Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 630
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
До 5 за бременни е добре.
Момичета, самоинициативно с пуснах изследвания и кръвната захар ми е 4,75.
Предвид, че съм в 29 г.с. висока ли е? Чак в края на месеца съм на преглед и ще пусна до тогава още веднъж някои показатели.

# 616
Момичета, самоинициативно с пуснах изследвания и кръвната захар ми е 4,75.
Предвид, че съм в 29 г.с. висока ли е? Чак в края на месеца съм на преглед и ще пусна до тогава още веднъж някои показатели.

Моята лекарка ми каза, че за бременните трябва да е под 5 или 5.3. Ако е гранична или над тази на гладно, тогава се прави обременяване с глюкоза като се взимат предвид разбира се и резултатите от ехографията на бебчето- околоплодни води в норма ли да или са по-голямо количество и измерване на бебчето- дали върви по-голямо или не и колко по-голямо върви. Както и обиколката на корема се взимала предвид. Но разбира се говорете с вашето АГ за да сте спокойна.

# 617
Имам нов въпрос: Ако пия желязо и трябва да го изследвам, трябва ли да спра да го пия няколко дни преди изследването? И ако, да, колко?

# 618
  • Вестерос
Защо да го спираш? Нали целта е да видиш дали се е повлияло от това, което пиеш. Всички изследвания аз лично си правя сутрин рано на гладно, а ако е включена и кръвна захар не ям нищо 12 часа преди изследването.

# 619
Защото има изискване за вит Д и б12 да се спрат няколко дни преди изследването и се чудих дали и тук няма нещо подобно.

# 620
Момичета, бременна съм в 19г.с и ми откриха гъбички...Миналия месец слагах Залаин глобули, излекувах предишния вид и на контролата нов вид излязоха... изписаха ми този път Гиназол,който постави сряда вечерта... Вчера и днес имам някакво като воднисто течение, дали е от него и дали е нормално... отделно че сякаш сърбежа се засили...?

# 621
Здравейте, бременна съм в 17гс. На ехографа АГ видя две кистички в мозъка на бебето и ми пусна изследвания за ебщайнбар и циталомегавирус. Прилагам резултата от изсшедванията. След като тя ги видя ми каза да отида до вирусология да се види колко стара е инфекцията, но не ми каза нищо повече. В интернет не прочетох приятни неща. Някой запознат или с подобен случай, ако може да ми разясни каквп точно оьначават

# 622
Имате антитела, но нямате прясна инфекция. IgM са за прясна инфекция.

# 623
Имате антитела, но нямате прясна инфекция. IgM са за прясна инфекция.

В такъв случай има ли значение колко стара е инфекцията и какво изобщо причинява тоИ вирус?

# 624
Момичета имали ли сте моментни болки долу в ляво ?
Беше за секунда и спря и пак започна и пак спря ? .Долу ниско в ляво
Преди тва кафяво течение

# 625
В коя седмица сте? Може и контракции да са. Кафяво течение значи стара кръв . Ама ако са силни болките и течението се консултирайте с АГ.

# 626
В 4 ти месец съм  .
Той ме отпрати,че беше мн зает  .
Болките бяха слаби .

# 627
Може да е яйчник. Контракциите са с втвърдяване на корема. Ако е ниско долу, може да са просто от разширяване на матката.

# 628
Може да е наистина от разширяването на матката.
А контракции всяка усеща по различен начин Simple Smile при мен до 5м беше болка ниско долу и опъване, корема ми беше нон стоп твърд.,

# 629
Здравейте мамчета, онзи ден направих ранна фетална морфология, всичко мина супер и не се видяха никакви отклонения. Днес ми излезнаха и резултатите от БХС и те мисля, че са окей, единственото което ми се вижда ниско е в допълнителната информация на консултиращия за биохимичен риск за болест на Даун 1 от 886. Според вас всичко наред ли е и при вас какви бяха резултатите? Като цяло не се притеснявам, защото вече сме направили и пренатален тест и  няма нищо притеснително. Благодаря, че ме изчетохте! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт