Любители на кучета - 130

• 31 948
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Вместо добавки за успокояване, аз бих пробвала десенсибилизация/работа с поведението, така че кучето да спре да се страхува/реагира. Разбира се, няма как да стане от 30-ти за 31.12.

# 691
  • София
Да, де, ама каквото се е сетила да пробва, не работи - разсейване с игри, радостни реакции като падне гръмотевицата, гушкане и напевен тон не дават резултат. Дайте идеи, учениците са готови да слушат.
Буба вчера, както винаги, проспа бурята и като я събуди една гръмотевица наблизо, излая изпод одеалото и излезе да види кой й вдига такъв шум Grinning Като не видя никой, се прибра и продължи да спи.

# 692
  • София
И ние се озовахме на дог феста.Можехме да се засечем и запознаем наборните кучета ,ако не децата Simple Smile
За обезпаразитявяне -не смемпрвкъсввли нексгард спектра.Даваме всеки месец.И цестал на 3.Нашият Марси след няколко дни е рожденик.Голямо вълнение вкъщи Simple Smile Кога мина това време....Ето го момчето

Сани, почти съм сигурна, че ви видях, но ми беше неудобно да питам дали кучето е Марси. Smile

Вчерашната буря не я отрази по никакъв начин. Въртеше се около кухнята, че нещо беше доста изгладняла и даваше зор.

# 693
Toni, нямам съществен опит в коригиране на такъв поведенчески проблем и както с всичко, трябва да се търсят всевъзможни идеи, все някоя може да има резултат. Ние туширахме съвсем в началото безпокойство при бомбички с лакомства навън.

Виждала съм клипчета с тренировки с пукане на балони. Joy  Може би обаче с такава тренировка не само кучето, ами и съседите трябва да се почерпят.

# 694
  • Sofia
Тони, попаднах в нета, затова и питам. Ще се посътветвам и с приятел доктор, да видим той какво мисли по въпроса.
При нашия никакви други методи не проработиха.

# 695
  • София
Рени,следващия път не се чуди.Няма да е за първи път да ни пресрещат питайки за него:joy:Известен е.А и запомнящ се.
По въпроса с гърмежите,ММ много му се радва че не реагира грам дори при изстрел.И прави планове как щял да го води  на лов...(Тук го подсещам за цената на груминга и убивам рязко мераците му,че не е рентабилно)

# 696
  • Пловдив
И Саско е голям страхливец. Като има буря идва да трепери на моето легло.

# 697
  • София
Преди години, когато беше адската градушка в София, Холи се бе скрила, не можахме да я намерим. След време сама изпълзя отнякъде.
Сега, ако знаем, че ще гърми, я гушкаме и е спокойна.

# 698
  • Sofia
Намерих тази статия по повод фойерверки и гърмежи
https://www.canva.com/design/DAEufSgfLL0/vi83dkNC9pg6Puscy680vg/ … ublishsharelink#1

# 699
  • София
Благодаря ви, мили хора! Ще има да предлагам идеи - това с балоните може да се пробва, защото са в къща и няма кой да се оплаква.

# 700
Влизам с новини.Ходихме днес до Тракийския ..Тайра има образувание точно до сфинктера.От там са били кървавите нишки в изпражненията.Изписаха антибиотик за 5 дни, и казаха да го следим дали расте (ако порасне ще излезе навън) не както сега от време на време да се показва.
Казаха, че операция там е много сложна, и това ще е последен вариант.
Така ,че това е за сега, ще се надяваме да не расте и да не ѝ създава дискомфорт както до сега.Никой не може да каже как и защо се появява, няма конкретна причина и така...Това е за сега 😩

# 701
  • sofia
Стискаме палци и лапи на Черната перла! Дано се овладеят нещата с консервативно лечение!

# 702
Добър вечер, нова съм тук и малко притеснена и бих се радвала за мнение.
Кучето ми се храни с лечебна храна от доста време, наложи се да я сменя понеже нямаше от нейната никъде и закупих друга лечебна храна.
Кучето получи разтройство не видях първите изпражнения, сготвих пиле с ориз за нея и отново намерих рядко изхождане, което много ме притесни показах на ветеринар и той каза, че е неразградена храна .

Също така обезпаразитих кучето на другия ден за всеки случай понеже ми прилича на нещо нередно.
И два дни след обезпаразитяващото, а и от както е разстроена отново няколко акота ,и като цяло всеки ден са и такива акотата.

Утре мисля за отида да дам ако другаде за изследване, че се притеснявам за кучешка тения. Ветеринаря ме оверява ,че щом обезпаразитявам редовно това не са паразити, а проблем с корема. Изписа хилс есеншънал и ни прати да си ходим. Та някой намирал ли е такива чудеса в акито на кучето си. Само да кажа, че кучетата са две и това е само при едното, което си има проблеми със стомаха откакто го имаме.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 19:37 от Не се сърди, човече

# 703
  • София
Не съм голям експерт, но е нормално при смяна на храната да се разстрои стомаха. И при нас се случва, ако експериментирам с нови консерви. До ден-два трябва да отмине като давайте само чист ориз или гранули, които понасят на кучето.

# 704
Като изключим гледката на снимките, които не ми се връща да видя колко са, едва ли някой тук ще тръгне да зимува, за да се вглежда и да гадае по картинка паразити ли има или обикновено рядко щастие. Има си ветеринари за тази работа, изследвания и т.н. Сега, ако искате съвет - къде да заведете кучето, какво да направите, за да го облекчите, с какво да храните и т.н. е друго. Ама така да изпляскате 5-10 снимки на ла*на е брутално.

Диадог или ентерол/човешки пробиотик също може да се дава, за да се подобри състоянието на стомашната флора. Аз разстройство лекувам с глад или намалени порции храна.

Общи условия

Активация на акаунт