Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 670
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Моя доктор ми изписа превантивно  овули Гино певарил, по 1 на 3 дни.
Предатои  ми да ми вземат секрет за микробиология  и се чудя дали да пропусна Гино певарила предната вечер преди взимането на пробата или да не я пропускам?

Аз лекувах инфекция май със същите глобули и АГ каза поне 48 часа да не съм слагала глобул. Тоест два дена пропуснах и на третия ми взеха секрет.

# 121
Vasilka900,

Често се случва такова изоставане, моето бебе все го водеха, че изостава на корем с поне 2 седмици от 28 г.с и е с ниско тегло, с добър кръвооток бях и ме караха да ям много протеини. Не наваксах до края  каквото и да правих и аз чувах мнения, че могат да го вадят от 35/37 седмица без видима причина за страдание на плода.
Накрая спрях да обръщам внимание, родих бебе 3 кг на термин, абсолютно доносено , да вярно  не беше дундаво, но дълго и много жилаво.

Следете се, но не давайте да ви филмират излишно, бъдете спокойна и хапвайте високопротеинови храни.

# 122
  • София
Здравейте, моля препоръчайте ми възглавница за бременни. Благодаря!

# 123
Здравейте,  бременна съм в 6гс. Първа бременност. От област Велико Търново съм, но тук не искам и да чуя да ми следят бременността. Ориентирам се към Плевен, но бихте ли ми препоръчал добри АГ специалисти.
Тъй като съм и нова, до сега съм ходила само на един Преглед и то да се останови бременността.  Все още съм шокирана и в същото време много щастлива. Бих се радвала за малко помощ и за някои тънкости ако има.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 08:12 от Magi0018

# 124
Здравейте, според вас има ли нещо  притеснително в резултатите от кръвните  изследвания.
Виждам, че почти всички показатели са в норма.

# 125
B12-то е много надолу… Над 400 е добре да се поддържа при бременност. Другите резултати са ОК.

# 126
И аз идвам да кажа за Б12,  трябва да се качи.
Отрицателен резус фактор сте, така че ще следят за антитела и след раждането, ако бебето е с положителна кръвна група, ще ви бият инжекция.

# 127
Благодаря, момичета.
Да, за резус фактора и аз малко се притесних, каро го видях. Бащата е АБ +, надявам се бебчето да е като мен отрицателен.
А Б 12 не се сетих да погледна за бременни  колко трябва да е.
Ще се чуем с доктора тези дни и ще го питам за това, понеже чак септември  ще е на работа.

# 128
Б12 не само за бременни трябва да е по-висок 🙂
Объркващо е като нещо е в референтните стойности, а пък не е оптимално ниво. Моят също беше доста по-висок от вашия  и се наложи да пия допълнително.

# 129
  • гр.Пловдив
Благодаря, момичета.
Да, за резус фактора и аз малко се притесних, каро го видях. Бащата е АБ +, надявам се бебчето да е като мен отрицателен.
А Б 12 не се сетих да погледна за бременни  колко трябва да е.
Ще се чуем с доктора тези дни и ще го питам за това, понеже чак септември  ще е на работа.

Защо се притеснявате за резус фактора?

Аз съм А- ,не съм имала проблеми,децата ми са А+ и двете,веднага ги изследват ,а на вас ще ви сложат инжекция

# 130
Момичета днес е един от най-щастливите ми дни. Излезели ни резултата за Кариотипа и нямаме Даун. Момичето ми няма отклонение в нито една хромозома. С нормален Кариотип за жена е 46 ХХ,хромозоми.Това беше най-скъпия подарък за рождения ми ден,който беше вчера.Толкова съм щастлива,че треперя. Благодаря ви за всичката поткрепата и стиснатите палчета❤

# 131
Момичета, здравейте, леко съм притеснена, защото от вчера ми беше сухо гърлото, а днес имам леко боцкане в гърлото, Т е 37,1-37,2. Ще пиша на АГ (въпреки че се чудя дали да не пробвам цял ден с чайове и лукчета).. Лукчетата са напълно ок, нали?

Притеснявам се да не ми изпише лекарства, от друга страна се притеснявам да не се влоши нещо.. Sad

Едит: Милото, сега видях твоето съобщение - много се радвам! Heart

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 10:20 от Daisy1

# 132
Аз само лукчета смеех да приемам преди за гърлото.
Браво за детенцето❤️бъдете здрави❤️и му се радвайте🌞

# 133
Каква хубава новина, Милото! Ех, напразно са ви наплашили, но вярвам, че оттук нататък ви чака само радост ❤

# 134
Аз миналата седмица бях с червено гърло и температура.Само чай от мащерка мед и лимон се оправих🙂

Общи условия

Активация на акаунт