🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 826
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
С риск някои от вас да ме осъдят не желая да кърмя ( и не за да не си разваля гърдите, ами не мога да обесня точно, но чувствам тази цялата тема  с кърмене, гърди, изцеждане, сучене за .. как да кажа не гнусно, ами някак ми  е неудобно и неприятно и не си представям да кърмя. Та имам въпрос към мамите, които също не са искали да кърмят  как сряхте кърмата си? Преди раждането ли или след раждането? С инджекции или с хапчета?
Здравейте, аз също реших да не кърмя, няколко дни бебчо се мъчи, кърма нямаше почти нищо не изцеждах, а гърдите отгоре започнаха да се запушват. Почнаха да се опитват да ме отпушват на ръка беше някакъв ужас. Накрая казах Край! И я спирам в момента с хапчета. Ако имате въпроси питайте.

# 151
Здравейте, момичета!
Аз не се включвам много често, но днес искам да ви споделя нашата радост!

Днес с планово секцио се роди нашето момче- Явор! 3.980 кг, 53 см висок 👶🏻
Вече мина раздвижването, упойката ме пусна малко след като ме качиха в стаята. Болките са поносими, на фона на обезболяващо сега съм пушка 😁
 Чакам да ми донесат бебчо да си го гушкам вече 💖
Родих в болница Селена, много съм доволна от всичко тук и се радвам, че сме на грижите на такива професионалисти!

Честито на всички нови мамчета и успех на очакващите 🥰🥰🥰

Стискам палци за Митето да се оправи скоро и да си е пак при мама и тати 💖

# 152
Честито бебче Iva_nna, да е здрав и спокоен и на теб бързо възстановяване.
Аз днес бях на преглед и ми се сервира кофти новина, че и моята АГ ще е в отпуска от четвъртък до другия четвъртък, казах и че напоследък си имам и болезнени контракции затова реши да ме пребърка за разкритие имам 1 см което е нищо. На тоновете нямах и 1 контракция, а докато се прибера имах поне 3 супер тъпо, исках да имам и там за да се види какви са, но няма нищо де. Според лекарката ще си я изчакам да се върне, но и да не я изчакам ме успокои, че всичко си ми е наред, застанал е добре, второ раждане ми е и ще мине добре. Станал е 2.800 и нещо и плацентата и водите са добре. Другото лошо което ми сподели е че в момента имало много стажанти и сигурно ще ми се изреждат да ме проверяват за разкритие, но пък в крайна сметка и те трябва да се научат.

# 153
Честит да е Явор! Много здрав и щастлив и споходен от късмет! 🙂

Пловдивски момичета, препоръчайте ми моля добър АГ за следене и евентуално още някой за БХС и морфология. За нуждите на моя приятелка се интересувам, а тя от скоро се премести там и малко е шаш. 🙂

# 154
Честит да е Явор! Пожелавам да е здрав и много послушен!

R. T. J. В коя болница ще раждаш?
Това със стажантите е много гадно, тези дни си мисля, може ли да откажа да се учат на мен, знам че трябва да се научат, но като ми слагаха песара заради скъсена шийка умрях от болка, едно момиче я учеха как да го сложи, еми вярно, че сме родилки, ама не сме крави, толкова силно натискаше и ровеше с извинение, че направих мост на магарето, казах и да спре и лекарката довърши, еми нямаше нищо общо, лекарката беше много внимателна.

Честито бебче Iva_nna, да е здрав и спокоен и на теб бързо възстановяване.
Аз днес бях на преглед и ми се сервира кофти новина, че и моята АГ ще е в отпуска от четвъртък до другия четвъртък, казах и че напоследък си имам и болезнени контракции затова реши да ме пребърка за разкритие имам 1 см което е нищо. На тоновете нямах и 1 контракция, а докато се прибера имах поне 3 супер тъпо, исках да имам и там за да се види какви са, но няма нищо де. Според лекарката ще си я изчакам да се върне, но и да не я изчакам ме успокои, че всичко си ми е наред, застанал е добре, второ раждане ми е и ще мине добре. Станал е 2.800 и нещо и плацентата и водите са добре. Другото лошо което ми сподели е че в момента имало много стажанти и сигурно ще ми се изреждат да ме проверяват за разкритие, но пък в крайна сметка и те трябва да се научат.

# 155

Пловдивски момичета, препоръчайте ми моля добър АГ за следене и евентуално още някой за БХС и морфология. За нуждите на моя приятелка се интересувам, а тя от скоро се премести там и малко е шаш. 🙂

Д-р Светлана Петрова в Селена. Тя следи и двете ми бременности, води и ражданията. Доволна съм много!

# 156
Iva_nna честито бебе. Да ви е жив и здрав. На теб бързо възстановяване.

# 157
Защо да не е препоръчителен? Аз няколко месеца пих и нито един лекар не каза, че е проблем:)

Аз за дуфалака знам, че не е препоръчителен при бременност изобщо. НО щом доктора е казал.. Странно. Свещичките, за които аз писах са специално за бременни. Най-добре пий каквото ти е казал, дано има ефект. Иначе да, от желязото се получвата запек, за съжаление. Но няма как без него. Дано ти мине.

# 158
  • София
Моята генеколожка така ми каза. Всеки лекар си има мнение за всяко нещо. Ако досега не сме го разбрали..
Аз съм пила преди това под формата на капки и честно казано не ми влияеше никак добре. Много ме болеше корема и не бих го пила.

Защо да не е препоръчителен? Аз няколко месеца пих и нито един лекар не каза, че е проблем:)

Аз за дуфалака знам, че не е препоръчителен при бременност изобщо. НО щом доктора е казал.. Странно. Свещичките, за които аз писах са специално за бременни. Най-добре пий каквото ти е казал, дано има ефект. Иначе да, от желязото се получвата запек, за съжаление. Но няма как без него. Дано ти мине.

# 159
Ами не е ок всеки лекар да си има мнение... На мен само за него ми казаха от ин витро центъра и после питах няколко АГ-та, които потвърдиха, че е безвреден за бебчо...

Моята генеколожка така ми каза. Всеки лекар си има мнение за всяко нещо. Ако досега не сме го разбрали..
Аз съм пила преди това под формата на капки и честно казано не ми влияеше никак добре. Много ме болеше корема и не бих го пила.

# 160

Дулфалак няма на капки, има сироп и саше. Дуфалак сироп е безопасен, защото активното му вещество е Лактулоза, подходящ е и за новородени, това е вид захар. На капки е Дулколакс Пико и е съвсем различно лекарство. Там активното вещество е сорбитол или нещо подобно. Той не е препоръчителен при бременност и за малки деца. Въпреки, че и него бяха изписали на синът ми като краен вариант, беше на около 4г, но за щастие не се наложи да го използвам.

# 161
  • София
Може и такова да е било. Не съм лекар, просто споделих. Затова написах, че щом лекарят го в препоръчал, да си го слуша. .. Големи коментари, голямо нещо.

От ходенето ми по лекари последните две години имам наблюдения, че всеки си има мнение. Неслучайно си смених лекаря, при когото ще раждам в последните седмици.
П.С. Жив и здрав да е Явор и бързо възстановяване на мама Simple Smile

Скрит текст:
Дулфалак няма на капки, има сироп и саше. Дуфалак сироп е безопасен, защото активното му вещество е Лактулоза, подходящ е и за новородени, това е вид захар. На капки е Дулколакс Пико и е съвсем различно лекарство. Там активното вещество е сорбитол или нещо подобно. Той не е препоръчителен при бременност и за малки деца. Въпреки, че и него бяха изписали на синът ми като краен вариант, беше на около 4г, но за щастие не се наложи да го използвам.
[/quote]

# 162
Може и такова да е било. Не съм лекар, просто споделих. Затова написах, че щом лекарят го в препоръчал, да си го слуша. .. Големи коментари, голямо нещо.

От ходенето ми по лекари последните две години имам наблюдения, че всеки си има мнение. Неслучайно си смених лекаря, при когото ще раждам в последните седмици.
П.С. Жив и здрав да е Явор и бързо възстановяване на мама Simple Smile

Скрит текст:
[/spoiler]
[/quote]

А аз за съжаление имам доста богат опит с запек и то при дете.

Lizi сега се сетих за нещо, което ми беше казала детска лекарка за запек, но само веднъж успях да го дам. Тиквата във всякакъв вариант действа разхлабващо, но тя ми каза да дам сок от сурова тиква. Наистина подейства много добре, но хлапето повече не пожела да го пие, а пробвах всякакви номера. Той уж не беше капризен. Малко е гаден. А и по това време на годината тиквите са трудна работа.

# 163
Момичета моята бебка много спи и памперса и не е пълен вече няколко часа! Да се притесняам ли? Детската докторка каза да я будя на 3 часа, а за пишкането било нормално. Ама тя вече 4 часа не е пишкала. Изпадам в нервни кризи🥹

# 164
Момичета моята бебка много спи и памперса и не е пълен вече няколко часа! Да се притесняам ли? Детската докторка каза да я будя на 3 часа, а за пишкането било нормално. Ама тя вече 4 часа не е пишкала. Изпадам в нервни кризи🥹
Ако е по изключение не е проблем. Но я буди да яде.

Общи условия

Активация на акаунт