мен не ми слагаха. След раждането, ако детето е също положителен резус фактор, до 72ч трябва да ви се постави инжекция.
Попринцип при първа бременност не е проблем за бебето. Ако имате кървене през бременността, може също да се наложи инжекция.

# 635
Момичета, включвам се и аз с бърз въпрос.

Вчера бяхме на рожден ден (28 г.с. съм), но рожденият ден беше в нещо като бар. Седяла съм си кротко на стола, но вътре беше много задушно и опушено. Много съжалих след това, че прекарах 3-4 часа там. Аз останах, защото се чувствах добре… но вече съжалявам доста.

Утре съм на преглед, мисля да попитам и лекаря. Дали е голям проблем според вас? Sad

ПС единичен случай е.

# 636
  • Вестерос
Нищо не е станало, спокойно Simple Smile

# 637
  • Варна
Днес бях в Шейново и на входа видях една жена видимо идваше да ражда. Седна отпред изпуши си една цигара и влезе да ражда. Не вярвам,че седейки на задимено място  нещо може да навреди. Идва такъв сезон трудно е да се избегнат такива заведения дори и за хапване.

# 638
Какво се случва като ви текнат водите?
Понеже се понапикавам и се притеснявам как ще различа с изтичането на водите. Днес беше малко по-различно - обикновено усещам рязката нужда да пишкам и просто не успявам да стигна до банята, но успявам да удържа поне половината. А сега нямах никакъв контрол, директно си текна и нищо не задържах.
Докторът ми каза, че ако е околоплодната вода - тече постоянно, а не спира, като при напикаване, така ли беше при вас?

# 639
Не, при мен не беше така. Зависи къде е спукан мехурът. Когато е някъде в горната част, се получава съвсем леко изтичане отвреме-навреме, както стана при мен. На третия ден вече отидох на лекар и се оказа, че са водите.

# 640
Здравейте!
Каква е разликата между ранен биохимичен скрининг и ранна фетална морфология? За едно и също нещо ли става на въпрос? Извинявам се ако е коментирано и въпроса е глупав.

# 641
  • Вестерос
Различни са.
Скринингът се прави като се вземе кръв и се попълва един въпросник, който е започнат от АГ след като се вземе големината на нухалката гънка. И е статистическо изследване по показателите.

Феталната е гледане на органите на плода с ехограф с подробности.

# 642
Здравейте, в 10г.с. съм и тепърва се запознавам с всички изследвания. Пуснаха ми първите такива и от резултатите само TSH е с много ниска стойност - 0.075 при минимална норма 0.300. Писах на следящата ме, но малко се притеснявам, а знам, че вие ще ми отговорите доста по-бързо.

Какво означава и има ли опасност? Нямам никакви предишни заболявания на щитовидната или поне аз не знам. Извинявайте за лаишкия въпрос, но знам, че доста от вас са много по-запознати по темата.

# 643
Здравейте, в 10г.с. съм и тепърва се запознавам с всички изследвания. Пуснаха ми първите такива и от резултатите само TSH е с много ниска стойност - 0.075 при минимална норма 0.300. Писах на следящата ме, но малко се притеснявам, а знам, че вие ще ми отговорите доста по-бързо.

Какво означава и има ли опасност? Нямам никакви предишни заболявания на щитовидната или поне аз не знам. Извинявайте за лаишкия въпрос, но знам, че доста от вас са много по-запознати по темата.
Моето TSH беше 0.015 някъде около 10 г.с. също. Според ендокринолога ми е нормално понякога да пада първия триместър. Проследиха ми го още веднъж след няколко седмици, беше почнало да се покачва и повече не го следиха. Все пак най-добре консултация с ендокринолог.

# 644
Miracle@3 знам, че е проблем високо ТСХ, което води до проблеми с плода. Други щитовидни хормони пускани ли са?

Общи условия

Активация на акаунт