На вън вятър дърветата брули, а ние чакаме бебчета през ЮЛИ

• 14 319
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро сладки мами! Видях ви в албумчето и всички сте много сладички. Дано юли месец видим още по-сладички бебоци. newsm10

Ние снощи бяхме на доктор. Нашият бебо се скъса да плува и все едно ни махаше с ръчички. Докторката мери някаква гънка на вратлето и каза, че е добре. Той много мърдаше и й беше доста трудно да го измери, но накрая го улови - малко повече от 5 см. Плаках си пак от радост. Като се прибрах нямах сили и легнах да си попочина, пък хванах, че заспах. Нямаше как да кача наши снимчици. Но тази вечер обещавам, че ще намеря някоя.

Томасе май само теб не те видях в албумчето?

И да ви попитам нещо - бихте ли могли да ми обясните за някой магазин в Сф за бременни, където има хубави нещица. Аз в четвъртък съм на изследвания в Сф и ако ми остане време мисля да си купя нещичко. Носи ми се много едни такива блузи съм виждала като перелини  Laughing Ама да ми напишете по-подробно къде точно се намират магазините, че ... ми е малко трудно да се ориентирам в сф.
Айде приятен ден засега от мен.

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 08:29 от bima

# 226
добро утро момичета,
Tomace, поздрави за новото албумче, щото със старото имах проблем...сега ви разгледах на спокойствие...ами...конкурсите пасти да ядат... Simple Smile
да сме живи и здрави всички, да нямаме проблеми и най-накрая да рапортуваме за добре свършена работа с най-прекрасните бебоци... baby_neutral
лек и хубав ден...и май май ще е снежен... newsm44

# 227
Здравейте и от мен!Много сте изписали пак,немога да смогна да прочета всичко.Tomace много се радвам за албумчето и аз ще сложа снимка,но някой друг ден,че изобщо няма да мога да се справя без намесата на мъжа ми,а той сега го няма.Много се зарадвах като чух,че сме 61.много сме,направо немога да повярвам.Притисних се за едно нещо и сега само за това мисля.Значи прочетох във темичката за юнските бебета,че 11 седмица се правело първото сериозно изследване на бебето.Мерело се там нещо и като се замисля аз няма да мога да го направя,тъй като нали идват празниците и кой ще работи тогава.Сега седя и се чудя за какво се притеснявам,ама на притесних се и сега незнам какво да правя.Моя доктор е в отпуска до 10 януари и незнам.Дано всичко да е наред.
Подготвихте ли се вече за празника?Тоалети,прически? Laughing.Ние още не сме решили къде ще празнуваме,затова аз дори незнам какво ще облека.На бъдни вечер ще сме в къщи,но на нова година-още не знаем.Трябва да обсъдим кой какво ще слага на масата,да ми дадете съвети,че аз нищо незнам.Аиде,че стана пак дълго.Лек ден на всички!

# 228
  • София
Здравейте коремчета Simple Smile
Днес сутринта извънредно бяхме на доки, че нещо се бях притеснила. Успокоиха ни че сме добре, а бебчо най-безцеремнно докато на мама й се гадеше, си правеше сутрешното кросче  Joy
Имаме и снимчица по-пресна от първата, но май преди по-добре го виждах  Thinking Както и да е, това не е най-важното, важното е да е добре! Simple Smile
Разгледах и аз албумчето, много е хубаво. Сложих си по-големи снимки и махнах старите. На някои видях че няма имена. Момичета ако можете сложете ги или пишете на някой на ЛС да ви ги напише  Peace
bima, явно и вашто бебче е спортист  Mr. Green
За магазини виж малко по- напред в темичката. Аз си записах от Янамама на бул. Фритьоф Нансен (покрай НДК минава, като тръгнеш от Патриарх Евтимий и вървиш към бул "България"), другия от Рокси - "Нисин" на бул. Стамболийски но не разбрах точно в коя му част. Следва на "Граф Игнатиев" под колоните (т.е. близо до площад "Гариблади") и накрая от Аркси мисля беше- магазин "Мамма" на ул. Ца рБорис, между ул. Солунска и ул. Гладстон.
Ето тук www.bgmaps.com като напишеш името на улицата, то ти дава кой е номер 1 на тази улица и можеш да се ориентираш по-нататъка къде е точно. Дано съм полезна.
Извинете за излиянието мамита, ама да сме полезни  Wink
Томасе и аз не те видях на снимка, ама кльощозъбела е страшен  hahaha
fraUlica, съжалявам че си била болна мила, но все пак този рожден ден ти е много специален, защото не си сама  Peace
Хубав ден на всички, че се разписах нещо бая Embarassed

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 12:01 от elpet

# 229
  • Sofia
Аngela цитирам статия, в която е обяснено подробно и разбираемо кои са важните прегледи, които могат да бъдат направени по време на бременност. Тук е обяснено конкретно това изледване за което питаш и което  bima например вече е направила. В тази статия е дадено да се прави 11-13седмица, по принцип по точна информация има по немски сайтове, там то се прави ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, като точния период е 10сед+3дни  до 13сед+6дни така че сметни си дали все пак би могла да се прегледаш в този период, но при опитен лекар.

"Освен обичайният ултразвуков преглед, които извършват всички АГ специалисти, в 11-13 седмица на бременността се провежда специализираното изследване за големи малформации (включително  аненцефалия) и оценка на риска за Даун чрез измерването на т.нар. “нухална транслуценция”  и търсене наличие на кости на носа на плода. "
Авторът е доц. Кременски, Лаборатория по молекулярна патология, СБАЛАГ”Майчин дом” ЕАД, Медицински университет

тук можеш да прочетеш цялата статия
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/744/53/  

elpet   bima  браво на бебчовците, това им е работата сега, да се забавляват преди да им е станало тесничко, а аз трябва да чакам до четвъртък за следващия преглед, много е вълнуващо когато се вижда вече и шаващо бебче. Аз от Мати имам касета как си смуче пръстчето и се почесва по главата, страхотни са тези спомени.     bouquet

# 230
  • На края на вселената!
Днес бяхме на консултация и бебо е добре. Лекарят ми реагира с "Ау какво хубаво бебе", а по-късно ми каза че било рано да се каже колко е хубаво, но най-важното е че има тупкащо сърчице. Качила съм 3,5кг. На 3 януари ще ходя да видим как се развива само, а на 15 януари съм пак на консултация. Яна, от сега си записвам среща с теб на 15 януари при Михайлов, че днес съм те изпуснала.
А снимки скоро ще кача, че нямам актуална.

# 231
Здравейте! Аз от няколко дни  тичам към тоалетната по два пъти на ден Sick.
В петък сме на лекар, и понеже ще бъда 10 седмица и три дни се надявам, че ще го огледа добре, имам предвид- феталната морфология, така ли се казваше???
Тя още миналият път каза, че сега ще ме гледа на друг ехограф, сигурно точно заради това.

# 232
  • Sofia
мами я дайте съвет
от вчера ме боли главата
лекарката ми оложи часа за четвъртък, защото днес някоя мама е тръгнала да ражда и е в операционна и няма как да и се обадя.
дайте съвет какво мога да пия или просто да почивам ...

# 233
arksi, аз също имам главоболие от време на време, питах приятелка - акушерка и тя ми каза: "я не се излагай, като те боли глава си вземи хапче и не се тормози"...аз да ти кажа все пак не съм вземала, защото от едно известно време каквото и да взема за глава, мине ми като за няколко часа и после пак започне да ме боли.....сама си минава след 2-3 дни....та за това търпя за сега...

# 234
Здравейте, момичета!  bouquet
Пиша ви, за да ви се похваля - и моето фъстъче има сърчице Heart Eyes.
Много ме беше страх до този момент, но вече съм по - спокойна и гледам напред! Grinning
Желая на всички лек и приятен ден и прекрасно предколедно настроение!  bouquet

# 235
поздрави за Мийчето... Simple Smile

# 236
Благодаря ти Ивалина! Hug
Ето и снимчица Rolling Eyes    http://images12.snimka.bg/001752841.jpg

# 237
  • София
Мийче честито ви сърчице!  Hug
Ама сте и много сте фотогенични бреее  Mr. Green
Нашта сничмица от днес не можем да я покажем сега, ама си я гледках преди малко с умиление.  Rolling Eyes

# 238
браво на бебо, вече има първа снимка  Simple Smile
аз имам уговорена среща в четвъртък и се надявам да се снимаме и ние Heart Eyes

# 239
Ама вЕрно сме много фотогенични Mr. Green...
elpet, Ивалина, чакам с нетърпение и вашите снимчици Laughing!

Общи условия

Активация на акаунт