Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 597
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Ужас. При мен все през вечерите ми се появява, докато през деня имам съвсем други болки.... Само че днес за пръв път май ще съм през целият ден с болки от невралгия. Надявам се, че колана ще помогне донякъде, както четох...

# 691
Vicky_P дано имате ефект от него Simple Smile

# 692
Само с коланите за бременни не трябва да се прекалява като време на носене. Моят АГ ме предупреди, че максимум 1 час и след това сваляне на колана, тъй като все пак влияе на кръвотоците към бебето.

# 693
Аз към АГ ще ходя след две седмици и реално няма кого да питам около мен. Нямам идея колко точно е писано в интернет и искам информация от първа ръка Simple Smile затова и питам тук за този колан.

# 694
Здравейте! Да попитам някоя от вас дали посещава процедури за лазерна епилация през бременността? Разбира се не за зона бикини, а лице, крака, ръце? И козметичката и гинеколога ми казаха че няма никакъв проблем и на тези зони няма как да навреди с каквото и да е. Четох в една тема тук, че мамите са спрели, защото не било препоръчително, но не се обосновават защо не е и какво ще навреди. Ако някой е по-запознат ще се радвам да чуя мнения Simple Smile

# 695
  • Варна
Здравейте! Да попитам някоя от вас дали посещава процедури за лазерна епилация през бременността? Разбира се не за зона бикини, а лице, крака, ръце? И козметичката и гинеколога ми казаха че няма никакъв проблем и на тези зони няма как да навреди с каквото и да е. Четох в една тема тук, че мамите са спрели, защото не било препоръчително, но не се обосновават защо не е и какво ще навреди. Ако някой е по-запознат ще се радвам да чуя мнения Simple Smile
+1 за този въпрос аз лично спрях, понеже няма достатъчно изследвания и никой не ме посъветва категорично да продължа . Вече съм в края на бременността и се чудя кога ли ще мога да започна пак понеже макар и прекратила виждам ,че има резултат.

# 696
Аз съм работила в такъв салон. При нас процедура на бременни не извършвахме. Отделно на жени с проблеми с щитовидната също предупреждавахме,че не е желателно да се прилага лазерна епилация. След раждане е нужно да се изчака поне 6 месеца. Ако се кърми също е добре да не се прилага епилацията. Всички тези неща имат една причина и тя е хормони☺Дори и да се прилага лазерна епилация с нерегулирани хормони ефекта ще бъде нулев☺

# 697
Моята козметичка ми отказа лазер на мишници, имах една поддръжаща процедура само.

# 698
Бяха ми предписали Агументин за инфекция на лимфен възел. Но от понеделник сутринта като блондинка по душа, досега (два пъти на денонощие ) съм изпила цял блистер Парацетамол вместо Агументин. Знам че съм за страшките или за смешките, но това дали е проблем за бебето?! Ужасена съм, а уж мразя Парацетамол и почти не го пия по ягодите.... Всички са ми казвали че мога да пия Парацетамол по време на бременност, ама толкова много...
П.с. не ме корете много, през последните седмици не съм имала ден без никакви болки - ребра, корем, гърло или пък стрес от подутини... По-съм ужасена, от всеки който ме прочете...

# 699
Планираме второ дете,съответно детето ми е  на ясла, януари прави три 😇и носи вируси вкъщи аз като я гледам се заразявам доста често,евентуално може да я спра макар че трудно свикна ...
Моля да ми кажете кои лекарства са позволени за хрема,гърло,кашлица  ...
С първата бременност веднъж се бях разболяла и с някакви бабини лекове се спасих,но дори сега си влача едно заразяване от нея 😶😒

# 700
Бяха ми предписали Агументин за инфекция на лимфен възел. Но от понеделник сутринта като блондинка по душа, досега (два пъти на денонощие ) съм изпила цял блистер Парацетамол вместо Агументин. Знам че съм за страшките или за смешките, но това дали е проблем за бебето?! Ужасена съм, а уж мразя Парацетамол и почти не го пия по ягодите.... Всички са ми казвали че мога да пия Парацетамол по време на бременност, ама толкова много...
П.с. не ме корете много, през последните седмици не съм имала ден без никакви болки - ребра, корем, гърло или пък стрес от подутини... По-съм ужасена, от всеки който ме прочете...

Ако си пила по 2 парацетамола на ден (сутрин и вечер), а бе два пъти, нищо няма да ти стане. Доколкото знам парацетамола е позволен до 5 на ден, но само с лекарско разрешение и в краен случай. Другия проблем е че си го пила три дни, ама не мисля, че има проблем. Въпросът е че си си пропуснал лечението с Аугментин и ако си го прекъснала няма да е ефективно. Но все пак се консултирай с твоя лекар.

# 701
Планираме второ дете,съответно детето ми е  на ясла, януари прави три 😇и носи вируси вкъщи аз като я гледам се заразявам доста често,евентуално може да я спра макар че трудно свикна ...
С първата бременност веднъж се бях разболяла и с някакви бабини лекове се спасих,но дори сега си влача едно заразяване от нея 😶😒
В момента съм в същата ситуация. Синът мо януари прави три и посещава ясла от една година вече. Бременна съм в 19гс и досега бях болна n на брой пъти. Малкия е болен и сшед три дни и аз. От моята аг знам, че всички хомеопатии са позволени, бабини илачи за гърло, стодал, тантум верде, парацетамол. Аз лично от началото ма бременността почти не съм спирала биозина.

# 702
Благодаря Salsera, звучи обнадеждаващо. Благодаря ти!
Сън няма да ме хване следващите седмици до прегледа...

# 703
В момента съм в същата ситуация. Синът мо януари прави три и посещава ясла от една година вече. Бременна съм в 19гс и досега бях болна n на брой пъти. Малкия е болен и сшед три дни и аз. От моята аг знам, че всички хомеопатии са позволени, бабини илачи за гърло, стодал, тантум верде, парацетамол. Аз лично от началото ма бременността почти не съм спирала биозина.

Всичко хомеопатично - да. Парацетамол макс по 1 на ден… Аз наблягах на чайчета с мед и лимон, джинджифил и лимон, единия док ми каза, че може да си взема тантум верде от тези разтворимите, но не смях, както и парацетамол също. Е, една седмица влачих лека кашлица и хрема, но… мина.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 20:29 от posh95

# 704
Парацетамол съм пила до 3 на ден. Аг позволява и повече.

Общи условия

Активация на акаунт