🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, момичета!
Аз не се включвам много често, но днес искам да ви споделя нашата радост!

Днес с планово секцио се роди нашето момче- Явор! 3.980 кг, 53 см висок 👶🏻
Вече мина раздвижването, упойката ме пусна малко след като ме качиха в стаята. Болките са поносими, на фона на обезболяващо сега съм пушка 😁
 Чакам да ми донесат бебчо да си го гушкам вече 💖
Родих в болница Селена, много съм доволна от всичко тук и се радвам, че сме на грижите на такива професионалисти!

Честито на всички нови мамчета и успех на очакващите 🥰🥰🥰

Стискам палци за Митето да се оправи скоро и да си е пак при мама и тати 💖

Честито момченце! Да ви е жив и здрав Явор! ♥️♥️♥️

# 166
  • Пловдив
Честит да е Явор! Много здрав и щастлив и споходен от късмет! 🙂

Пловдивски момичета, препоръчайте ми моля добър АГ за следене и евентуално още някой за БХС и морфология. За нуждите на моя приятелка се интересувам, а тя от скоро се премести там и малко е шаш. 🙂

Борис Стоилов: той е АГ и специалист по фетална морфология. Обяснява, ако имаш въпроси, е търпелив и отговаря. Аз си го бях “избрала” още преди да забременея и не съжалявам 🙂

Ивана, малкия Явор да е жив и здрав и много да ви радва! Страхотно име сте избрали! ❤

# 167
  • София
Здравейте дами, отдавна не съм писала в темата. Днес ходих до моя АГ и ми казаха, че съм с 4+ см разкритие (оплаквах се от болки и контракции) и от вече 2с. се чуствам, че ще родя всеки момент (38с. съм и така или иначе и началото на месеца лежах за задържане). Оказва се че аз си се мъча с това разкритие още от когато лежах за задържане, но бебето изобщо не ми е слязло все още в таза а е огромно. И ми казаха че утре трябва да дойда в болницата за приемане за индукция или секцио (сега трябва да звънна да кажа на АГ дали искам секцио или не), тоест 2 седмици точно преди термина. Много съм развълнувана но и доста ме е страх, в крайна сметка обаче реших да е секцио за да не се налага да ми пукат мехура и т.н. и се надявам всичко да е наред. Моля пожелайте ми късмет и ако има религиозни мами тук - всяка молитва би била от огромна благодарност Heart.

# 168
# 169
Успех! Всичко ще е наред. Няма значение естествено или секцио, важен е резултата! ❤

# 170
  • София
Успех, Сълтри. Всичко ще е наред, не го мисли. Важен е крайният резултат. Бъди спокойна и скоро ще гушкаш бебче. Чакаме новини утре Heart Simple Smile

# 171
Успех Butterfly на теб и на всички мами,на които ни предстои най-вълнуващия момент за всяка майка.Минахме през дългия и не лесен път на бремеността,от чуването на първия сърдечен ритъм до първото трепкане в корема,от стягането и подготовката за появата на новия член на семейството до срещата с него.Кураж и последни сили на тези,които все още се носим с големите кореми в тези жеги,не остана.А на всички които вече сте с малките съкровища в ръце много здраве и бързо възстановяване.Това е най готината група,благодаря Королева!

# 172
sultrubutterfly успех !
Ivaчестит да то е Явор!
Мони радвам се , че вече си по - добре !
Аз предлагам да минем в "родени" като станем малко повече,макар че и сега споделяме вече родили тревоги...
Ameliименно затова се чудя дали и другите бебета будуват така.Или ако не е плътно будуване е 10 мин спане - цокане , 20 мин спане - рев и ей такива разкъсани истории , а я дохранвам , не я държа гладна дето се вика.
А предималко как се задави , направо изстръпнах , обърнах я надолу да изтече млякото.Тя иначе редовно се дави ,но се изкашля , а днес беше направо страшно....свито ми е постоянно като стане време зс бутилката.

# 173
Да се запиша и аз в новата тема. Последните дни бях в някаква меланхолия заради промяна в плановете за раждане и нямах настроение дори да пиша.

Имах няколко дни завишени нива на захар, искаха да ми изпишат метформин, но аз твърдо настоявах, че това е от Гавискона за кислените. В крайна сметка ми изписаха други лекарства за киселини и с диетата, захарта ми е в норма. Според мама тук преувеличават, в Бг за 2-3 пъти, 5.6 на гладно захар никой няма да ме третира като диабетик. Сигурно е единствената, която мисли че тук се презастраховат 😂

За индукцията се разбрахме да е в 41 седмица, да дадем шанс на бебчо да излезе сам. Сега е около 3кг, реално не е нужно да се бърза. Важното е да държа захарта ниска.
Обнадеждиха ме, че ако всичко е ок и не се налага окситоцин ще ми разрешат водно раждане.
Днес влезнах в 37 седмица, още 10 дни и започвам с клякането и качването на стълби.

Лизи, като си решиш сега проблема, пробвай сутрин на гладно да приемаш смляно ленено семе накиснато в топла вода и повече листни салати през деня, за да ти е по-редовен стомаха. Аз приемам и псилиум, но от както ми изписаха лекарствата за стомах (киселини), направо си ме кара на рядко щастие. Да знаех по-рано, щях 2 проблема да си реша заедно.

Султри, тия дни си мислих, че не пишеш. Успех, всичко да минава бързо и леко!

Честито на всички нови мами, бързо и леко възстановяване.

# 174
До мамите които са имали момичета. Моята девойка и напарвиха масаж и се изходи. Обаче има бял секрет от срамните устни. Питах сестрите било нормално! Толкова е различно да гледаш момиче и момче. Усещам си гърдите много напрегнати явно кърмата ще слиза,но усещам че и почват да ме понаболява. Как да си помогна?? Все тъпи въпроси,но мн искам този път да се пробвам да кърмя!

# 175
Lizi ще раждам в държавната болница в Хасково, предполагам че ако имам проблем с младите лекари никой няма да ме остави да ме измъчват. Не смятам да го мисля толкова каквото дойде.
Милото мисля че сега в началото това което може да облекчи гърдите е студен компрес или направо студени зелеви листа (наистина правят чудеса това е изпробвано)

# 176
Милото, нормално е да има секрета. Както и срамните устнички и външни и вътрешни да се уголемени. На хормонално ниво е. Като минат няколко дни ще се по изчисти и ще започне да изчезва секрета, а устните да спадат.

# 177
  • София
За 5 дена престой в болницата стерилизатор да си нося някой знае ли?

# 178
Здравейте, момичета!
Аз не се включвам много често, но днес искам да ви споделя нашата радост!

Днес с планово секцио се роди нашето момче- Явор! 3.980 кг, 53 см висок 👶🏻
Вече мина раздвижването, упойката ме пусна малко след като ме качиха в стаята. Болките са поносими, на фона на обезболяващо сега съм пушка 😁
 Чакам да ми донесат бебчо да си го гушкам вече 💖
Родих в болница Селена, много съм доволна от всичко тук и се радвам, че сме на грижите на такива професионалисти!

Честито на всички нови мамчета и успех на очакващите 🥰🥰🥰

Стискам палци за Митето да се оправи скоро и да си е пак при мама и тати 💖
Честито! Да Ви е жив и здрав!💙
Бързо възстановяване!🍀

# 179
  • София
Здравейте дами, отдавна не съм писала в темата. Днес ходих до моя АГ и ми казаха, че съм с 4+ см разкритие (оплаквах се от болки и контракции) и от вече 2с. се чуствам, че ще родя всеки момент (38с. съм и така или иначе и началото на месеца лежах за задържане). Оказва се че аз си се мъча с това разкритие още от когато лежах за задържане, но бебето изобщо не ми е слязло все още в таза а е огромно. И ми казаха че утре трябва да дойда в болницата за приемане за индукция или секцио (сега трябва да звънна да кажа на АГ дали искам секцио или не), тоест 2 седмици точно преди термина. Много съм развълнувана но и доста ме е страх, в крайна сметка обаче реших да е секцио за да не се налага да ми пукат мехура и т.н. и се надявам всичко да е наред. Моля пожелайте ми късмет и ако има религиозни мами тук - всяка молитва би била от огромна благодарност Heart.

Успех, всичко да мине бързо и лесно!🍀

Общи условия

Активация на акаунт