Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през август

• 74 572
  • 1 821
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Добрютро.  На мен ми приличат на нисковолтови, но без фазомер не бих пипала.

# 301
Баш мостов кабел си е, Уинд, ако не си сигурна, не пипай. Нисковолтовите няма какво да правят на това място, особено ако е вграден преди много години. На радиоточките кабелите бяха други. А за телефонен съвсем. Други нисковолтови по онова време не е имало.

Добро утро от мен!

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 07:26 от 🧡 Clo 🧡

# 302
Добро утро! Благодаря ви момичета! Преди да ви прочета тази сутрин си изрових фазомера. Няма ток в кабелите. Под тях на около метър разстояние е кутията за стационарния телефон/отдавна съм го финтирала/, сега от там ми е пуснат кабела за интернета. Идея си нямам защо са тез кабелаци, но явно са знаели, че ток в тях няма, иначе не биха лепили директно върху неизолиран кабел тапети. Ще си изровя изолирбанда да ги обвиня, всяко по отделно и ще замажа дупката. Днес ме чака голямото щкурене, коридора е дълъг с много чупки. Мускулната треска ще ми е гарантирана.

# 303
  • sf
Току-що го завърших.
Скрит текст:

# 304
Донси, ти си машина! Прекрасен!

Аз напълних 32 буркана с доматен сок. Чакам МН да си довърши работата и да се прибере, че да ги стерилизира. Нямам повече място в хладилника, а има още една касетка за мелене. Време ми стана за следобедна дрямка. Допивам кафето и си лягам.

# 305
  • Наблизо
Заминаваме на море и защо да не ме заболи гърлото.Детето кашля от една седмица..

# 306
  • Пловдив
И свекито бяха купили домата, ама те в буркани ги правят. Просто реже на 4 и бум! в буркана...майка ги бели, мели и т.н Simple Smile
Прибрахме се. Сега кафе и стафиди в шоколад муам Simple Smile заоблачи се и май ще ни развали уговорката довечера...да видим.
Имам да гладя Head Band ще почвам преди банята.

# 307
Цяла сутрин рязане на четири от голямата, аз мелих, малката подаваше предварително измитите буркани, а пълните прибираше обратно в хладилника. Към настоящия момент всички се варят в казана. Но от 32… станаха 39. Още по-добре. По някое време през седмицата, ще продължим. От тук нататък мъжо ще им бае. Поне до 6 вечерта ще откара покрай огъня.

# 308
  • Пловдив
Еее, много до 6...? Или казана ви е малък? Нашите варят на газ и става мн.бързо.

Къде са другите? Спите ли? Simple Smile

# 309
Не е никак малък. 39 винтови буркана събра, но ММ му бае на дърва. Поне час трябва да поддържа варене на ключ. Парен каша духа. Една година ги бързахме и надуха капаците до следващата сутрин. На другия ден от начало. Все пак имаме някаква надморска височина и не завират на 100°, а на малко по-ниска температура.

# 310
Тъкмо проснах поредната пералня и си допих следобедното кафе. Мръщи се тук, дано поизчака още малко преди да завали, че да поизсъхне прането.

За обяд правих печена пъстърва. За вечеря мисля ориз със свинско и чушки, хем и за утре ще има. И банята чака ред.

Като говорите за буркани и зимнини, някой да е виждал дренки по пазарите да ме ориентира за цена? Много обичам компот, ако намеря и цената не е страховита, трябва да сваря някой друг буркан.

# 311
Рано е за дренки. Те зреят последни. Към септември най-рано.

# 312
Правих баница аз,чистих,прах. Цветя садих,две бебета орхидеи,поливах другите.. Свалих си лака,ама днес ме мързи да правя нов. Пък и нали домашни трябва да правя,та утре ще е.

# 313
Аз съм на следобедно капучино. Последната седмица намалих кафето наполовина, и се чувствам по-добре.
3 дена чистене, миене и разместване у нас, за да наместим един столитров аквариум. Подариха ни го. Тепърва следващите месеци, малко по малко, ще го пълним с растения и лека-полека с риби.

# 314
Кло, бързам значи, има време за дренките.

Общи условия

Активация на акаунт