🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 898
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
M. Angelova Честито бебче! Да е здравичка и засмяна! 💕

Милото знам, че нищо не се е оправило просто защото някой ти казва, че ще се оправят нещата. Но наистина нито визуално откривам някакви белези на този синдром, и въпреки ниската ми медицинска култура- синдромът на Даун означава трета хромозома в 21 - та двойка хромозоми. Тоест на неинвазивния тест не е видяна такава, а те са специфично за генетични аномалии. Малко се учудвам на тази лекарка да каже лека форма на Даун ! И това дупчене и изследвания на такава малко бебе- да не се окаже, че се взимат пари по пътеки, знам ли- няма да ме учуди!

# 256
Дано не е вярно, че мъчат толкова малко  дете заради пари! Rage

Милото знам, че нищо не се е оправило просто защото някой ти казва, че ще се оправят нещата. Но наистина нито визуално откривам някакви белези на този синдром, и въпреки ниската ми медицинска култура- синдромът на Даун означава трета хромозома в 21 - та двойка хромозоми. Тоест на неинвазивния тест не е видяна такава, а те са специфично за генетични аномалии. Малко се учудвам на тази лекарка да каже лека форма на Даун ! И това дупчене и изследвания на такава малко бебе- да не се окаже, че се взимат пари по пътеки, знам ли- няма да ме учуди!

# 257
И аз се надявам, да не е вярно!

[[/b]
Дано не е вярно, че мъчат толкова малко  дете заради пари! Rage

# 258
  • Бурса
Ivka и аз съм в подобна стуация, с термин 22.08, бебчо е около 3 кг, още е високо. Док ме записа за преглед на 18ти, каза че тогава ще ме провери за разкритие, до сега не е. И каза след 15ти че мога да започвам с интензивни разходки и катерене на стълби Blush

Извинете за малко страничния въпрос. Ако има някоя мама от Варна, която да препоръча дерматолог. Трябва ми да заведа голямата, вече съм я водила на 3 места... борим се с атопичен дерматит от много време и няма отърване Persevere

# 259
Милото, малкото момиченце изглежда прекрасно! И аз ти изпращам цялата позитивна енергия, да минат бързо кошмарните дни и съвсем скоро някой адекватен лекар да потвърди, че имаш съвсем здраво момиченце. А тези, които изразяват безпочвени съмнения и хвърлят думи в пространството, от които една майка може да се подлуди… не са хора, камо ли лекари. Трябваше да ти даде поне някакви обосновяния на тази хипотеза. Ние, които не сме лекари, не сме чували за “лека форма” на Даун. Просто нямам думи! Съжалявам, че е нужно и двечките да преминавате през това. Бъди силна, всичко ще е наред и скоро ще сте щастливи вкъщи!

Честито и на всички нови мами! Бързо възстановяване, адаптиране и много здрави бебчета!

# 260
Милото, и на мен малката си ми изглежда напълно здрава.
Какво по хубаво от голямо бебе Simple Smile
Да не би доцента да е Мумджиев ?
Аз съм от Стара Загора , ако има нещо питай и казвай , ще помогна с каквото мога .
Точно този е доцента. Объркала съм му името.В понеделник ще сме при него. Ще я последне и ще вземе кръв да я изследват за всички хромозоми дали са и наред.

# 261
  • София
Здравейте, вчера ме приеха в болницата и 4 часа след това родих секцио. Много се радвам от избора си, защото явно наистина трябваше да излезе (и тапата ми падна сутринта) а изобщо не ми беше слезнало в таза въпреки 5см разкритие. Беше се увило доста и в пъпната връв, но си го извадиха и го отвиха на бързо. Казва се Алисия, тежи 3.2кг и е 49 см Innocent аз бях 38с.

# 262
Здравейте, вчера ме приеха в болницата и 4 часа след това родих секцио. Много се радвам от избора си, защото явно наистина трябваше да излезе (и тапата ми падна сутринта) а изобщо не ми беше слезнало в таза въпреки 5см разкритие. Беше се увило доста и в пъпната връв, но си го извадиха и го отвиха на бързо. Казва се Алисия, тежи 3.2кг и е 49 см Innocent аз бях 38с.

# 263
  • Асеновград
Честито на новите мами! Да са ви много здрави бебенцата! И бързво възстановяване на вас.
Милото Много съжелявам че трябва да преминете през това.. наистина звучи ужасно всичко, но съм сигурна че всичко е наред и лекарите там просто са некадърни.. стискам ви палци всичко да ми ава възможно най-бързо.
Както и за Димитър, да се прибира бъзо при мама и тати вкъщи!💙💕

# 264
Честито! Да Ви е жива и здрава дъщеричката!💜 Бързо възстановяване!🍀

# 265

Честито! Бъдете много здрави и щастливи!

# 266
  • София
Честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава малката Алисия!♥️♥️♥️

# 267
Ivka и аз съм в подобна стуация, с термин 22.08, бебчо е около 3 кг, още е високо. Док ме записа за преглед на 18ти, каза че тогава ще ме провери за разкритие, до сега не е. И каза след 15ти че мога да започвам с интензивни разходки и катерене на стълби Blush

И аз съм за 22ри. Ти също беше с три деца, нали?

Честита да бъде Алисия!

Според мен, в случая на Милото, правят всичко заради клинични пътеки, което е супер грозно.

# 268
  • София
Да е честита Алисия!

# 269

И аз съм за 22ри. Ти също беше с три деца, нали?

Честита да бъде Алисия!

Според мен, в случая на Милото, правят всичко заради клинични пътеки, което е супер грозно.
Днес на консултацията попитах лекарката. В смисъл за главичката и за фонданелата и изследването от прегледа,дали ако е вярно ще и дадат отражение на нервната система.Принципно не се знае,но изследването не в мн точно,защото е на няколко дни,така ми каза.Трябва да се проследи след месец пак. Отделно я попитах за синдром на Даун и тя ми каза. Ами принципно те имали децата на Даун проблеми със сърцето и с двигателната система,а тя е подвижна и нямала шумове и прочие. Просто сгъвката и очите била подобна,но пак децата с Даун били с по ококорени очи. В крайна сметка и аз нз вече. Надявам се в събота да ни изпишат. В понеделник сме при доценат и ще се види какво е! Ще пуснем и цитологичен анализ на всички хромозоми за наше спокойствие. Няма температура вече,но е жълтичка явно от жълтеницата. Иначе си хапва за сега е добре!

Общи условия

Активация на акаунт